Højbjergmordet

23. feb 2022

24. feb. kl. 19.00: Foredrag om en sand mordgåde: Højbjergmordet. Foredragssalen i Vester Alle 8 i FO-byen.

Glæd dig til et medrivende foredrag om Højbjergmordet. På aftenen vil vi få præsenteret refleksioner omkring, hvem det var, der 10. november 1967 klokken 10.50 om formiddagen ringede på døren på Hestehavevej 2b i Højberg, og kort efter skød og dræbte husets beboer Marie Lock-Hansen og sårede husholdersken. Det bliver en medrivende fortælling, når Johannes Abildtrup, som er ét af de mennesker, der ved mest om mordgåden, dykker ned i den spektakulære sag.

3 gode grunde til at tage med:

Et spændende foredrag om en sand mordgåde

Hør fortællingen fra én som ved mest om sagen - Johannes Abildstrup

Kaffe og kage under foredraget

Hvem var morderen?

Det spørgsmål har gennem årene optaget massevis af mennesker, og der er ikke ret mange andre mordgåder, som har formået at optage danskerne så meget, som dette tilsyneladende helt meningsløse mord på en 43-årig husmor.

Århusianeren Johannes Abildtrup har været dybt fascineret af sagen og vendt hver en sten, og denne aften inviterer han i samarbejde med Århus Stiftstidende til foredrag om mordet. Johannes Abildtrup har sin helt egen teori om, hvem der står bag mordet. En teori, der var så overbevisende, at Østjyllands Politi genoptog efterforskningen og brugte over tre år på de nye spor, som blandt andet ledte en afhøring af en tidligere århusianer, der i mange år boede i Canada.

Under foredraget serveres der kaffe og kage.

https://avisfordele.dk/collections/all/products/foredrag-om-en-sand-mordgade-hojbjergmordet

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.