Selvmål - foredrag

02. dec 2020

Foredrag 31. jan. kl. 14.30-16.00 på Riisvangen Stadion. Oplægsholdere: Mads Mygind, Asker Hedegaard Boye og Jakob Schweppenhäuser.

Debatten foregår online:https://www.facebook.com/events/2466408150332890 

MÅL er et fodboldblad, der sparker til bolden på tværs af kunstneriske, kritiske og videnskabelige discipliner. Vi ønsker at udfordre fodboldkulturen i Danmark ved at bringe nye refleksionsformer om fodbold på banen, som kan forandre den nuværende diskurs, og gøre morgendagens fodboldkultur mere rummelig.

Derfor har vi lavet et blad, hvis næste nummer ønsker at debattere fodboldens slagsider. Her er temaet selvmål: at sparke bolden ind i eget net, en metafor for en handling, der i sidste ende skader én selv. Vi ønsker at lave et debatarrangement med selvsamme titel, hvor paneldeltagerne vil debattere mange af de problematikker, som optræder i sporten. Når sexisme, racisme, hooliganisme, nationalisme, storkapialtisme, toxic masculinity, ludomani eller homofobi kommer til udtryk i sportens navn, så er det i fodboldens fjenders favør. Alle os der elsker fodbold vil for alt i verden forsvare sporten, men argumenterne aftager, når vi også skal stå på mål for dens laster. Vi ønsker at lave en debat, der går til angreb på fodboldens reducerende kultur, og diskutere hvilke magtmekanismer, der fastholder eksklusionen.

Oplægsholderne består af tre aarhusianere: Digter Mads Mygind, journalist Asker Hedegaard Boye og litterat Jakob Schweppenhäuser. De bidrager alle til bladet, og vil læse deres teskt op undervejs, men også indgå i en samtale med hinanden, hvor fodboldens reducerende kultur diskuteres. Publikum vil få mulighed for at tage del i debatten undervejs og stille spørgsmål. Arrangementet har fri entré og er åbent for alle.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 

(Nyheden er oprettet 2. dec. 2020)