Forsamlingshuset - Aarhus Teater

17. maj 2021

28. sept. kl. 17-19.00: Fra idé til forestilling

28. sept. kl. 17-19.00: Fra idé til forestilling

En aften i Forsamlingshuset om kreativitet og passion. At skabe en forestilling er en lang proces. En holdsport. Et resultat af rigtig mange menneskers tanker og arbejde. Når tæppet går til aftenens forestilling, ligger der oftest flere års arbejde bag. Fra idé til premiere går en lang rejse gennem mange menneskers virke og passion. Denne aften inviterer vi nogen af dem, som er en del af denne proces, ind i Forsamlingshuset. Kom og mød Dramaturg Tine Voss Ilum, Teatermaler Ruth Grønborg og skuespiller Nanna Bøttcher i en samtale om deres virke på teatret, deres arbejdsdage og alt det som inspirerer dem.

Som altid er der i prisen inkluderet en vegetarisk simreret serveret af Cafe Hack og tilmed en valgfri genstand fra baren som serveres ved ankomst.

 

Tirsdag den 1. juni kl. 18-19.30: Fremtiden er ... På Aarhus Teater: Scala Foyer. 95 kr. inkl. vegetarisk simreret.

Endelig kan vi igen slå dørene op til en aften i Forsamlingshuset. Aftenen tager forskud på en af Aarhus Teaters forestillinger i næste sæson Til de lyse morgener og spørger indtil corona-pandemien som et muligt vendepunkt. Hvad er det vi higer efter? Hvilken verden kan vi forestille os på den anden side af nedlukningen? Hvad drømmer du om for nogle fester, fællesskaber og oplevelser?

Simon Axø forstander på Testrup højskole og Cand.mag. i Idéhistorie og samfundsfag vil holde et oplæg til fremtiden om frihedstrang. Hvilke paralleller kan vi drage mellem dionysisk eskapisme, mellemkrigstidens vilde fester og post-corona i Danmark.

Herefter vil vi sammen med instruktør Amanda Ginman og scenograf og huskunster Nathalie Mellbye bevæge os ud i samtaler og forskellige skriveøvelser, hvor du kan bidrage med dine ord, drømme og tanker om fremtiden, og hvad der skal til for at du og din krop kan genlære ikke frygte mennesker, genlære at kunne give slip i det store fællesskab. Hvad skal der til, for at du i fremtiden kan fejre livet, håbet, og de store fællesskaber?

Dine ord og tanker vil indgå som en del af materialebanken til forestillingen Til de lyse morgener, hvor teksten delvis skabes sammen med jer, publikum.

Aftenen byder som altid i Forsamlingshuset på levende samtaler, samt et let måltid mad, som er inkluderet i prisen. Vi glæder os til at holde en fest for fremtiden.

Arrangementet afholdes i samarbejde med FO-Aarhus.