Forfatteraften på Gasværket

07. jun 2021

Hanne Højgaard Viemose i samtale med Lise Vanborg på Gasværket i Brabrand Onsdag den 16. juni 2021.

Hun skåner hverken sig selv eller sine læsere

Hanne Højgaard Viemoses forfatterskab er båret af en fiktiv, fragmentarisk og stilistisk eksperimenterende stil. Hun kredser om voldsomme livserfaringer med stor sproglig energi og originalitet og skåner hverken sig selv eller sin læser i skriften. Samtale om sit forfatterskab I en samtale med Lise Vandborg fortæller HHV om sit forfatterskab. Lise Vandborg er cand. mag i nordisk sprog og litteratur samt filosofi og har siden midten af 2003 været chefredaktør på Litteratursiden - og har et stort kendskab til dansk og nordisk litteratur.
Hanne Højgaard Viemose debuterede med Hannah i 2011. Ligesom forfatteren selv i sin tid rejste down under, handler ’Hannah’ om en backpackers bekendelser fra Australiens og en ung piges søgen efter frihed og identitet. Hanne Højgaard Viemose modtog Munch Christensens debutantpris for romanen.

Den selvstændige fortsættelse Mado (2015) handler om moderskab, parforhold, angst og overlevelse. I et fragmenteret sprog med mange indskud og associationer skriver hun med hud og hår og en vildskab og råhed, der spejler det retningsløse i hovedpersonens liv.
Hanne Højgaard Viemoses seneste roman HHV, FRSHWN – Dødsknaldet i Amazonas (2019) blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2020. Fortælleren ville egentlig skrive en bog om Anita, der som antropologistuderende rejste til Amazonas og overhovedet ikke frelste indianerne og måske blev voldtaget. Men oplevelserne blander sig hele tiden, Anita bliver til Hanne, og sådan udvikler historien sig. Romanens forskellige spor med blandt andet en barsk ungdom og en voldtægt skrevet i fragmentereret form kredser om fortællerens grænseløshed uden at forklare den.

Hanne Højgaard Viemose er født i Frederikshavn i 1977 og uddannet fra Forfatterskolen i 2011. Hun bor i dag på Island.

Onsdag den 16. juni 2021 kl. 19.00 til ca. 21.00, på Gasværket Byleddet 2c, 8220 Brabrand.

Sådan reserverer du billetter:
Send en mail til: dgg@detgamlegasvaerk.dk 
Udfyld emnefeltet med: "Dit navn og din adresse" antal billetter
Billetter á 120,- kr. Kan alene reserveres via mail. Reserveres efter "først til mølle" princippet. Hver husstand kan reservere op til 2 billetter.
Senest 1 døgn efter din reservation vil du modtage en bekræftelse via mail. Betal billetterne ved indgangen den 16. juni 2021, med MobilePay eller kontant. Dørene åbner kl. 18.30
Arrangeres af KulturGas

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje