AFA jubilæumsudstilling og foredrag

24. sep 2021

16-24. okt. i Stiften Loungen i FO-byen, Frederiksgade 78B. AFA-foto, Aarhus Fotografiske Amatørklub runder i år 125 år. Det skal fejres.

Den første af 2 to jubilæumsudstillinger løber af stablen i efterårsferien i Stiften Loungen, FO-Byen, Frederiksgade 78B, Aarhus C. Der er fernisering lørdag d. 16. oktober kl. 11.00.

Udstillingen viser hvad medlemmerne generelt arbejder med for tiden, så der er noget for enhver smag. Motiverne spænder vidt fra portræt over natur til abstrakte værker. Denne udstilling dækker både værker på papir og en serie med digitale værker.

Da det er en jubilæumsudstilling, vil der også være et historisk hjørne med billeder fra arkivet, som viser udviklingen gennem tiden - både med hensyn til teknik og billedsyn. Klubben råder over fotografier, der er næsten 100 år gamle.

 

Moment og Momentum

Onsdag d. 20/10. 2021 Kl. 19.00: Foredrag og debat med Billedkunstner Jan Rüsz i Stiften Loungen, Frederiksgade 78C, Aarhus C.

"Involvering, timing og nuets udstrækning. Jan Rüsz har arbejdet som teaterfotograf og videofotograf - dokumentation, scenografi, plakat og andet grafisk arbejde, er tidl. højskolelærer - og arbejder nu også med grafik, især fotogravure. Jan taler ud fra en eftertanke på, hvordan fotografen mentalt kan forberede sig overfor en opgave - og om handlingen, at fotografere. Hvad enten det er abstrakt eller figurativt.

Med udgangspunkt fra mere end 40 års arbejde som fotograf og billedkunstner vil han snakke og vise billeder om, hvad der har indflydelse på resultatet. Om forholdet mellem fotografiets formidlende karakter og valget af billedværkets udtryksform og om det mentale forarbejde og det vedholdende efterarbejde. "Moment og Momentum". Eller "Tidspunkt og Tidsrum”. Helt konkret taler han ud fra sine billedeksempler, men da der i filosofisk forstand aldrig er noget tilfældigt i det vi gør, hverken med eller uden kamera, så kan han ikke lade være med at filosofere over det, og det kan give os andre eftertanke.

Håber på en god debat efterfølgende.

Arrangør: Aarhus Fotografiske Amatørklub og FO-Aarhus.

Billetpris: kr. 100. Billetter købes på www.fo/kurser

Der er gratis adgang til udstillingen. Åbningstiderne er lørdage og søndage 11.00-17.30. Mandag, tirsdag, torsdag, fredag 15-17.30 og onsdag 11.00-18.30.

www.afa-foto.dk

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje