Aarhus synger sammen

16. dec 2020

Aarhus Synger Sammen og Højskolesangmaraton.

Aarhus Synger Sammen

2. dec. kl. 19.30-21.30 i Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11, 8200 Aarhus N.

Program denne aften: Nye og gamle sange fra Højskolesangbogen.

Vi har valgt nogle af de nye sange i højskolesangbogen og dem skal vi prøve kræfter med; men der bliver også plads til nogle af dem vi kender fordi de også var med i den tidligere udgave. De nye sange er jo ikke alle sammen lavet til Højskolesangbogen, så der er også spændende sange som har nogle år på bagen og som nu er optaget i det gode selskab.

Jesper Moesbøl, der sidder bag klaveret, har været redaktør på Sanghåndbogen, der fortæller om de enkelte sange, så der er garanti for gode historier og måske også lidt insider viden.

Efter kaffepausen er der ønskekoncert fra hele Højskolesangbogen.

For dem der har tilmeldt sig spisning er der start kl. 18.00

 

Aarhus synger sammen er et projekt under FO-Aarhus hvis formål er, at skabe mere fællessang og samvær.

Bag projektet står nogle af de drivende kræfter bag Maratonsang Aarhus.

” Vi har puslet med ideen igennem længere tid; men har måttet afvente de optimale rammer samt at det er muligt at forsamles til fællessang igen”, siger Louis Mogensen, der er den praktiske del af det lille afviklingsteam, der også består af Jesper Moesbøl og Steffen Jonassen.

Direktør i FO-Aarhus Torben Drejer glæder sig til at det hele kan skydes i gang:” Vi har overtaget den tidligere journalisthøjskole og dermed har vi lokaler til alt mellem 50 og 600 deltagere, og med Jesper og Steffen ved klaveret, er der næsten garanti for god stemning og stor faglighed”.

Jesper Moesbøl har været redaktør på Sanghåndbogen, der udkom samtidig med Højskolesangbogen, så han kender historien om samtlige 601 tekster og de tilhørende melodier. Som daglig bruger, ved Steffen hvad der hitter blandt højskoleelever.

” Vi prøver at lade os inspirere af Phillip Fabers morgensang”, siger Jesper Moesbøl ”men vi vil også tage andre sange ind, f.eks. viser og filmmelodier”. ”Hver gang vil der foreligge et tema som vi synger om og desuden er der hver gang ønskekoncert fra Højskolesangbogen”.

Oven i det, serveres der kaffe, og når coronaen ikke er et problem længere, er det tanken at udvide med mulighed for fællesspisning i journalisthøjskolens store kantine.

I det store auditorium er der egentlig plads til 150. På sigt er håbet at samle flere hundrede 9 gange om året, hvilket bestemt er realistisk ” Gode kolleger samlede op til 1800 til fællessang i Vejle inden coronaen, og interessen er bestemt ikke blevet mindre” siger Louis Mogensen.

Det koster 75 kr. inkl. kaffe/brød at være med. ” Vi er nødt til at have en lille smule økonomi fordi coronakrisen har understreget, at især musikere er udsat for aflysninger eller udsættelser. Dem skal vi naturligvis aflønne” siger Louis Mogensen, der understreger, at målet ikke er at tjene penge. Hvis der skabes overskud, vil det gå til at forbedre arrangementerne ved at invitere flere spændende mennesker fra musikverdenen og i øvrigt prøve at støtte fællessang for grupper der måske sjældent har mulighed for at komme til arrangementer.

Projektet skal holdes bæredygtigt og det overskud der måtte genereres bruges til at støtte sangprojekter, herunder det årlige Maratonsang. Dette arrangement vil stadig være gratis at deltage i og strække sig over en hel dag. Sangaftenerne vil bruge den nye højskolesangbog (19. udgave) men også inddrage andre sange. Dele af sangaftenerne vil være bygget op omkring et tema, og der er altid ønskekoncert fra højskolesangbogen Projektet aflønner musikere og sikrer en god afvikling.

Aarhus Synger Sammen afholdes på den tidligere journalisthøjskole som i sin nyrenoverede form kan rumme sangaftener i hyggelige omgivelser. Der er lokaliteter der kan tilpasses alt mellem 50 og 500 deltagere. Når det er er muligt vil vi tilbyde, at der kan spises på stedet inden arrangementet. Der er gode parkeringsmuligheder og desuden er der letbanestation og busholdepladser lige ved huset.

Første gang torsdag den 2. dec. kl. 19.30 til 21.30 på Olof Palmes Alle 11.

I 2022 er følgende datoer planlagt:

27. jan., 24. feb., 24. mar., 28. apr., 26. maj i Kulturhus Bunkeren + Marathon-højskolesange hele dagen den 17. juni (på Dokk1).

https://aarhussyngersammen.dk/

https://www.facebook.com/Aarhussyngersammen

5. nov. kl. 8.10-21.45: Maratonsang på Dokk1 – kom og syng fra den nye højskolesangbog!

I 2019 mødtes over tusind mennesker i Århus for at synge sammen til Maratonsang. Og nu er vi klar til at gentage kanon-succesen den 5 november og byde velkommen til en hel dag med højskolesange! Dygtige pianister spiller for, og vi har inviteret en række spændende mennesker til at være vært ved hver sin del af arrangementet.  Vi får blandt andet besøg af rådmand Thomas Medom, sangskriver Iben Krogsdal, formand for sangbogsudvalget Jørgen Carlsen, komponist Marianne Søgaard, sognepræst Morten Skovsted, konstitueret leder af Aros Lise Pennington og mange flere. Vi skal synge nye og gamle sange, morgen- og aftensange, sange om frihed, fællesskab og kærlighed og selvfølgelig er der også plads til ønsker fra publikum.

Det er muligt at købe forfriskninger på steder. Arrangementet er gratis for alle.

Arrangementerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje og Nordea Fonden

Nordea Fonden logo