Aarhus Arab Film Festival

20. aug 2021

Aarhus Arab filmfestival er en videreudvikling på det aarhusianske 2018-projekt Syriske Filmdage, og har siden 2019 haft stor tilslutning både fra et lokalt publikum samt gæster fra nær og fjern.

Aarhus Arab Film Festival

22. okt. kl. 18.00: Opening night v/Adel Karam, Adolf Asaal, Mohammad Majzoub

23. okt. kl. 18.00: Workshop om filmproduktion v/Tarek Karam og Sara Koppel.

Sted: Cinemaxx Aarhus, M.P. Bruunsgade 25, Aarhus.

 

Festivalen blev sidste år holdt på trods af Covid 19 med stort deltagerantal og vi formåede også at få en VIP på besøg fra Tunesien samt en masse gæster på zoom. Formålet med projektet er at vise den enorme diversitet der er i den arabiske verden. Dette vil ske ved at give et indblik i arabiske film, kulturer og tanker gennem afholdelse af en internationalt orienteret filmfestival målrettet et dansk publikum, med det bedste den arabiske filmverden kan præstere. Vi så med Syriske Filmdage at der er et stort publikum for syriske film og er sikre på at dette også gælder for arabiske film generelt.

De udvalgte film vil vise at der er plads til selvstændige, nyskabende og provokerende tanker i den arabiske verden, og vil give et indblik i en varieret og rig kultur gennem nedslag i filmkunst fra en del af verden, som vi er meget i berøring med, men kender alt for lidt til. Idemand og projektleder for projektet er syriske Mazen Haj Kassem, som også stod i spidsen for Syriske Filmdage “ det er fantastisk at opleve de hundredvis af danskere som er interesserede i syrisk kultur ”, siger han om sidste projekt, og fortsætter: “ det bliver enormt spændende at udvikle dette til noget endnu større!”, om udsigten til det kommende projekt.

Målgruppen for projektet er alle filminteresserede danskere, der har et ønske om at vide mere om arabisk filmkunst og arabisk kultur. Alle film bliver derfor tekstet på dansk eller engelsk, således at det danske publikum bedst muligt kan nyde filmene.

Markedsføring af projektet vil foregå gennem, sociale medier, opsætning af plakater, uddeling af flyers, face-to-face reklame fra frivillige samt gennem initiativtagers og samarbejdspartneres netværk. Projektgruppen vil kontakte relevante institutioner direkte for at skabe mindre samarbejder, der kan bidrage til at udbrede kendskabet til Aarhus

Arabiske Filmfestival. Markedsføring af projektet spiller en store rolle for at få budskabet ud og få så mange interesserede som muligt har vi lagt følgende plan for markedsføring.

Der vil blive hængt plakater hos foreninger, Aarhus universitet, Via universitet, teaterskolen, filmskolen, Dokk1, på cafeer, restauranter, biografer, teatre, AROS og kvindemusset. Og en gruppe frivillige vil stå og dele flyers ud på gågaden, samt på de ovennævnte steder. Face2face bliver således en markedsføringsmetode, ligesom projektets efterhånden store netværk inddrages.

Initiativtager og projektleder er Mazen Haj Kassem, syrisk skuespiller. Han er uddannet på Dramatic High School i Damaskus i 2012 og fik sit gennembrud i 2013 i en af hovedrollerne i TV-serien Taht samaa Al-watan (på dansk: Under himlen), som handlede om krigen og i 2013 blev vist i hele Mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien. Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har blandt andet haft en rolle i The Neil Hilton, som blev optaget i Filmbyen i Aarhus 2016. Mazen var initiativtager til Syriske Filmdage og har spillet en hovedrolle i planlægning af festivalen, markedsføringen af den, inddragelse af syriske filmfolk og film, samt repræsentation.

Projektgruppen vil som sidste gang blive suppleret af stor frivilliggruppe, og består af:

Mazen Haj Kassem, skuespiller og koordinator. Vil være ansvarlig for koordinering af film, arabiske gæster og markedsføring via sociale medier (han har over 100.000 følgere) og plakater, samt søgning af midler.

Rana Maoued, sagsbehandler i Odense Kommune, overordnet ansvarlig for modtagelse af samtlige flygtninge til kommunen. Rane står for PR og koordination, og har været med til at planlægge festivalerne de sidste par år. Anders Winther, Kaospilot, pædagog og iværksætter inden for det sociale og uddannelsesmæssige felt. Anders står for frivillige, kommunikation og ansøgning af fondsmidler.

Ud fra tilsendte 600 film er der udvalgt 50 til festivalen – 25 film og 25 kortfilm.

Vi er sikre på, at Aarhus Arab Film Festival vil møde et stort og nysgerrigt publikum igen som i de foregående år, som med stor interesse vil se de tilbudte film. Vi er også, baseret på den modtagelse der har været af Aarhus Arab Film Festivalen de seneste år, overbeviste om at festivalen endnu engang vil give Aarhus og projektets andre samarbejdspartnere god dansk og international omtale.

Festivalet støttes af FO-Aarhus' debatpulje