Thomas Buttenschøn

22. apr 2020

Thomas Buttenschøn optræder lørdag den 25. april 2020 kl 15.00 på P Scenen, Tangkrogen.

 

Den folkekære Thomas Buttenschøn med hits som “Præsident I USA”, “Smukkere End Smuk”, “Hvis Du Ringer På Mandag” og mange andre ved hvad det vil sige, at leve med en dødelig virus tæt inde på livet. Hans netop aflyste tour “Doin’ My Drugs” handler om hvordan vi kan besejre HIV med oplysning gennem musik. I disse tider kræver det enormt meget glæde og hjerte. Thomas har om nogen noget på hjertet og spreder glæder hvor end han kommer. Han støtter f.eks. WHO.

 

- Det kan godt være, du kommer ned at ligge otte gange, men du skal op at stå ni.

Det er blandt andet det budskab, Thomas Buttenschøn håber, folk tager med sig videre, når de har læst hans bog 'I begyndelsen var døden' (udkommet i 2019).

Det handler nemlig om rejse sig op igen, selvom livet indimellem spænder ben, mener han. Og det er noget, den 34-årige sanger, sangskriver og forfatter har prøvet på egen krop.

Thomas Buttenschøn er nemlig født hiv-positiv og mistede begge sine forældre til aids, da han var barn.

Som 12-årig lå han selv i koma i tre måneder og fik at vide, at han kun havde en uge tilbage at leve i. Dengang var hiv nemlig det samme som en dødsdom.

Men Thomas Buttenschøn overlevede, i modsætning til sine forældre, og efterhånden udviklede medicinen sig til at være så effektiv, at han i dag lever et almindeligt liv.

- Jeg tænker på døden hver eneste dag, og sådan har det altid været, i hvert fald så længe, jeg kan huske, skriver sangeren.

I bogen beretter han blandt andet om smerten ved at miste, savne og ikke at kende hele sandheden om sin baggrund, fordi han var så ung, da forældrene gik bort.

Fra: https://www.dr.dk/musik/dansk-sanger-voksede-op-som-hiv-smittet-folk-spoerger-stadig-hvornaar-jeg-skal-doe

 

Thomas udtaler:

“Jeg tror, at vi bliver nødt til at re-formere måden vi oplever kultur sammen på. Kulturen er jo ikke død, bare fordi vi skal bryde smittekæden.

Som mange andre danske musikere har jeg siden, jeg så de første drive-in gudstjenester gået med drømmen om at kunne spille en drive-in koncert.

Jeg tror aldrig, jeg har glædet mig så meget til at spille, som jeg gør lige nu.”

Billetsalget starter på www.pscenen.dk  tirsdag d. 21. april 2020 kl 10.00.

Husk at “like” vores Facebook side, så I ikke går glip af i de kommende begivenheder.

Se mere her:

https://www.dr.dk/drtv/se/danmark-derhjemme_-corona_-boer-de-strenge-besoegsregler-paa-plejehjemmene-lempes_181820

og her:

https://www.tvaarhus.dk/thomas-buttenschon-pa-tangkrogen

 

Koncerten støttes af FO-Aarhus' debatpulje.