Studenterhus Aarhus

19. maj 2020

FO-Aarhus støtter en række arrangementer hos Studenterhus Aarhus med sin debatpulje

Studenterhus Aarhus

Efterår

30. september, 17:00-19:00: Hva’ faen ska’ der stå i min LinkedIn-bio?

Har du nogensinde tænkt tanken “hva’ faen ska’ der stå i min LinkedIn-biografi?!”.

Synes du, at det kan være svært at få sat ord på sine egne kompetencer og styrker? Kunne du godt tænke dig at få indblik i, hvad virksomhederne kigger efter? Og synes du samtidig det kan være svært at finde rundt i, hvordan LinkedIn aktivt kan bruges som et redskab til at netværke? Så skal du komme til dette fede event, som netop vil give dig en unik indsigt og svar på ovenstående spørgsmål af nogle kompetente erhvervsfolk, som vi løbende vil præsentere her på begivenheden!

Eventet afholdes i Studenterhus Aarhus onsdag den 30. September kl. 17-19.

Vi har selvfølgelig taget højde for corona, hvorfor vi har sørget for god afstand og håndsprit på lokationen. Derfor er der naturligt også et begrænset antal pladser. Sørg derfor for, at få hentet en billet (den er gratis!) i god tid.

Vi håber at se dig/jer! Vi sørger for kaffe og en masse inspiration til din LinkedIn-bio.

COVID-19:

Vi tager alle nødvendige forholdsregler for at undgå yderligere smitte med covid-19, men vi har brug for din hjælp. Husk venligst at:

- Vask dine hænder tit eller brug håndsprit

- Host eller nys i dit ærme - ikke i dine hænder.

- Undgå håndtryk, kindkys og kram - begræns den fysiske kontakt.

- Vær opmærksom på rengøring - både hjemme og på arbejdspladsen.

- Hold afstand og bed andre tage hensyn.

- Bliv hjemme og kontakt din læge, hvis du føler dig sløj.

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus støttes af FO-Aarhus

Links:

Hjemmeside: https://www.studenterhusaarhus.dk/event/hva-faen-ska-der-staa-i-min-linkedin-bio/

Facebook: https://www.facebook.com/events/1701461993335157

Billet: https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/event/vhu0dx

 

06. oktober, 16:30-18:00: Sådan opbygger du dit netværk

"Brug dit netværk!" er en sætning, man ofte hører på ens færd ud i jobsøgnings-junglen... men hvordan gør man lige det?! Den 6. oktober gæster Karina Boldsen Studenterhus Aarhus med et oplæg, der tager udgangspunkt i hendes mange erfaringer med networking - en unik mulighed for at få first-hand tips og tricks, så du kan opbygge dit eget netværk, og blive klædt bedre på til at få fingrene i det perfekte job, praktikplads, studiejob eller noget helt fjerde. Skynd dig at hente en gratis billet!

Om oplægsholderen Karina Boldsen:

Karina Boldsen startede sin karriere i den finansielle sektor, men har sidenhen arbejdet som HR-direktør i Vestas Wind System, Danske Bank og i Salling Group A/S, samt senest været kommerciel direktør i IT-virksomheden Solitwork.

I dag arbejder hun som professionelt bestyrelsesmedlem, både som formand og som menigt medlem, ligesom hun har det strategiske ansvar for bestyrelsesuddannelserne på Erhvervsakademiet i Aarhus. Hendes bestyrelsesportefølje tæller blandt andet Vestjysk Bank, FirstFarms A/S, Himmerlandskød, Campfire & Co, Aarhus Business College og Radio Loud.

Karina rådgiver, igennem sin virksomhed Karina+, virksomheder om blandt andet strategi, bestyrelsesarbejde, bestyrelsessammensætning, generationsskifte mv.

Debatskabende arrangementer i Studenterhus Aarhus støttes af FO-Aarhus

Links:

Billet: https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/event/4cb2dd

Facebook: https://www.facebook.com/events/663036867943599

Hjemmeside: https://www.studenterhusaarhus.dk/event/saadan-opbygger-du-dit-netvaerk/

 

20. okt. kl. 16:15-18:00: How to Get a Job in Denmark

Learn more about your job opportunities as an international in Denmark, which search channels you can use and learn from the experiences from an international that have already found a job.

We will introduce you to the Danish CV and motivational letter, as well as provide insight into how to find a job.

You will also meet internationals who have already been through the whole process and will share with you their experiences in finding a job.

Program:

• The Danish CV

• The Danish Motivational letter

• Tips & tricks: How to make contact

• Personal stories

• Reflections and questions

The event is a cooperation between Arts Career, Aarhus BSS Career & Alumni and Studenterhus Aarhus. We are looking forward to seeing you.

 

31. okt. kl. 16.30-18.30: Halloween Mystery Hunt

Join us for a creepy night in the name of the dead! As the darkness falls a Halloween mystery evolves, in the city of Aarhus! Grab your flashlight and put on your scariest costume. When the sun sets, we will meet outside Studenterhus Aarhus’ cafe and go for a mystery hunt! Walk with us back in time through the history of All Hallows Eve, where the spirits will test your knowledge of the scariest traditions and the creepy histories to see who will make it through the night of tales and tricks.

WARNING!!!! We will be outside in the cold and scary night for two hours so remember to dress for the weather!

After the mystery hunt Studenterhus Aarhus’ café will be open for a hang out with your friends and hot chocolate, bloody drinks and boardgames!

The halloweenist dressed will get a bloody drink!

TICKETS: It’s completely free, but remember to sign up!

 

3. Nov. kl. 20:00 til 4. nov. kl. 09:00: Election Night

Vær med til et af årets mest indflydelsesrige valg!

Det amerikanske præsidentvalg 2020 er et af de vigtigste valg vi nogensinde har haft. Tag dit bedste amerikanske kostume på, lær mere om valget og vær med til at fejre det amerikanske demokrati med os. Vi serverer lækre amerikanske snacks!

20:00 – Valgfest m. kostumekonkurrence, spil og amerikansk musik

21:00 – Filmfremvisning: Wag the Dog

23:00 – Introduktion til det amerikanske præsidentvalg m. Q&A ved David Harding, Studieadjunkt på Aarhus Universitet

00:00 – Den Store Valg-quiz

00:45 – Live stream fra det amerikanske præsidentvalg

Tidlig morgen – afsluttende resultater, kaffe og muffins

 Det er gratis at være med, men da vi har begrænset plads, er du nødt til at tilmelde dig.

Klik på linket for at tilmelde dig: https://flexbillet.dk/studenterhusaarhus/event/ag9ayz

 

7. nov. kl. 11:00-17:00: Forest Fall Walk / Løvfaldstur

Oplev den smukke Moesgaard Skov når vi tager 10-kilometer-stien igennem skoven.

På løvfaldsturen faciliterer vi samtale og sang med afstand samt kolde øl og sodavand. Halvvejs på turen spiser vi frokost sammen, og får varmen med kaffe og kage.

Frokost og drikkevarer er inkluderet i billetprisen.

Du kan komme frem til mødestedet både med bus og på cykel – vi sender mere information når vi kommer tættere på

 

12. nov. kl. 16.30-18.30: Hvilken personlighedstype er du?

Hvad er en personlighedstest? Hvad er personlighedstyper? Hvorfor det er vigtigt for dig at vide noget om det? Kom til eventet “Hvilken personlighedstype er du!?” og bliv klogere på, hvordan du både kan lære dig selv bedre at kende, men også hvordan virksomheder bruger personlighedstest i deres rekruttering, og hvad de lægger vægt på. Fordi hvordan er de forskellige personlighedstyper på deres gode dage, i stressede perioder, og hvordan kommunikerer du med en anden type end dig selv? Det er super gode egenskaber at have både i studiegruppen, på arbejdet eller når du søger nyt job 

Det er GRATIS at deltage, du skal bare hente en billet, da der kun er 20 pladser.

Vi sørger for kaffe og vigtigst af alt sørger vi for at der kommer en (eller flere) kompetent(e) oplægsholder(e), som er klar på at dele sine erfaringer.

Sted: Mødelokale 2 i Studenterhus Aarhus 

 

 

19. nov. kl. 18.30-21.00: Debataften om sugardating og gråzoneprostitution

 

Prostitution er en handel, hvor mindst to personer på markedsmæssige betingelser henholdsvis køber og sælger en prostitutionsydelse mod betaling. Begge parter ser det som en køber/sælger-situation. Men hvad er sugardating? Hvor tæt er det på at være prostitution, og kan det være en glidebane at starte på, eller er det helt harmløst?

 

Vi får besøg af Sheila Bakhshi, som arbejder for RedenUng Aarhus og vil fortælle om sugardating og gråzoneprostitution og stille spørgsmål til debat. Ordbogsdefinitionen på sugardating er ”en form for prostitution hvor den ene part (typisk en velstående, ældre mand) giver den anden part (typisk en yngre kvinde) gaver til gengæld for samvær, intimitet og sex”, og det samme gælder gråzoneprostitution, som eksempelvis enten konkret aftale eller på formodning og forventning om gaver, overnatning, indgang på diskoteker, optagelse i kliker mv. Ifølge nogen ser mindst den ene part sugardating som en køber/sælger-situation, men ved gråzoneprostution er der enighed om, at der ikke er tale om en køber/sælger-situation. Er det så prostitution, og hvad er definitionerne på det hele – og hvad betyder det?

 

Sted: Maritza salen, FO-Byen Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

 

 

23. nov. kl. 16.15-18.00: Samtalesalon

Du behøver hverken at forberede dig eller at have nogen særlig forudgående viden. Det eneste du behøver, er et ønske om at føre en god samtale og at være nysgerrig på andre mennesker. Samtalesalonens hovedformål er, at du har en god, fri og afslappet samtale om vigtige emner med mennesker, som du måske ikke ville have talt med ellers.

Samtalerne vil fører dig vidt omkring i forhold til emnet, som værten trygt vil guide dig igennem. Samtalesalonen finder sted i Studenterhus Aarhus. Vi giver noget mad, så husk at tilmeld dig, så vi ved at du kommer.

 

25. nov. kl. 16:30-20:00: Theatre Workshop: Monologues

Being on stage, needing to remember lines, where you are supposed to stand, sit and walk can all be a bit overwhelming - even more so, if you are the only one speaking for a long period of time! In this workshop, we will explore how to deliver a convincing and attention captivating monologue. We will briefly go over some theatre basics, then we will practice and experiment with delivering monologues. No prior theatre experience is needed, just lots of enthusiasm.

The workshop starts at 17:00, but the doors will open at 16:30.

It's free! But you have to sign up.

Everyone who signed up will get an e-mail with a few questions, so we can tailor the event to you. Please answer the questions – it will help us a lot!

Sted: Maritza-salen i FO-byen, Frederiksgade 78C.

 

25. nov. kl. 17:00-19:00: Help! My job application is drowning in the crowd

This event is in English

Har du nogensinde følt, at dine jobansøgninger drukner i mængden af andre kvalificerede ansøgere? Bruger du den samme skabelon som dine medstuderende, når du søger job?

Kunne du tænke dig at blive bedre til at skrive mere kreative og innovative ansøgninger og få inspiration til hvordan du kan gøre dit CV til et kreativt produkt frem for bare en standard skabelon? Så kom med til eventet “Hjælp! Min jobansøgning drukner i mængden”, som afholdes af Erhvervsgruppen under Studenterhus Aarhus. Til eventet vil der blive sat fokus på hvad den kreative jobansøgning kan indeholde, hvordan man kan lave/filme/synge/tegne/bygge en sådan ansøgning og hvordan man herigennem kan skille sig ud fra mængden.

Eventet er gratis, men grundet begrænsede pladser, skal der hentes en (gratis) billet.

STED: VIA University College, Campus C, Ceresbyen 24, 8000 Aarhus C, lokale: A0.41

 

30. nov. kl.17:00-18:30: Debataften: At leve med psykisk syge forældre

Som pårørende til syge mennesker er det svært at blive set. Som pårørende til psykisk syge mennesker er det endnu sværere. I vores samfund er mange stadig utrygge ved at snakke om psykisk sygdom, og de fleste kan ikke forstå eller forestille sig, hvordan det er at leve med. Når det er forældrene, der er syge, påvirker det børnene fra starten. Og som børnene bliver ældre, bliver det tydeligere, hvor meget det har fyldt, men det bliver ikke nødvendigvis nemmere at tale om eller håndtere. Derfor holder vi en debataften om emnet, så vi både bliver klogere – og bedre til at turde snakke om de ting, der måske er ubehagelige, men er vigtige for menneskene omkring os. Stine Norup er læge og ved at specialisere sig som psykiater, og hun kommer og giver et foredrag og stiller spørgsmål, der sætter tankerne i gang.

Sted: Maritza-salen, FO-Byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

 

2. dec. kl. 19:00-21:00: Introduction to Danish Christmas Traditions

Have you ever wonder what the Danish Christmas traditions are all about? Why Danes light a calendar candle? Why people are rolling dices for a chance to win in pakkeleg at the annual Christmas lunch, or maybe you wonder what’s the deal about julekalender and dancing around the Christmas three? Don’t worry we have your back! We will give you an introduction to the Danish Christmas traditions and a brief history of Nisser, we’ll tell you a Christmas tale while you’re sipping on a glass of gløgg (mulled wine) with some Danish Christmas cookies on the side. Bring your friends and join us for a cozy evening filled with Danish Christmas hygge.

Tickets: 20 DKK – includes gløgg and cookies!

Location: Maritza-salen, FO-Byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

 

 

Forår

12. febr. Kl. 16-18.30: Samtalesalon// Conversation Café

Sted: Studenterhus Aarhus

Traditions: Why are your traditions more valid than other people’s? And why do we celebrate Christmas without believing in Jesus?  Join us at this Conversation Café to dive into a talk about what shapes our different traditions and why we believe them to be important (or not). Join us for heated debates and cozy conversations. This is a no small-talk event, neither about the weather nor about your grandmother’s favorite cookie recipe.

 

10. mar. Kl. 16-18.00: Legatjunglen

Sted: Studenterhus Aarhus

Drømmer du om at komme på udveksling? Men kan du heller ikke finde rundt i alle de mange legater man kan søge og hvordan man søger? Så kom til eventet “Legatjunglen” - her kan du få gode råd og hjælp til denne proces! Eventet er til dig, som skal på udveksling eller på anden vis søger legater, for at kunne få dine rejsedrømme til at lykkes. Men det kan være svært at finde rundt i junglen af legater. Derfor håber vi at kunne hjælpe dig.

På dagen kan du møde oplægsholdere, der har erfaringen med at modtage ansøgninger til legater, og på anden vis er vant til at hjælpe studerende, der står i samme situation som dig. Oplægsholderne bliver annonceret i slutningen af februar.