Radio4 i Stiften Loungen

24. jun 2020

Radio4 er navnet på den nye radiokanal, der sender på FM4-båndet, DAB, Web og podcast fra 1. november 2019 til hele landet. Bag radioen står selskabet Radio FM4 A/S, som er ejet af 9 regionale mediehuse.

Radio4 vil give Danmark en landsdækkende radiokanal, der er forankret i hele landet, og som kan være tæt på danskerne i samme grad som de lokale og regionale mediehuse, der udgør ejerkredsen bag radioen. Radioen vil bringe nyheder, der afspejler den virkelighed, som borgerne oplever i dagligdagen. Og Radio4 vil lave debatter og arrangementer rundt omkring i landet, hvor meninger brydes, og hvor mennesker mødes.

Ejerkredsen bag Radio4 har mange års erfaring med at udgive både lokalt, regionalt og landsdækkende indhold på print, digitalt og som radio. Igennem flere år har ejerkredsen drevet en lang række lokale radiostationer, som dagligt er i kontakt med en stor del af befolkningen.

I marts 2020 lånte Radio4 Stiften Loungen i FO-byen til at sende fra. Bl.a. blev Torben Dreier interviewet den 23. marts kl. 17-18.00 om diverse aktuelle emner midt i Corona-krisetiden og Purnima Erichsen  fra Kvindehuset den 30. marts.

11. maj var gæsten udviklingschef fra FO-Aarhus, Anne Thorø Nielsen.

 

Småt-Op

Vi taler de små ting op og ser det store i det små. Jens Folmer Jepsen finder petitnyhederne i nyhedsstrømmen og får øje på oversete detaljer i de større begivenheder.

 

12. marts:

Hvordan lærer vi vores børn at have et sundt syn på deres egne kroppe og seksualitet? Det ved national chef for Sex & Samfund, Lene Stavngaard og forfatteren til børnebogen "Bare Numser", Annika Leone en masse om. Derfor er de Jens Folmer Jepsens gæster i denne udgave af "Småt op!", hvor det netop handler om seksuel sundhed.

 

18. marts:

Er bæredygtighed noget, der berører os alle - eller er det blot et fancy buzzword? Jens Folmer Jepsen har inviteret Katherine Richardson, professor og leder af Sustainability Science Center på Københavns Universitet, og Morten Nielsen, antropolog der forsker i bæredygtig byudvikling, i studiet for at snakke om klimaforandringernes store og små udfordringer.

 

19. marts:

Samtale med Mette Ravn, tidligere økonom, der har tabt sit hjerte til ægte vanilje. Hun har skabt en virksomhed med high end vanilje og har investeret i en farm i Tanzania, som hun skal bygge op fra bunden

 

24. marts:

En snak med John Fogede og Astrid Elbæk om Music City Aarhus 2022.

 

25. marts:

Sanger, sangskriver og guitarist Mike Andersen om blues og soulmusik

 

26. marts:

Halfdan og Viggo på 13 år om at gå hjemme i en Corona-tid.

 

31. marts:

Må man fortælle sine børn om døden? Og er børnelitteratur egentlig kun for børn? Disse spørgsmål og mange flere sender Jens Folmer Jepsen i retningen af Nina Christensen, der er professor i netop børnelitteratur ved Aarhus Universitet i dette afsnit af Småt op!

 

1. april:

Forstander ved Testrup Højskole Simon Axø har kaldt højskolebevægelsen for ’den sidste bastion mod konkurrencestaten’. Jens Folmer Jepsen har inviteret forstanderen indenfor i Småt op! til en snak om at være en lille skole i et stort system - og om højskolernes opbyggelige potentiale.

 

2. april:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. I denne lektion fortæller samfundsforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen om partipolitik og velfærdssamfundets nuværende tilstand.

 

7. april:

Er det egentlig kineserne, der bevidst har spredt coronavirussen? Var det CIA, der stod bag mordet på Kennedy? Og var det George Bush, der styrede flyene ind i de to tårne? Jens Folmer Jepsen har inviteret professor i idéhistorie ved Aarhus Universitet Mikkel Thorup i studiet til en snak om konspirationsteorier.

 

8. april:

Vi besøger Gitte Ørskou på Moderna Museet i Stockholm og hører om hendes rejse fra Frejlev i Nordjylland til den svenske hovedstad hvor hun er direktør for Sveriges største museum.

 

9. april:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. Denne gang fortæller forskningslektor ved DMJX Roger Buch os om vælgernes tillid til demokratiet - og ikke mindst mediernes rolle i nutidens politik.

 

14. april:

Beton er et byggemateriale, der kan skabe fantastiske bygninger - men materialet kan også blive et symbol for eksempelvis sociale problemer og ulighed. Jens Folmer Jepsen har inviteteret Lars Juel Thiis, arkitekt og indehaver af CUBO, og Keld Laursen, direktør for Brabrand Boligforening, i studiet til en snak om den beton, der udgør Gellerupparken i Århus Vest.

 

15. april:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. I denne lektion har vi igen besøg af samfundsforsker ved Aalborg Universitet Johannes Andersen, der fortæller om ekspertrollen i moderne politik - samt politikerne og borgernes forhold til sandhed og fakta.

 

16. april:

Hvordan kommunikerer man undervejs i en kamp med en atlet, der har pulsen oppe og nerverne uden på tøjet? Det fortæller Danmarks badmintonlandstræner Kenneth Jonassen os om i denne udgave af "Småt op!", hvor han også snakker med Jens Folmer Jepsen om rejsen fra at være en god badmintonspiller til at være én af verdens bedste trænere.

 

21. april:

Den aarhusianske musiker Niklas Runges debutalbum udkom to dage efter, COVID-19 pandemien ramte Danmark. Jens Folmer Jepsen taler med den unge singer/songwriter om at være musiker i en krisetid og om at finde sin egen musikalske stemme.

 

22. april:

Hvad sker der med os mennesker, når vi ingenting laver? Det ved antropolgen Martin Demant Frederiksen en masse om, da han har lavet feltarbejde blandt en gruppe georgiske nihilister som en del af sin forskning i fænomenet "ingenting". Jens Folmer Jepsen taler i Småt op! med ingentingsantropologen om alt og intet.

 

23. april:

En udskydelse på et enkelt år lyder måske ikke af så meget, men for atleter kan det have afgørende betydning. Jens Folmer Jepsen taler med løber Maja Alm og atletiklandstræner Mikkel Larsen om, hvilke konsekvenser Corona-udskydelsen af OL i Tokyo har for deres hverdag.

 

28. april:

Kan man både jagte et cykelfelt i hælene og slynge pizzaer op i luften? Det kan fotograf og kok Jakob Kristian Sørensen, som i dette afsnit af Småt op! taler med Jens Folmer Jepsen om et liv drevet af passion.

 

29. april:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. I denne lektion fortæller professor emeritus i Retorik ved Københavns Universitet Christian Kock om politikernes strategiske kommunikation, og hvad denne betyder for demokratiet og vælgerne.

 

30. april:

Jens Folmer Jepsen taler med kokkene Lars Kyllesbech, Restaurant Mefisto, og René Mammen, Restaurant Substans, om de små ligheder og forskelle, der er mellem forskellige generationer af kokke.

 

5. maj:

Hvad kan vi bruge et 17-minutter langt nummer fra et 60'er ikon til? Det svarer de to Bob Dylan-elskere; Anne Marie Mai, professor ved SDU, og Bodil Skovgaard Nielsen, kulturjournalist hos Information, på i denne omgang af "Småt op!"

 

6. maj:

Hvad kan kunsten bidrage med i en krisetid? Mening, fællesskab og et reflektionsrum er blot nogle af de ting, som Karen Grøn, museumsdirektør på Trapholt, og Hanne G, tekstilkunstner, vil fremhæve. I dette afsnit af "Småt op!" fortæller de om deres kunstprojekt "Lighthope", der bliver skabt under Corona-krisen.

 

7. maj:

Sommerferieplanerne er uoverskuelige som aldrig før, og kontrollen er taget ud af vores egne hænder. Frygt ej! siger Jens Ole Aaris, tidligere direktør i Ruby Rejser, der i dette afsnit af "Småt op!" anbefaler Jens Folmer Jepsen - og alle andre danskere - at svinge benet over jernhesten for at spendere sommeren i det dejlige Danmark.

 

12. maj:

Kan man udtrykke følelser igennem bronze? JA! - lyder det rungende fra skulptøren Liné Thordason, der i dette afsnit af "Småt op!" taler med Jens Folmer Jepsen om sine bronzeskulpturer.

 

13. maj:

Hvad driver atleter til at indtage præstationsfremmende medikamenter? Og kan vi egentlig afkræve, at atleterne skal være rollemodeller for os andre? Disse spørgsmål søger Jens Folmer Jepsen svar på hos én af landets førende dopingeksperter; Ask Vest Christiansen, der er lektor ved Institut for Folkesundhed ved Aarhus Universitet, i dette afsnit af "Småt op!"

 

14. maj:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. I denne lektion fortæller professor i Idéhistorie ved Aarhus Universitet Mikkel Thorup om arbejdets rolle i et politisk og samfundsmæssigt perspektiv.

 

19. maj:

Småt op-redaktionen introducerer en miniserie født ud af egen begrænsede viden om moderne politik: I en række programmer har vi inviteret nogle af landets skarpeste politiske hoveder i studiet for at gøre os alle klogere på området. I denne lektion fortæller professor i økonomi ved Aarhus Universitet Nina Smith om, hvordan politiske beslutninger påvirker nationaløkonomien.

 

20. maj:

På banen blev han kaldt "Angelface", og i perioden fra 1979 til 1989 spillede han over 400 førsteholdskampe for hjerteklubben AGF. I dette afsnit af "Småt op!" fortæller Bent Wachmann om sine to små mål, de store sejre og den professionelle fodbolds udvikling.

 

21. maj:

At give en drikkedunk, et hjul eller læ for vinden kan synes som en lille handling - men uden denne hjælp vinder stjernene aldrig cykelløb. Den professionelle cykelrytter Christopher Juul-Jensen fortæller i dette afsnit af "Småt op!" om hjælperytterens funktion og den evigt levende drøm om selv at vinde cykelløb.