Nyt fra Springbræt

07. okt 2020

Springbræt udvider med bokollegie og laver samarbejde med Ungdommens Røde Kors

Bokollegie

Springbræt Aarhus udvider med bokollegie til STU elever. På Springbræt Aarhus kan unge, som en del af et helhedsorienteret tilbud, bo på Springbræt Aarhus kollegiet.

Kollegieboligerne er placeret på Skjoldhøjkollegiet mellem Brabrand og Tilst. De unge får tilknyttet en bostøtte som de kender fra Springbræt Aarhus.

På Skjoldhøjkollegiet bor der også andre unge studerende fra forskellige skoler i Aarhus. Springbræt Aarhus kollegiet bliver et mindre fællesskab i det store fællesskab. Skjoldhøjkollegiet har mange sociale tiltag. De tilbyder fællesspisning for alle beboere, der er mange forskellige foreninger (øl/vin-bryggerlaug, Kreatinget, havefællesskaber, fitness, musik-grupper mv.), der er en LokalBrugsen til indkøb og en bar på kollegiet. Vi har adgang til mange 2-værelses delevenlige lejligheder, og de unge har mulighed for at søge 1-værelseslejligheder også. Vi er inspireret af efterskole- og højskoleverdenen. Vi tror på, at vi har det godt og udvikler os, når vi er sammen med andre.

 

Ungdommens Røde Kors

Samarbejde mellem Springbræt Aarhus og URK Aarhus (Ungdommens Røde Kors, Aarhus). På Springbræt Aarhus udvikler vi på et samarbejde med URK Aarhus. URK Aarhus stiller unge-voksne mentorer til rådighed for vores unge mennesker på Springbræt Aarhus. Vi har allerede startet et forløb op med en af vores elever. Den unge er blevet matchet med en ung fyr, som gerne vil bidrage i en frivillig mentorrolle.

Flere URK mentorer har allerede meldt sig, og vi glæder os til at matche med vores unge på Springbræt Aarhus. Vi drøfter hvordan det kan spille sammen med vores bokollegie også.