Mindfulness

02. apr 2020

Fællesskabet består: Få styr på tankerne med online mindfulness

 

"Mange tænker, at mindfulness handler om navlepilleri, at se ind i sig selv. Men al forskning viser sig, at man bliver bedre til at være sammen med andre mennesker. Man bliver meget mere åben og venlig. Hvis man er presset og angst hele tiden, så opbygger man en skal. Et visir over for andre og bliver mindre tolerant. Det er svært at være noget for andre, før man har gjort noget for sig selv," forklarer Camilla Victoria Marcinkowski.  (Årh.ons., 24. marts)

 

En ugentlig time, der er åben for både dem, der mediterer hver eneste dag, og dem der er nye i mindfulness. Ofte vil timen starte med en ankomstmeditation og derefter både meditative og fysiske øvelser, for eksempel yogastræk og bodyscan, hvor man mærker efter, hvordan kroppen har det. Der plejer at møde ca. 50 personer op hver gang.

 

Under Coronakrisen gør Dansk Center for Mindfulness  det at 'gå-til-mindfulness' til et online-tilbud. For nu err der måske mere end nogensinde brug for at få trænet sine tanker.

Det handler om lige at få teknikken til at gå op, men ind til videre kan man 'møde op' på Dansk Center for Mindfulness' side på Facebook torsdage klokken 16-17, hvor der bliver sendt live. Ind til påske er det centerleder Lone Fjordback, der står for undervisningen.

 

"Mange af os er isoleret i egne hjem nu. Ingen ved, hvad der kommer til at ske. Angst, alarmberedskab og frygt er følelser, der hærger og får os til at handle irrationelt. Derfor er det godt at træne den anden del af hjernen, der kan berolige. Træne at være i det og handle klogt," siger Camilla Victoria Marcinkowski. (Årh.ons., 24. marts)

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje.