Kulturgyngen - Debatarrangementer

17. sep 2020

Kulturgyngen har en række debatarrangementer i efteråret

Tors. 17. sept. kl. 20-23.00: Sprudlende moderne jazz med indiske farver og fordybelse med Lars Møller, der udover at være en forrygende saxofonist også er kendt som komponist og orkesterleder, og med sine internationalt roste projekter han har i de senere år været en flittig gæst ved de Europæiske Radio/TV Big Bands. Han har mere end 40 udgivelser i eget navn og har modtaget adskillige priser.

Dørene åbner kl. 19.15. Sted: Maritzasalen i Frederiksgade 78C, Aarhus C.

Koncerten er arrangeret af Kulturgyngen.

 

Fre. 25. sept. kl. 20-23.00: Lyden af Aarhus - Lyden af verden: Koncert og artist talk

 

Ved denne artist talk og koncert kan du opleve ny og iørefaldende jazz der blander musikalske genrer, favner det aarhusianske og samtidig har udblik til den store verden omkring os. Pianist Esben Tjalve har til denne event komponeret original musik til soundscapes produceret af lydkunstner Søren Ipland.   

Arrangementet indledes med en kort artist talk om de lyde der karakteriserer og skaber kulturel identitet – i Aarhus og i verden omkring os. Efter talk’en kan du lytte til en koncert med instrumentalmusik og soundscapes der blander menneskelige stemmer, byens og naturens lyde, og lyden af mellemøstlig kultur i Aarhus.

Musikken fremføres af et særdeles velspillende orkester bestående af Søren Ipland (ableton, labtop), Scott West (trompet), Esben Tjalve (klaver), Jens Jefsen (bas) og Ulrik Bisgaard (trommer).

Arrangementet starter kl. 20.00 - dørene åbner kl. 19.15, Maritzasalen, Frederiksgade 78C, Aarhus C.

Arrangeret af Kulturgyngen.

 

Søn. 4. okt. kl. 15-17.00: MOLDE er et folkband, der ikke er bange for at dyrke hverdagens eventyrlige sanselighed. De danske tekster kredser om kærlighed, melankoli og inderlighed. Og om den banale men dybe glæde ved at leve og være en del af naturen. Maria Moldes sange er smittende og umiddelbare, inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til den nordiske folke- og visetradition. Sangene er båret frem af Marias lysende vokal, som er blevet sammenlignet med både Alison Krauss og Alberte. Det er let at holde af MOLDE, som bobler af groovy spilleglæde og fælles kærlighed til folkemusikkens dybe rødder. MOLDE består af Maria Molde (komponist, vokal, mandolin), Uffe Holmsgaard Eriksen (guitar, cittern, klarinet), Jonathan Feig (violin), Anders Gade Jensen (banjo, guitar) og Jens Rosenberg (kontrabas)

Dørene åbner kl. 14.15. Sted: Maritzasalen, Frederiksgade 78C, Aarhus C.

Koncerten er arrangeret af Kulturgyngen.

 

Arrangementerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje.