Kosmos-optog

05. nov 2020

Spektakulære dukker og live-musik på Katapult

 

KOSMOS – EVENTYR OG OPTOG

Magisk glæde for hele familien på Teater Katapult, når Teatret KOSMOS kigger forbi – og gratis entré!

Det bliver eventyrligt, musikalsk, spektakulært og familievenligt, når Teater Katapult i weekenden 14.-15. nov. (både lørdag og søndag kl. 14) får besøg af TEATRET KOSMOS - OPTOG OG EVENTYR! Vækstlagsnetværket Quonga har været nødsaget til at corona-aflyse sin festival, QuongaFest 2020, hvor forestillin-gen skulle have spillet, men: Nu bliver der mulighed for at opleve den på Katapult, og det endda med gratis entré. TEATRET KOSMOS – OPTOG OG EVENTYR er en familieforestilling med teater, dans, komik, store dukker, ma-skefigurer og live-musik. Den er instrueret af Teatret KOSMOS' kunstneriske leder, Maria Lexa.

Et farverigt og fortryllende optog med en 3 meter høj dukke, maskefigurer og live-musik indleder forestillingen. Derefter udfoldes det hele i et eventyrligt landskab. En enkel fortælling om Moder Lys, hendes trofaste beundrere, om en uartig abe som skaber splid og kaos … og om hvordan harmoni og glæde skabes igen. Humor, poetisk fantasi og original musik samler sig i TEATRET KOSMOS - OPTOG OG EVENTYR til en festlig og magisk stemning. Stykket appellerer til et bredt publikum i alle aldre og fra enhver kulturel baggrund.

Gadeteatrets ånd Teatret KOSMOS er kendt for sine storslåed, udendørs produktioner, som benytter teater, dans, komik, store dukker, maskefigurer og live-musik – og har tidligere haft succes med forestillingen KOSMOS, et koreograferet udendørs show i 2017-18, samt Good Life Optog i 2019-20, der bliver en tilbagevendende sommerbegivenhed i Aarhus Midtby. Den nye forestilling er vokset frem fra disse kilder. Målet og visionen er at kanalisere gadeteatrets livlige ånd og stærke energi ind i en indendørs produktion tilpasset corona-tiden.

Instruktør og kunstnerisk leder Maria Lexa har en lang historie i Aarhus som bl.a. skuespiller, mesterlærer, teaterle-der og festivaldirektør med speciale i storslåede forestillinger i byens rum. Multi-musikeren Johan Plesner er kendt i området for sit samarbejde med De Splittergale, Gøglerskolen og De Jydske Helte. De medvirkende repræsenterer Aarhus’ mangfoldige vækstlag i forskellige generationer – den opkommende unge generation såvel som pensionister fra GeLinde/Rethinkers’ dynamiske miljø.

Teatret KOSMOS’ masker og store dukker er kunstværker i sig selv. Maskerne er håndlavede, dels af maskemestre i Bali og dels af den danske kunstner Kirsten Gitz-Johansen. 'Moder Lys' er designet og fremstillet af Maria Lexa.

Gæstespil af Teatret KOSMOS: TEATRET KOSMOS - OPTOG OG EVENTYR // Tid & Sted: 14.-15. nov., NB! kl. 14.00. på Teater Katapult, Godsbanen // NB! Gratis entré // Varighed: Ca. 40 min. // Instruktør: Maria Lexa // Musik: Johan Plesner // Moder Lys, stor dukke: Line Martinsen // Abe, maskefigur: Inge Strandby // De Gyldne Maskefigurer: Lis Ericson, Chrishanthi Bendtsen, Margherita Ronchini // Masker: Kirsten Gitz-Johansen, Made Sutiarka // Dukke: Maria Lexa

Produceret i samarbejde med: FO-Aarhus (debatpuljen)

Billetter: www.katapult.dk