Koncerter mod ensomhed

30. jun 2020

Musik- og Medieværkstedet har fået bevillinger fra Velliv og Sølund Musik-Festivalen til en række koncerter mod ensomhed i Corona-tiden.

Koncerter imod angst og ensomhed hos udviklingshæmmede

Rundt om i Danmark sidder et utal af udviklingshæmmede mennesker i ensomhed. Mennesker der normalt emmer af kærlighed og har et enormt behov for fysisk kontakt og nærvær sidder alene i deres lejligheder og længes. Lige som alle os andre er deres årlige højdepunkter aflyst. Forskellen på dem og vi andre er, at vi selv har resurserne til at få noget alternativt ud af vores sommer. Ensomhed og hudsult vejer tungere, når man muligvis ikke forstår hvorfor man ikke kan kramme. Vi vil enormt gerne give disse mennesker noget at forsøde tiden med, men ikke mindst noget at se frem til. Noget der skal bidrage til deres forståelse af at det altså bliver godt igen.

Vi ønsker at tage på landsdækkende koncert tour. Vi skal spille koncerter på landets største bofællesskaber. Vi rigger an på institutionens parkeringsplads, og invitere alle beboere og personale udenfor. Så spilles der en koncert af en times varighed. Vi ønsker at lave en fuldendt oplevelse, hvorfor vi samtidig søger midler til pølser og brød. Så kan personalet tænde op i grillen.

Målgruppen er alle vores sårbare medmennesker på landets bofællesskaber.

Handicapbandet THE MUMES består af 4 psykisk udviklingshæmmede musikere + 2 roadiecrew + manager, Jesper Gadegaard.

 

THE MUMES spiller normalvis 50 – 60 koncerter årligt i ind – og udland. De anses som et af verdens bedste bands i deres regi.

Nu kan de så tilføje 33 koncerter på kun én måned takket være de ekstra bevillinger.

 

 

Juni 2020.

 

Her et link til en forskningsdokumentar (8min)

https://www.youtube.com/watch?v=OZPAr3ou7NU&t=72s