Gratis kontormøbler

09. jun 2020

Gratis genbrugsmøbler & cirkulær økonomi i Bunkeren. FO-Aarhus har for nylig købt hovedbygningen i den nu forhenværende Journalisthøjskole på Oluf Palmes Alle 11 i Aarhus N – eller Bunkeren, som den også bliver kaldt. Åbent Hus 17. juni kl. 9-12.00.

Se en lille film med en liste over, hvem der pr. dec. har benyttet sig af at hente gratis møbler:

https://www.facebook.com/FOaarhus/videos/407869317077951

 

Planen er at etablere et nyt bylivshus, Ovartaci House, der udover Museum Ovartaci også skal rumme en god cafe og masser af andre sociale tilbud & kulturelle arrangementer, som kan bidrage til at skabe noget mere liv i Skejby-området og i det hele taget gøre det mere spændende og attraktivt. Det skal blive et tilbud, der henvender sig til alle, der bor og/eller arbejder i området, og nøgleordene skal bl.a. være fællesskab, bæredygtighed & inklusion.

Selvom det nye bylivshus først åbner i 2021, er FO-Aarhus allerede godt i gang i Bunkeren. I de sidste 2-3 uger har FO-Aarhus assisteret Holmris B8 med at samle de mere end 2.000 kontormøbler og –stole, tavler m.v., som skolen ikke skulle  have med til sin nye adresse på Katrinebjerg.

Planen er, at alle disse møbler kvit & frit skal doneres til andre almennyttige aktiviteter i Aarhus & omegn. For der er masser af foreninger & klubber m.v., der har lyst til at få udskiftet eller suppleret sine kontormøbler og –stole, tavler  m.v., og som måske ikke har råd til det – eller hellere vil bruge sine penge til noget andet & vigtigere.

Derfor afholder FO-Aarhus et åbent hus-arrangement…

onsdag d. 17. juni kl. 9-12

i Bunkeren, dvs. den nu forhenværende Journalisthøjskole, Oluf Palmes Alle 11, Aarhus N, hvor foreninger, klubber og andre almennyttige aktiviteter er velkomne til at lægge vejen forbi for at se, om der er nogen af de mange møbler m.v., som de har lyst til at lægge billet ind på – kvit & frit.

Dette initiativ handler naturligvis om bæredygtighed & cirkulær økonomi i praksis – at gøre noget godt for miljøet, for ressourceforbruget og for andre gode formål. Men det handler også om inklusion. For til at løse de mange forskellige opgaver, som dette initiativ omfatter, har FO-Aarhus ansat en række ledige, som har stået udenfor arbejdsmarkedet igennem længere tid. Og sammen med Holmris B8 er vi pt. igang med at undersøge, hvordan vi kan fortsætte dette samarbejde  – både for at styrke den cirkulære økonomi yderligere men også for, at disse jobåbninger bliver mere permanente.

 

  • Hvis man gerne vil have nogle kontormøbler og –stole, tavler m.v. med hjem d. 17/6, skal man som udgangspunkt selv sørge for transport og for læsning.

  • Hvis man gerne vil slippe for det, kan man købe levering til døren af FO-Aarhus’ serviceteam til en beskeden pris

  • Du er meget velkommen til at kontakte Stig Christensen på tlf. 2020 7687 eller stch@fo-aarhus.dk, hvis du har nogle spørgsmål m.v.