Gratis endagsudflugter til Saxild

25. jun 2020

Fællesskab, samvær og en tur ud i det blå. Det er, hvad der venter de aarhusianske plejehjemsbeboere, som i løbet af sommeren og de efterfølgende måneder får tilbudt en gratis dagsudflugt til Saxild Strand.

Det er rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, som i samarbejde med FO, der driver Saxild Strand, står bag det ekstraordinære tilbud til alle plejehjemsbeboerne i Aarhus.

- I Sundhed og Omsorg er vi altid optaget af, hvordan vi skaber gode oplevelser for vores borgere. Vi har set, at tiden med corona har været svær for mange af de ældre på vores plejehjem. Mange har savnet oplevelser, socialt samvær og ture ud af huset. Alt det, der er med til at give livskvalitet og glæde i hverdagen, siger rådmand Jette Skive, som nu har skabt mulighed for, at kommunens plejehjemsbeboere kan få en god dag i de smukke omgivelser på Saxild Strand.

På dagen bliver deltagerne budt på frokost, musikalsk foredrag og hygge. 

Der er plads til 25 beboere på hver udflugt, som i første omgang afholdes løbet af i weekenderne i juli. Senere på året - i august og september – bliver turene primært afviklet på hverdage. 

Udflugterne er gratis for deltagerne og gennemføres efter særlige forholdsregler, der tager hensyn til sikkerhed, afstand og hygiejne, sådan at kun beboere og medarbejdere fra samme plejehjem er af sted på samme udflugt. Ligesom transporten foregår i store busser, hvor hvert andet sæde er tomt.

- På Saxild Strand er vi glade for, at vi kan hjælpe Sundhed og Omsorg og tilbyde plejehjemsbeboerne en god dag med oplevelser, frisk luft og hyggeligt samvær. Vi ser frem til nogle gode dage, siger Henrik Woer, daglig leder på Saxild Strand.

Turene finansieres af midler fra Sundhed og Omsorgs ensomhedsplan, som prioriterer indsatser og aktiviteter, der skal forebygge ensomhed og isolation blandt ældre.

- Tiden med corona har mindet os om, hvor vigtigt samvær og oplevelser er for vores liv, hvad enten vi er gamle eller unge. At kunne mødes med andre over en sang, en kop kaffe – eller bare at sidde sammen og nyde udsigten over vandet. Alt det er med til at give glæde og følelsen af at livet er værd at leve. Derfor er blandt andet turene til Saxild Strand så vigtige for beboerne på vores plejehjem, siger Jette Skive.

Kontakt

Rådmand Jette Skive, Sundhed og Omsorg, Telefon 8940 65 00

For yderligere information om endagsturen, ledige datoer samt tilmelding, kontakt: Saxild Strand (Henrik Woer) på mail: hewo@fo-aarhus.dk.