Fotoudstilling og debat

29. sep 2020

AFA-Foto: Udstilling og foredrag. Fra lørdag den 10/10 til søndag den 18/10 er der en udstilling i Stiften Loungen i FO-byen med fotokunst i Aarhus.

Udstillingen, som er arrangeret af AFA-foto, viser både det traditionelle fotografi og værker, som giver stof til eftertanke. Det er en åben udstilling med over 150 værker, som viser hvad medlemmerne generelt arbejder med for tiden. Der er noget for enhver smag. Motiverne spænder vidt fra portræt over natur og arkitektur til abstrakte værker. Der er nok at se på, da udstillings dækker både papirbilleder og en serie med digitale værker.

Denne udstilling vises i FO-byen, Stiften Loungen, Frederiksgade 78C, Aarhus C.

Der er gratis adgang til udstillingen, men publikum opfordres til at give et tilskud på MobilePay, efter hvor god udstillingen synes at være.

Åbningstider:

Lørdag og søndag 11.00-17.30

Hverdage 15.00-17.30

Onsdag 11.00-18.00

Onsdag 19.00 Foredrag og debat med Jens Andersen "historierne bag ansigterne". Særskilt arrangement.

 

14. okt. kl. 19-21.30: Historien bag ansigterne - v/Jens Andersen.

Jens er en levende fortæller, som har rejst Asien tyndt. I storbyer og landdistrikterne. Han ser og fotograferer mange situationer omkring de lokale indbyggere og med en vis portion frækhed får han de gode portrætter i kassen. Men det er ikke bare portrætter, hvert eneste billede er en menneskeskildring, da Jens ud over billedet også får historien med.

Efter foredraget er der mulighed for debat. Den frækhed Jens har, har nemlig også givet ham modvind. Hvor langt kan man tillade sig at gå for det gode billede?

Begrænset antal billetter af Corona sikkerheds hensyn.

Billetpris: kr. 100. Tilmelding på www.fo.dk 

 

Jens Andersen skriver: ”På mine rejser besøger jeg de små afsidesliggende landsbyer, som kun de færreste kender, og storbyernes slumkvarterer, hvor ingen turister kommer, og som regeringerne helst vil glemme. Her fotograferer jeg de mennesker, jeg møder. For mig er det ikke kun vigtigt at fotografere – det er ligeså vigtigt at tale med de mennesker, jeg fotograferer, og høre deres historie. Det giver mig en indsigt i og forståelse for de urimelige vilkår, tusinder af mennesker lever under i Sydøstasien. Mit håb med mit arbejde er at sætte fokus på disse vilkår og vise og fortælle omverden om dem, så disse mennesker kan få den hjælp, de så desperat har brug for.”

Se mere på www.afa-foto.dk

Udstilling og debat er støttet af FO-Aarhus' debatpulje.