Debat om byfortætning

10. jan 2020

16. jan. kl. 19-21.00: Hvordan skal Aarhus se ud i fremtiden — byfortætning, bykvalitet og arkitektur.

Sammen med Aarhus Kommune og FO Aarhus inviterer Stiften til en aften, hvor borgerne kan stille politikerne spørgsmål om byens udvikling.

Hvis der er noget, der optager århusianerne, så er det, hvordan byen skal udvikle sig.

Da der på et tidspunkt var tale om, at Tangkrogen skulle udvides, gik der ikke mange øjeblikke, før der var stablet en protestbevægelse med navnet, ”Beskyt Aarhus Bugten”, på benene. For ikke at tale om den gang Bruuns Bro skulle rives ned og erstattes af en anden, eller da planerne om at overdække Banegraven kom på bordet, eller hele udviklingen omkring Aarhus Ø.

Århusianerne bekymrer sig kort sagt om deres bys udvikling. Og det får de nu en chance for at komme til at diskutere med de folkevalgte.

Sammen med FO Aarhus og Aarhus Kommunes Teknik og Miljø Afdeling inviterer Stiften nemlig til borgermøde og debataften i Rådhushallen torsdag 16. januar klokken 19 til 21.

-Samtlige politiske partier stiller op til debat og får lejlighed til at komme med et ultrakort indlæg. Men det er vigtigt at understrege, at det ikke er planen, at folk skal høre på alenlange indlæg fra de folkevalgte. Der bliver borgernes aften, hvor de kan stille politikerne spørgsmål om byudvikling og byfortætning, og afkræve dem konkrete svar om, hvordan vores by skal udvikle sig i fremtiden, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby, der sammen med den tidligere TV2 journalist Nick Horup skal forsøge at styre slagets gang.

Debataftenen afvikles under overskriften “Hvordan skal Aarhus se ud i fremtiden — byfortætning, bykvalitet og arkitektur”, og den indledes med et kort oplæg fra stadsarkitekt Stephen Willacy om fremtidens arkitektur i Aarhus set fra Rådhuset.

-Da vi for få uger siden afviklede en debataften med området omkring Aarhus Stadion og væddeløbsbanen som tema, dukkede der 300 spørgelystne tilhører op. Vi håber på mindst samme fremmøde på torsdag. For hvis man gerne vil have indflydelse på byens fremtidige udvikling, så er det denne aften, muligheden er der, siger Jan Schouby.

 

Deltagere i debatten:

 

Bünyamin Simsek, Venstre

 

Kristian Würz, Socialdemokratiet

 

Jan Ravn Christensen, SF

 

Keld Hvalsø, Enhedslisten

 

Mette Skautrup, Konservative

 

Eva Borchorst Mejnertz, Radikale

 

Sander Jensen, Alternativet

 

Jakob Søgaard Clausen, DF

 

Stephen Willacy, stadsarkitekt

 

Der kræves ikke billetter til arrangementet. Man skal blot møde op på rådhuset i god tid inden klokken 19.

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.