CSR tænketank

26. mar 2020

Aarhusianske erhvervsledere og fagpersoner i front i CSR Aarhus’ nyoprettede Tænketank

CSR Aarhus opretter ny Tænketank med henblik på at engagere byens erhvervsledere og fagpersoner i CSR Aarhus’ arbejde om en mere bæredygtig udvikling af Aarhus.
Det er ikke modstridende mål at skabe en solid forretning og samtidig opbygge en bedre og mere bæredygtig udvikling af verden. CSR Aarhus er stiftet for at bidrage til netop dette formål, og har allerede igangsat flere tiltag for at bidrage til dette. CSR Aarhus har, i samarbejde med Restaurant Atrium, doneret 150 portioner mad til sundhedspersonalet på Skejby Sygehus i sidste uge, og gentager succesen i samarbejde med Clausens Fiskehandel, hvor de vil donere 200 portioner hummersuppe til sundhedspersonalet. Dog kan det for mange virksomheder være en svær øvelse at implementere Corporate Social Responsibility i forretningen. Derfor har CSR Aarhus oprettet en ny Tænketank med formålet om, at inddrage byens erhvervsledere og fagpersoner i indsatsen og udviklingen af mere bæredygtige institutioner, virksomheder og lokalsamfund.

Tænketank for alle
Tanken med CSR Aarhus’ Tænketank er, at alle kan bidrage til udviklingen af en mere bæredygtig by, ved at bidrage med idéer og tanker til nye projekter, gennem foreningens Tænketank. CSR Aarhus Tænketanken er en platform, hvor formålet er at udvikle og drøfte fremtidige CSR-projekter, -initiativer og -events i CSR Aarhus. Her kan alle byde ind med nye idéer, som bliver præsenteret for tænketankens panel. Det kan både være nye idéer fra virksomheder, men også fra borgere i Aarhus. Tænketankens vigtigste opgave er at inddrage alle i en fælles indsats om en bæredygtig udvikling af Aarhus.

”Som noget unikt involverer vi både virksomheder og borgere i vores tænketank, og det giver en spændende synergi, som vi gerne vil fremme, så alle kan være med, og vi kan støtte så bredt som muligt,” siger Michael Jakobsen, bestyrelsesformand i CSR Aarhus.

Med foreningens tænketank har alle mulighed for at bidrage til hvilke projekter CSR Aarhus skal støtte. Et af CSR Aarhus’ fokuspunkter er at involvere hele befolkningen og derved påvirke både virksomheder og borgere i Aarhus Kommune til at tænke og handle mere bæredygtigt, og derved bidrage til den bæredygtige udvikling af byen.

 

Bred opbakning i erhvervslivet og blandt fagpersoner

CSR Aarhus er lokalt forankret, og derfor arbejder foreningen for at synliggøre en forskel i Aarhus. Det kræver naturligvis opbakning fra lokale virksomheder og borgere, som finder initiativet interessant og vigtigt at bakke op om.

”Vi har allerede fået tilsagn fra flere erhvervsledere og fagpersoner, der ønsker at være en del af Tænketanken. Det er både forventeligt, men også livsbekræftende, at så mange har vist interesse for at være med til at udvikle byen i en mere bæredygtig retning,” siger Tugce Keskin, CSR-ansvarlig i CSR Aarhus.

CSR Aarhus Tænketank, skal både være med til at inddrage borger og virksomheder i udviklingen af en mere bæredygtig by, men også til at understøtte kvaliteten og fagligheden af de projekter og initiativer, som CSR Aarhus udvikler og driver.  På nuværende tidspunkt ser listen over medlemmer af Tænketanken ud som følger:

  1. 1. Camilla Fabricius (MF for Socialdemokratiet)
  2. 2. Claus Holm Christensen (Formand for Aarhus Golf Klub og direktør ved Horsens Havn)
  3. 3. Claus Hommelhoff (Stifter og ejer af Formuepleje)
  4. 4. Mette Rønnau (Direktør ved non-profit netværks-, videns- og konsulenthuset Cabi)
  5. 5. Michael B. Jakobsen (Markedschef ved Yousee)
  6. 6. Morten Holst Nielsen (Forretningschef ved Pedersen & Nielsen Risskov)
  7. 7. Rani Hørlyck (Skoleleder ved Søndervangsskolen – og nomineret til årets dansker i 2017)
  8. 8. Tina Salling (Stifter og ejer af Salling Artt)
  9. 9. Torben Dreier (Skoleleder ved FO-Aarhus)

 

Kontaktinfo

Tugce Keskin

CSR-ansvarlig, CSR Aarhus

60 18 33 91

tk@csraarhus.dk

25. marts 2020