3,8 mill. kr. til Skeby Rangers

18. jun 2020

FO-Aarhus har i juni 2020 modtaget en donation på 3,8 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Pengene skal bruges til at skabe nye jobs i Skejby for mennesker på kanten af arbejdsmarkedet

I de fleste virksomheder findes der forskellige småopgaver, der ligger og fylder langt nede på to-do-listen, og selvom opgaverne måske ikke er verdens største – ja, så tager de alligevel tid, som kunne bruges på andre og vigtigere opgaver.

Men et job, som måske syner af lidt, kan sagtens have stor værdi for andre. Særligt for personer, som har brug for at komme tilbage på arbejdsmarkedet. For der er desværre mange på kanten af arbejdsmarkedet, som leder efter et job. Et lille job. Få timer. En ny chance.

Det er ideen bag FO-Aarhus nye initiativ, den socialøkonomiske virksomhed Skejby Rangers. Skejby Rangers skal skabe nye muligheder for virksomheder, der gerne vil tage socialt ansvar og samtidig har brug for hjælp til at få løst nogle mindre opgaver, så de faste medarbejdere får bedre tid til sine kerneopgaver. Det vil bl.a. dreje sig om lettere opgaver inden for ejendomsdrift- og vedligeholdelse, køkken & kantine samt administration m.v., som skal samles i en række nye småjobs. Fondens støtte går bl.a. til indkøb af maskiner, beklædning & udstyr, som er nødvendige for, at virksomheden kommer godt fra start. I 2025 skal Skejby Rangers være økonomisk selvbærende.

Skejby Rangers er udviklet i samarbejde med erhvervsnetværket Business Park Skejby og Aarhus Kommune ud fra et fælles ønske om at gøre området mere mangfoldigt, bæredygtigt og attraktivt, og det får hjemme i det nye bylivshus, Ovartaci House, som…

  • åbner d. 1. januar 2021 i den tidligere Journalisthøjskole på Oluf Palmes Alle i Aarhus N
  • skal være et socialt og kulturelt samlingssted for alle i området: Beboere, studerende samt virksomhederne og deres medarbejdere.

Desuden skal Ovartaci House også huse Museum Ovartaci, som rummer en af Europas største samlinger af l’Art Brut, dvs. kunst lavet af mennesker med psykiske lidelser.

Der er rigtig mange sårbare mennesker, der stadigvæk står uden for arbejdsmarkedet, og som har et brændende ønske om at få sig et job. Derfor er der brug for at tænke nyt, og det prøver vi med dette initiativ, fortæller skoleleder Torben Dreier, FO-Aarhus.

Initiativet udspringer af de erfaringer, som FO-Aarhus har gjort, siden oplysningsforbundet etablerede sit 8.000 m2 store aktivitetscenter, FO-byen, i det centrale Aarhus i 2009. Helt fra starten er langt de fleste af de opgaver, der vedrører den daglige drift og vedligeholdelse af centret, blevet løst af socialt sårbare mennesker, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet, og derfor er FO-Aarhus i dag en af de virksomheder i Aarhus, der procentuelt har ansat flest mennesker i fleksjob m.v.

Med bevillingen fra Den A.P. Møllerske Støttefond bliver der nu skabt muligheder for, at disse erfaringer kan videreføres og -udvikles i et samarbejde med virksomhederne i Aarhus N, og det er vi naturligvis meget taknemmelige for, fortsætter Torben Dreier.

I Business Park Skejby glæder os meget til at samarbejde med FO-Aarhus og Skejby Rangers om at få skabt nye jobåbninger til mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Der er mange småjob ude i virksomhederne. Det, det kræver for at få dem frem i lyset, er at der, i en travl hverdag, er nem og smidig adgang til at få løst opgaverne og det kan Skejby Rangers modellen levere, siger Arne Vesterdal, direktør i INCUBA og formand for Business Park Skejby.

 

Kontakt: