10 steder du skal se i Aarhus

11. jun 2020

”Gang” i Aarhus med unikke guidede ture: Aarhus City Forening og FO-Aarhus præsenterer helt nyt initiativ med masser af by-oplevelser

Se pjece

Aarhusianere, kulturinstitutioner og forretninger sukker efter spændende aktiviteter og oplevelser i kølvandet på Coruna-nedlukningen. Det vil Aarhus City Forening og FO-Aarhus nu råde bod på med en række guidede ture til kendte og mindre kendte steder i Aarhus, som byen er så rig på.

Med inspiration i bogen ”111 steder i Aarhus som du skal se” tilbyder Aarhus City Forening og FO-Aarhus i samarbejde med Active Aarhus 10 forskellige ture, som gør aarhusianere klogere på deres egen by og præsenterer Aarhus på bedste vis for byens gæster.

Claus Bech, direktør for Aarhus City Forening, udtaler:
”Det er lige nu vigtigere end nogensinde at udvikle nye idéer og sætte fokus på byens mangfoldighed og spændende steder. Vi har længe ledt efter det helt rigtige afsæt til guidede Aarhus-ruter for alle aldre, og vi har nu fundet det med udgangspunkt i bogen ”111 steder som du skal se”, skrevet af Peter Vestergaard og Lena Bendt. Stederne er nøje udvalgte og sætter fokus på både det kendte men også de oversete perler i Aarhus, som byen rummer. Jeg forventer, at de veloplagte guider fra Active Aarhus og med hjertet i Aarhus-historien vil give gæsterne en helt særlig oplevelse og fortælling med på vejen, som vil give inspiration til at vide endnu mere om byen og måske friste til endnu en rute-tur, eller en tur på egen hånd i Smilets By”, afslutter Claus Bech.

Torben Dreier, leder af FO-Aarhus, fortsætter:
”Jeg er rigtig glad for at deltage i samarbejdet omkring de guidede ture, og det glæder mig, at FO-Aarhus kan bidrage ved at stille en platform til billetbestillingen til rådighed. På den måde kan vi give aarhusianere og andre interesserede mulighed for at opleve Smilets By på en ny og anderledes måde og være medvirkende til en god oplevelse for både unge, børnefamilier og ældre.

 De guidede ture ”111 steder i Aarhus som du skal se” kan opleves i de kommende tre måneder, og hver af de 10 ture vil blive gennemført adskillige gange. Der vil være max. 15 deltagere pr. tur, så alt kan foregå i trygge rammer med plads til hver enkelt, og det vil være professionelle guider fra Active Aarhus, der binder oplevelserne sammen og fortæller levende om stederne. Der vil undervejs også være præsentationer fra udvalgte kulturinstitutioner. 

”111 steder i Aarhus som du skal se” får debut 17. juni, og du kan tilmelde dig via FO-Aarhus’ hjemmeside http://www.fo.dk/.  
Udvalgte ture vil også blive tilbudt gennemført på engelsk.
Det koster 99,00 kroner pr. deltager at være med på Aarhus-oplevelserne.
Til alle ture laves samarbejde med lokale caféer/restauranter, butikker eller kultursteder, så deltagerne evt. kan slutte turen med en forfriskning til favørpris.

Se rute 1-4 og rute 6-10

Se indslag i TVAarhus: 

https://www.tvaarhus.dk/guided-ture-i-aarhus

 

Samarbejdspartnere:

Kontakt:

Direktør Aarhus City Forening Claus Bech: cb@aarhus-city.dk, tlf.: 40 41 49 35.