Verdensbilleder - Væredygtighed

14. maj 2019

31. maj og 1. juni: Rejse-, kultur-, shopping- og verdensmålsfestivalen ”Verdensbilleder – Take care of our World with Aarhus” bliver en stor event i Aarhus I 2019. Det forventes at op mod 150.000 gæster besøger Aarhus City i eventdagene. Gæsterne kommer for at opleve fantastisk stemning, kulturelle og kulinariske temaer, rejseinspiration til forskellige lande, masser af spændende, sjove og lærerige aktiviteter med FN´s verdensmål som omdrejningspunkt og ikke mindst byens unikke shoppingmuligheder og enestående tilbud helt til midnat fredag 31. maj.

Festivalens tema 2019

Temaet i 2019 stiller skarpt på FN’s 17 verdensmål, som skal løse jordens fremtidige udfordringer med fokus på miljø og bæredygtig udvikling for både natur og mennesker. Byens butikker, gader, torve og pladser aktiveres med udsmykning, underholdning, musik, dans, kulturelle og bæredygtige indslag samt rejseudstillinger fra forskellige lande.

Internationalt udsyn

Et af eventens særlige highlights vil være “Global Goals Tour – Danmark For Målene” på Store Torv, som fredag vil fokusere på SUNDHED FOR ALLE, med bl.a. tidligere professionelle cykelrytter Jesper Skibby som oplægsholder. Store Torv og Lille Torv vil desuden præsentere udstillere, som har fokus på verdensmålene. På Bispetorvet afvikles et stort rejse- og inspirationsunivers med alt lige fra rejser til kulturelle og kulinariske indslag. Her vil også være en scene med kunstneriske og musikalske indslag.

Målsætning

Målet med eventen er at sætte fokus på FN´s 17 verdensmål, så alle byens gæster gennem spændende og sjove oplevelser, udstillinger, oplæg og indslag får en masse viden med hjem om hvordan vi alle i vores hverdag kan passe bedre på vores klode. Samtidig bringer vi stemningen fra alverdens lande til byen, så hele Aarhus City vil emme af international kultur, oplevelser, shopping og underholdning.

Verdensmålsudstilling på Store Torv og Lille Torv

De to flotte og centrale torve bliver en del af eventens epicenter og aktivitets- og udstillingsområde for virksomheder og andre aktører, som gerne vil præsentere og promovere deres viden, produkter, services og løsninger på FN´s 17 verdensmål. Deltagelse vil være optimalt for virksomheder og organisationer, som gerne vil markedsføre hvordan de arbejder med bæredygtig udvikling, forbrug, CSR og omtanke for miljø og mennesker. Her vil være rig mulighed for at præsentere produkter, fødevarer, viden og meget andet.

Rejse- og oplevelsesunivers på Bispetorvet

Rejse- og oplevelsesuniverset er udstillingsområde for rejsebureauer, lufthavne, ambassader, konsulater og oplevelsesrelaterede partnere. Torvet vil summe af aktivitet, og her kan I eksponere jeres rejse- og oplevelsestilbud med levende præsentationer af rejsemål, kultur, musik, oplevelser og smagsprøver af enhver art. Scenen på Bispetorvet kan benyttes til opvisning, musik m.m. efter nærmere aftale.

Enestående mulighed for eksponering

Som samarbejdspartner til VERDENSBILLEDER opnår I en unik mulighed for anderledes markedsføring og eksponering i byens rum. I får kædet jeres navn sammen med en særdeles succesfuld og velbesøgt event; Verdensbilleder i Aarhus City, og I vil få enestående mulighed for at komme i kontakt med byens kunder og skabe utraditionel og spændende markedsføring af jeres virksomhed, produkter og ydelser. Samtidig får I massiv markedsføring i byrummet, redaktionel omtale i den store eventavis, logoeksponering i landsdækkende, regionale og lokale annoncer, TV- og onlinekampagner, Facebook, outdoor og meget mere.

 

Verdensbilleder parade fredag aften og Aarhus Pride parade lørdag

Fredag aften afvikles den store Verdensbilleder-parade rundt i byen. Som samarbejdspartner har I

mulighed for at deltage i paraden og eksponere jeres budskaber, produkter m.m. Lørdag til middag

samarbejder vi med Aarhus Pride, som starter deres kæmpe parade fra Bispetorvet og Store Torv

– et fantastisk festligt indslag, som tiltrækker op mod 5.000 paradedeltagere og endnu flere tilskuere.


Det starter med en indre omstilling

Center for Væredygtighed er et aarhusiansk initiativ, der arbejder med nye måder at være menneske på. Begrebet væredygtighed kan beskrives som den indre omstilling, vi alle må igennem, hvis vi vil skabe ydre forandringer i forbindelse med FN’s Verdensmål. I et samarbejde med FO-Aarhus præsenterer gruppen VæredygtighedsTeltet på Store Torv under Verdensbilleder.

"Et problem kan ikke løses på det bevidsthedsniveau, hvor det er skabt." Sådan sagde Albert Einstein engang, og den sætning holder stadig, når det gælder samtalen om FN’s verdensmål. Det mener Christian Dietrichsen fra det aarhusianske initiativ Center for Væredygtighed, som undersøger, hvordan vi kan være mennesker på en anden måde. Christian Dietrichsen påpeger at for at lave reel og langtidsholdbar innovation i forhold til klodens og menneskets udfordringer, så er der brug for nye begreber og nye metoder. Og samtidig må vi indse, at vi i en balanceret fremtid ikke kan VÆRE dem, vi er lige nu. Det kræver altså en bevidsthedsændring, hvis vi vil have en grønnere og bedre klode i fremtiden.

Mod til at forandre verdenen

Center for Væredygtighed er en non-profit organisation, hvor alle arbejder frivilligt. I forbindelse med Verdensbilleder, kan du møde dem i et telt på Store Torv, hvor de inviterer til en fælles undersøgelse af begrebet væredygtighed. Her kan du også prøve et nyudviklet samtalespil, der sætter fokus på verdensmål og dine personlige værdier. 

Men arbejdet med væredygtighed stopper ikke her. Til efteråret præsenterer Center for Væredygtighed en konference i et samarbejde med Aarhus Universitet, hvor forskellige forskere vil komme med deres input til, hvordan begrebet væredygtighed kan udvikle sig.

FO-Aarhus har i flere år haft bæredygtighed og klimaet højt på dagsordenen i deres aktiviteter, og derfor er de gået med som samarbejdspartner i projektet.

”Bæredygtighed og verdensmål fylder meget hos os i FO-Aarhus. Det er vigtigt, at vi NU gør noget for alle mennesker i verden, så vi har en fælles fremtid. Derfor vil vi gerne støtte og bakke op om Christian Dietrichsen og andre grupper, som sætter vigtige initiativer i gang,” forklarer skoleleder ved FO-Aarhus Torben Dreier og fortsætter:

”Jeg håber meget, at det der laves af Aarhus City Forening, og andre foreninger i byen, er med til at sætte Aarhus på landkortet i forhold til bæredygtighed. De tanker, som opstår her, skal gerne gøre en forskel og smitte af på alle grupperinger i samfundet. På den måde kan vi alle være med til at skabe en bedre verden,” afslutter Torben Dreier.

VæredygtighedsTeltet

- Du finder Center for Væredygtighed i et telt på Store Torv både fredag 31. maj og lørdag 1. juni.

- Her kan du blandt andet spille et nyt samtalespil med fokus på verdensmål og personlige værdier.

 

Støttet af FO-Aarhus' debatpulje.