Unge afghanere fortæller

08. apr 2019

Unge afghanere fortæller og inspirerer i Stiften Loungen 21. april kl. 15.00

Gratis adgang - Alle er velkomne

Søndag d. 21.4. kl. 15.00 – 17.00

Stiften Loungen i FO-Byen Frederiksgade 78 C Aarhus C

Der serveres kaffe, te og kage

Program:

Lisa Kakar - en del af den unge generation, der vil bygge det nye Afghanistan

Lisa Kakar fra Afghanistan studerer i Luleå i Sverige. Hun vil fortælle om sin barndom som flygtning i flygtningelejren i Pakistan og sit liv i Afghanistan, da Taliban-styret var faldet, og familien vendte hjem igen. Hun vil også berette om, hvordan det går hende nu, med studierne og livet i Luleå.

Lisa Kakar er en ung, aktiv og initiativrig kvinde med mod på livet og lyst til studier og arbejde. Det er vanskeligt i Afghanistan og kan være livsfarligt.

En stor gruppe danskere, især i Aarhus, har sponsoreret Lisas studier i Luleå, og de er særligt velkomne. - Lisa vil fortælle på engelsk.

Fra gadebarn til skolebarn

En gruppe unge herboende afghanere, der klarer sig godt i det danske samfund med uddannelse og arbejde, har startet den velgørende forening From Street to School.

Foreningen støtter afghanske gadebørn til at komme i skole, så de ikke behøver at tigge eller arbejde under barske vilkår på gaden. Mange gadebørn i Afghanistan forsørger deres familier og kan derfor ikke gå i skole. De har stor risiko for at blive udnyttet, som billig arbejdskraft, til narkotrafik, misbrugt seksuelt eller af oprørsgrupper som selvmordsbomber. Se: fsts.dk

Arrangør: Ole Jessen

i samarbejde med From Street to School

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje