Tall Ships Races støttet af FO-Aarhus

28. jun 2019

1.- 4. august får Aarhus besøg af nogle af verdens største og smukkeste sejlskibe, når The Tall Ships Races lægger til kaj ved Havnepladsen og Dokk1. Efter 30 dages hårde kapsejladser slutter The Tall Ships Races 2019 i Aarhus. Kom ombord på de gamle sejlskibe, prøv kræfter med sømandslivet eller nyd stemningen og musikken på land. Der er masser af oplevelser for hele familien. Afslutningen fejres med en festlig velkomst for de mange unge søfolk, der dyster om det historiske vindertrofæ – og med en fire dages folkefest for borgere og besøgende i byen.

Teaterforestilling med fokus på klassikere samt et fysisk sprog:

1. aug. kl. 12.00 og 15.00: H.C. Andersens herlige historie om Klods Hans (dukketeater)

H.C. Andersens herlige historie om herremanden, som havde to sønner, der var så vittige at det halve var nok. De ville fri til kongens datter, og det turde de, for hun havde ladet kundgøre, at hun ville tage til mand, den hun fandt bedst kunne tale for sig. Der var også en tredje broder. Men der var ingen der regnede ham med som broder, for han havde ikke sådan lærdom som de to andre, og ham kaldte de bare Klods-Hans. Da Klods-Hans hørte om sine brødres planer, sagde han: ”Hille den, jeg får sådan en lyst til at gifte mig”. Og så drog de tre brødre af sted til slottet, for at prøve deres lykke.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Havnepladsen. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019.

Dansk-tjekkisk dukketeater Svanen.

 

3. aug. kl. 12.00 på Mellemarmen, Aarhus Havn: Forestillingen "Fra drenge til mænd" kan opleves ombord på et af de store Tall Ships.

I 1887 satte Fregatten Jylland ud på sit sidste togt til de vestindiske øer. Sammen med alle søulkene var Prins Carl, den senere norske kong Haakon IIV, som skulle vokse hår på brystet. Men hvad nu, hvis der ombord også var en anden Karl, en jævn dansk Karl, og hvis de to navnebrødre blev venner? Kan sønnen af en havnearbejder overhovedet være ven med en prins? Og hvordan var forholdene rent faktisk for sådan nogle unge skibsdrenge? Kom med ombord og oplev et uddrag af denne vandrings og formidlingsforestilling, som spiller på Fregatten Jylland 9.-21. August.

Spiller på skibet Shtandart lørdag d. 3. august i tidsrummet mellem kl. 12-16

 

4. aug. kl. 11.00: King Lear

Historien bliver fortalt af to bagere, som skal bage Lears fødselsdagskage. På en enkel og lattermild måde får de æltet, bagt, delt og serveret dramaet, så at børn…

Shakespeares blodige drama om den forfængelige King Lear, fortalt i en nonverbal, sprudlende, hjertekildende dukketeaterversion for hele familien.

King Lear er gammel og skal dele sit rige mellem sine tre døtre. Det vil han gøre alt efter hvor meget de elsker ham. Men hvordan måler man kærlighed i Lears verden?

Historien bliver fortalt af to bagere, som skal bage Lears fødselsdagskage. På en enkel og lattermild måde får de æltet, bagt, delt og serveret dramaet, så at børn helt ned til 6-årsalderen kan forstå og følge historien.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Havnepladsen. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

Passepartout Theatre Production.

 

4. aug. kl. 13.00: Nyfortolkning af en af Dansk Rakkerpaks største teatersucceser: Lus i Skindpelsen.

To venner mødes på en bænk. En tredje mand kommer til. Må han være med? Nej, det må han ikke! De to venner har nok i sig selv og han afvises. Den tredje mand giver ikke op og vender tilbage med diverse tilbud og i diverse forklædninger, men indser at han ikke kan blive en del af fællesskabet og beslutter sig for at sætte splid mellem vennerne….

Forestillingen er en nyfortolkning og videreudvikling af en af Dansk Rakkerpaks allerstørste succeser, der turnerede Danmark tyndt i starten af årtusindet og som endvidere har spillet på internationale festivaler i Tyskland, Sverige, Tyrkiet, Iran og Burkina Faso. Forestillingen er uden handlingsbærende dialog - og fyldt med komik, slapstick, poesi og stof til eftertanke.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Havnepladsen. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

Dansk Rakkerpak & Faster Cool. Teaterforestilling i den komiske boldgade fortalt i et universelt fysisk teatersprog.

 

Formidling af initiativer vedr. grønne/bæredygtige tiltag med fokus på Verdensmålene:

 

1., 2., 3., og 4. aug. kl. 11.00: Byg en båd ud af genbrugsmateriale og søsæt den

REUSE workshop med aktiviteter inden for det maritime. Fokus på genbrug, læring og leg. Publikum skal bygge små både af genbrugstræ og genbrugsmaterialer til sejl mm.. Der vil være masser af gebrugsmaterialer til at pynte og dekorerer skibet med. Vi vil vise og fortælle, at der kan bruges genbrugsmaterialer til at lave en båd. Når båden er lavet kan den søsættes hos nabo aktør på pladsen, der har et stort verdenskort fyldt med vand placeret i en metalkonstruktion.

REUSE: Giv hvad du har. Tag hvad du kan bruge. Reuse er Aarhus’ innovative genbrugsstation. Hent brugte ting gratis.

 Reuse er genbrugsstationen gentænkt. Midt i Aarhus. Hyggeligt, afslappet og inspirerende. En verden af genbrug. Her er affald en ressource, og innovation, iværksætteri og formidling om genbrug og upcycling går hånd i hånd med konkret udveksling af ting og sager, der på den måde får en ekstra chance, før de endegyldigt bliver til affald.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Mellemarmen, Aarhus Havn. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

 

1., 2., 3. og 4. aug. kl. 11.00: Verdenskortet kommer med deres Verden i 1:10 og vil facilitere, at børn kan søsætte deres genbrugs-skibe i verdenshavene.

Man vil ligeledes kunne se de 5 plasticsupper i havene i deres faktiske forhold (ca.) – for at visualisere problematikken så vær´ klar til noget af en øjenåbner. Verdenskortet vil ligeledes lave en skattejagt med spørgsmål der leder folk rundt til de andre attraktioner - med start og slut hos Verdenskortet. Derudover, bliver der opsat en stor planche med de 17 Verdensmål (også visualiseret for børnenes skyld) med en afstemning så vi kan se hvad I (gæsterne) mener der er det vigtigste. Vi ses til nogle skønne dage i Aarhus.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Mellemarmen, Aarhus Havn. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

 

1. og 2. aug. kl. 11.00: fællesSKAB med os i Aarhus - Gro selv // workshop

Kom til en sjov og lærerig workshop hvor der eksperimenters med upcycling, oplevelser og mad med et minimalt CO2-aftryk. Gro Selv er et projektfællesskab af unge, der gennem workshops eksperimenterer med upcycling, oplevelser og mad med et minimalt CO2-aftryk. Samskab Aarhus er et 3-årigt projekt støttet af Spar Nord Fonden, der støtter borgerdrevne initiativer og projekter, som styrker fællesskaber og vores byrum – præcis som Gro Selv gør her i Aarhus.

Torsdag: 1-2 timers varighed – samtidig med workshops ved REUSE standen

Fredag: 1-2 timers varighed – samtidig med workshops ved REUSE standen

Kom til en sjov og lærerig workshop med Gro Selv og Samskab Aarhus.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Mellemarmen, Aarhus Havn. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

 

1. og 2. aug. kl. 11.00: Danmark for Målene - emballage som ressource

Fokus på tilstanden i verdenshavene og på affaldssortering. Når temaet om emballage som ressource kommer Danmark rundt, bliver der dels fokus på tilstanden i verdenshavene og dels fokus på affaldssortering og hvilke store ressourcer, der ligger i al vores affald, med særligt fokus på plastikemballage. Der vil på denne temadag være lidt ekstra i børnehøjde bl.a. I kraft af Katrine Billes besøg. Kom og lær noget, sætte et "hverdagsmål", tegne og meget mere. Alt sammen med fokus på FN's Verdensmål.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Isflagerne ved Dokk1. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019

 

3. og 4. aug. kl. 11.00: FællesSKAB med os i Aarhus - Smag på Aarhus // Smag på stranden.

Smag på Aarhus tager spande og kurve fyldt med eksempler på den spiselige strandnatur med ind på eventpladsen ved Tall Ships Races. Kig forbi og bliv lidt klogere på alt den spiselige natur, der kan findes i havet og langs kysten ved Aarhus. Krabber, tang og strandurter er nogle af de vilde råvarer, man let selv kan finde langs strandene og i havet. Vi tilbereder løbende nogle af godterne. Kom og vær med og smag på sagerne.

Arrangeres i samarbejde med FO-Aarhus.

Sted: Mellemarmen, Aarhus Havn. Gratis. Arrangeret af: The Tall Ships Races 2019.

Disse arrangementer er støttet af FO-Aarhus' debatpulje.

https://thetallshipsraces.aarhus.dk/