Say it! Play it!

23. jan 2019

6. febr. kl. 20-21.30: Regionsmedlem Jacob Rixen fra Liberal Alliance og Morten Østergaard fra Radikale Venstre vil bruge deres verbale evner til at debattere ved dette Say it! Play it!-event. DJ Ramati og Per Vers pifter debatten op med freestylerap og musikalske indspark. Til at få scenen til at svinge, talen til at flyde og tonerne til at harmonere har vi Per Smedegaard - direktør for Teatret Svalegangen - som moderator.

Det foregår i Studenterhus Aarhus, Nordre Ringgade 3.

Med et kommende folketingsvalg inden for de næste halve års tid og de standende udfordringer med at tiltrække unge vælgere til politiske debatmøder, har Fora udviklet et debatkoncept, der leger med debatform, musik og rap for at tiltrække en yngre målgruppe. De afholder fire arrangementer i fire forskellige byer, og det bliver i Aarhus den 6. februar kl. 20.00 – 21.30.

 

Om konceptet:

Say it, play it! – et nyt debatkoncept, der leger med form, musik og rap.

I et forsøg på at tiltrække en yngre målgruppe til et politisk debatmøde (op til et folketingsvalg) har vi udviklet et nyt debatkoncept, der kombinerer den politiske debat med musikalske ”kommentarer”. To folketingskandidater fra hvert sit parti står på en scene og skal debattere 3-4 forskellige temaer, der har appel til et yngre segment (fx uddannelse, klima, kultur, ensomhed, stress.)

Når hver politiker har fremført deres argumenter/synspunkt og kommenteret på hinandens i en runde, kommer der en musikalsk kommentar. DJ Ramati spiller det stykke musik, som, han vurderer, bakker bedst op om det, der er blevet sagt eller som fungerer som en kritisk kommentar til det sagte. På den måde kan en diskussion om besparelse og kvalitet på uddannelse resultere i fx at spille noget af ”We don’t need no education” med Pink Floyd og så fremdeles. På den måde giver musikken dels anledning til refleksion, til nye argumenter og til ro og eftertanke på sine argumenter i debatten. Per Vers indleder runderne og afslutter med en free style rap over det sagte.

DJ Ramati er en landskendt og prof. dj, der også spiller i udlandet. Som moderator vil vi rigtig gerne have Per Vers med om bord, da han dels er kendt, dels jo i den grad kan noget med ord, og vi forestiller os, at han kan stille de nysgerrige spørgsmål og kan freestyle, når det lige passer ind. Det gør han imponerende godt. Han vil gerne og synes, at konceptet lyder virkelig fedt.

Gratis adgang.

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje.

Se videoklip fra TV2Øst: https://www.tv2ostjylland.dk/artikel/rap-og-politik-skabte-debat-og-med-musik