Red Barnet søger frivillige

28. maj 2019

Hjælp et sårbart barn ind i foreningslivets vigtige fællesskab Måske har du knyttet tætte bånd på spejderlejre eller følt sejrens eufori efter en fodboldkamp med dine kammerater.

 Oplevelser, følelser og tanker du entusiastisk har fortalt dine forældre om. Eller måske har du været på den anden side af bordet som forælder, der stolt har fulgt med i dit barns fortællinger. Undersøgelser viser, at fritidsaktiviteter er vigtige for børns trivsel, men desværre er der børn i Danmark, som ikke har mulighed for at tage del i dem. Det kan du gøre noget ved.

Som ForeningsMentor for Red Barnet i Aarhus kommer du til at gøre en væsentlig forskel for et barn, som på grund af sociale, økonomiske og/ eller kulturelle årsager er afskåret fra foreningslivet. Du er med i barnets proces fra start til slut - det vil sige gennem valg af aktivitet, indmeldelse i en klub, få pakket en taske med det rigtige udstyr, følge barnet afsted og holde øje med at barnet trives og fastholdes i aktiviteten. Aktiviteterne kan være fra sport, spejder eller musikundervisning til noget helt fjerde.

Du skal afsætte cirka to-tre timer om ugen til det frivillige arbejde. Mentorforløbet varierer i længde (alt fra tre-seks måneder), og du kan efterfølgende vurdere, om du vil fortsætte som ForeningsMentor for endnu et barn.

Udbyttet af det frivillige arbejde er stort. Vigtigst af alt kommer du til at frembringe glæde og positive oplevelser for et sårbart barn. Du får desuden relevante kompetencer og erfaring inden for socialt arbejde, mentorjob og foreningsliv. Og så bliver du en del af verdens største uafhængige børneorganisation – Save the Children.

Lyder det som noget for dig? Så er du meget velkommen til at kontakte medarbejder Pernille Lyngsø på pl@redbarnet.dk

Læs mere og ansøg her https://frivilligjob.dk/job/97654