Podcast på Aarhus Teater

11. mar 2019

I november lancerede Aarhus Teater ny podcast om livet bag scenen. I KULISSEN kommer lytteren gennem 8 afsnit med rundt i afdelingerne på Danmarks største landsdelsscene. Hvert afsnit har et tema, der går i spænd med en aktuel forestilling.

Podcasten sætter teaterfagligheden højt, og derfor kan man i KULISSEN høre medarbejdere på et teater nørde løs på deres specifikke fagområde. Hvilke håndværk skal der til for at skabe en teaterforestilling? Og hvem er de mennesker der får teatermagien til at ske?

På Aarhus Teater oplever man i øvrigt en øget interesse for historier fra livet bag scenen i den store efterspørgsel på rundvisninger samt i responsen på teatrets egne behind-the-scenes-videoer på teatrets hjemmeside og sociale medier.

 

Lyd på teatret

Første eksempel på den nye podcast lanceres i dag, hvor emnet er ’lyd på teatret’.

KULISSEN kommer på et tidspunkt, hvor interessen for podcasts boomer, og hvor et stigende antal danskere udnytter muligheden for at blive klogere på et emne, når de tager toget hjem fra arbejde, vasker op eller går en tur.

Første afsnit handler om lyd på teatret, og de to medvirkende er lyddesigner og tonemester på Aarhus Teater gennem 35 år, Kim Engelbredt og lydkunstner Morten Riis, der sammen med Marie Koldkjær Højlund har skabt lyduniverset til den aktuelle forestilling Dancer in the Dark.

Nogle af de spørgsmål, du får besvaret i første podcast, er: Findes der dårlig lyd? Hvornår er lyd noget vi vælger? Og hvordan opdager man lyd som en levevej?

De enkelte afsnit kommer i dryp fordelt på hele sæsonen. Næste udgave handler om kostumer og kostumedesign med krog i Den Uendelige Historie. Senere afsnit tager udgangspunkt i eksempelvis scenografens, teatermalerens, rekvisitørens eller teaterdirektørens arbejde.

Bag podcasten står journalist Mathias Wissing, der tidligere har arbejdet som producer, tilrettelægger og reporter DR P3. Lyddesignet stammer fra Marie Koldkjær Højlund og Klaus Q Hedegaards musik til forestillingen Dancer in the Dark. Podcasten er tilgængelig, der hvor du plejer at høre podcasts – eller lyt til den på soundcloud.com/kulissen. Hør podcasten her, eller der hvor du hører podcasts, ved at søge på "Kulissen – en podcast om Aarhus Teater".

Lyt til podcasten, der hvor du plejer at høre podcasts, bl.a.: Itunes, Spotify, Soundcloud, Castbox.

Podcasten bliver lavet sammen med Århus Stiftstidende og FO-Aarhus (debatpulje).

Yderligere oplysninger hos kommunikationschef Morten Daugbjerg, tlf. 4213 4700 / presse@aarhusteater.dk

https://www.aarhusteater.dk/dyk-ned/lyt-til-podcast/

21. sept. kl. 13.30-14.30: Live Podcast med forfatter Svend Åge Madsen

Vær med på første hånd, når vi på Scala-scenen optager podcast for øjnene af publikum med Aarhus-forfatter Svend Åge Madsen og litteraturprofessor Henrik Skov Nielsen.

Siden begyndelsen af 1960’erne har Svend Åge Madsen stået som en af Danmarks mest toneangivende forfattere og dramatikere. Blandt hans mest kendte værker figurerer romanen Se dagens lys (1980), der nu for første gang sættes på scenen på Aarhus Teater i en dramatiseret version. Se dagens lys har urpremiere på Scala d. 13. september.

Svend Åge Madsens forfatterskab er lige så omfangsrigt, som det er finurligt, og for århusianske læsere rummer hans værker den særlige bonus, at det giver mulighed for at opleve deres by fra en helt ny vinkel.

I livepodcasten på Scala taler Svend Åge Madsen med professor Henrik Skov Nielsen fra Nordisk Sprog og Litteratur på Aarhus Universitet. Henrik Skov Nielsen, der bl.a. har skrevet bogen tertium datur om Svend Åge Madsens forfatterskab.

Samtalen er et led i Aarhus Teater-podcasten Kulissen, der beværtes og modereres af journalist og litteraturhistoriker Mathias Wissing.

Livepodcasten præsenteres i samarbejde med FO Aarhus