Nyt fodboldstadion?

09. sep 2019

Århus Stiftstidende og FO-Aarhus inviterer til debataften om fremtiden for hele området omkring stadion og væddeløbsbanen.

17. sept. kl. 19.00: Skal Aarhus have et nyt fodboldstadion?

Sted: Aarhussalen, Skt. Knuds Torv 3, 1. sal, Aarhus C.

 

Det er længe siden en debat om byens udvikling i den grad har splittet befolkningen. Men debatten omkring Aarhus Folkepark har virkelig sat sindene i kog.

Den ene halvdel kalder det et visionært projekt, der vil sikre etableringen af en helt ny bydel samt sikre at Aarhus endelig vil få det fodboldstadion, som hele fodbold-Aarhus har sukket efter så mange år. Mens den anden del kalder det en skamplet, der vil ødelægge et af byens skønneste områder, få trafikken i området til at bryde helt sammen og gøre det ulideligt for beboerne i området. Men hvem har egentlig ret, og kan det lade sig gøre at lave et kompromis, der tilfredsstiller alle? Det er nogle af de spørgsmål, der vil blive taget under kærlig behandling, når Århus Stiftstidende og FO Aarhus inviterer til debataften om fremtiden for området omkring stadion og væddeløbsbanen.

 

Fortalerne for projektet byudvikler Rune Kilden, Jørgen Noes fra Århus Håndbold og Lars Fournais fra AGF mødes med repræsentanter fra de to grupper, der kæmper imod etableringen. Derudover har vi inviteret de politikere, der meget snart skal træffe en afgørelse. Blandt andet har vi inviteret borgmester Jacob Bundsgaard samt rådmændene Bünyamin Simsek og Rabih Azad-Ahmad.

 

Debatten ledes af den tidligere TV2 journalist Nick Horup og Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby. På mødet vil vi kigge nærmere på de forskellig forslag, som indtil nu har set dagens lys og presse et svar ud af de folkevalgte, så vi forhåbentlig kan blive klogere på, hvordan fremtiden ser ud for området omkring byens opvisningspark.

Vi håber, at rigtig mange århusianere vil lægge vejen forbi og deltage i debatten.

 

Arrangementet er gratis, men tilmelding på https://www.avisfordele.dk/aarhus-stiftstidende/events/redaktionelt-arrangement/skal-aarhus-have-et-nyt-fodboldstadion/c-34/c-291/p-11544

 

Arrangementet støttes af FO-Aarhus.