Debat om True Skov

29. nov 2019

3. dec. kl. 17-18.30: Friluftsliv i True Skov. Debatmøde for alle på Gellerup Bibliotek, Gudrunsvej 78, 8220 Brabrand.

Har du opdaget skoven, der skyder op omkring True. Der er planlagt sankespor, rideruter, mountainbiketracks og løberuter i den. Vil du være med til at forme dem?

 

I 2018 udviklede en stor gruppe borgere, Aarhus Kommune og Naturstyrelsen en udviklingsplan for friluftslivet i området. De ønsker sig mere varieret natur, nye stisystemer for dem der vil sanke, ride, cykle, løbe eller nyde skovens dybe, stille ro. Mange af de foreslåede tiltag er afhængige af samskabelse og lokalt engagement, som også kan danne grobund for andre gode ideer og tiltag. Så hvordan kommer vi fra gode ideer til virkelighed?

 

De første træer blev plantet for 25 år siden, og skoven har for længst rejst sig i landskabet og indbyder til brug. True Skov indbyder til engagement og løbende udvikling. Den er i voksealderen og meget mere formbar end gammel skov.

"True Skov og dens forlængelse ind i Skjoldhøj Kilen og Langdalen har et kæmpe potentiale, og den er der for at blive brugt. Der er seks kilometer i fugleflugt fra Hasle Bakker til True Skovs vestlige grænse - så der er plads til både natur og friluftsliv," siger Anders Busse Nielsen. Han er landskabsarkitekt, professor og Naturstyrelsens mand i True Skov

 

Udviklingsplanen for friluftsliv i True Skov området foreslår blandt andet:

Huleby

Mountainbikerute

Rideruter

Foreningshus

Shelterby

Sankespor, der skal bestå af en nøddevej med hassel og valnød, en frugtsti med æble, pærer og blomme og et bærspor med solbær, skovjordbær og hindbær

 

Tilmeld dig på mail: bth@lokalavisen.dk

Århus Onsdag/Lokalavisen Aarhus, Vores Brabrand, Dokk1 og FO-Byen arrangerer og har inviteret Naturstyrelsen, Aarhus Kommune og alle, der vil være med.