Bedre Barsel

14. aug 2018

Barselshuset i FO-byen er et værested, et netværks- og aktivitetshus for primært kommende og nybagte forældre.

Barselshuset i FO-byen er nu søsat med maner og i løbet af efteråret er der fyldt med arrangementer:

17. sept. kl. 12.30-13.30: Mor-kroppen v/Thit Kragelund, jordemoder og Master i Sexologi.

17. sept. kl. 13.45-14.45: Mini-debatsalon om barselslivets op- og nedture med Maria Hauskov Leerbec, Trine Karlsen og Julie Bruhn Højsgaard.

24. sept.: Samtalesalon: Solomor

25. sept.: Samtalesalon: Jegermor - "Da mor blev væk"

4. okt.: Oplæg: Naturlig igangsættelse

8. okt.: Oplæg: Forebyggelse af graviditetsgener

11. okt.: Samtalesalon: Overgangen ind i moderskabet

31. okt.: Babybevægelse

1. nov.: Samtalesalon: "MOR" af Trine Skovmøller

6. nov.: Samtalesalon: Barsel og iværksætteri

15. nov.: Samtalesalon: Er amning altid det bedste?

19. nov.: Samtalesalon: Sexlivet, nu med morkrop

29. nov. Samtalesalon: HappyHousewife og 2verdener

 

Se mere om de enkelte arr. her

Det sker i Stiften Loungen i Frederiksgade 78B, st., Aarhus C.

 

Læs mere på Facebook

 

Barselshus 

Bedre Barsel: Barselshuset

Bedre Barsel blev søsat i februar 2017 ud fra en tese om at mange kvinder mistrives under deres barsel. I december 2016 startede projektet, som en crowdfunding- og crowdsourcingkampagne hos CrowdsWhoCare. Bedre Barsel har med god hjælp fra støttegivere til projektet foretaget en omfattende interviewundersøgelse af mødres erfaringer med at være på barsel samt interviewet sundhedsplejersker fra fem forskellige kommuner omkring deres møde med kommende og nybagte mødre. Vores viden om barsel bruger vi nu til at lave et Barselshus i Aarhus.

 

Initiativer på baggrund af undersøgelsen

•Vi har afholdt debatsaloner med titlen “Når mødre taler ud” i Aarhus og København.

•Vi er en del af Parental Leave Forum, som er et ekspertpanel der arbejder med barselskulturen i Danmark og har fokus på, at barselsorlov kan gøres til et vækstparameter for virksomheder og ansatte i stedet for en økonomisk hæmsko.

•Vores netværk udvides løbende og består af jordemødre, sundhedsplejersker, familiebehandlere, erhvervsfolk, jurister, slyngevejledere, psykologer, coaches m.fl.

•Vi har fået ideen til at skabe et barselshus i Aarhus. På baggrund af interviewundersøgelsen og rundspørge på de sociale medier har vi udarbejdet et koncept for et barselshus, som skal ligge i Aarhus.

 

Hvem står bag?

Kristine Vestergaard Bjerre

32 år, mor dreng på 2,5 år og gift med Kresten.

Jeg har en kandidat i oplevelsesøkonomi fra 2013. Jeg er iværksætter og selvstændig i min enmandsvirksomhed, hvor jeg arbejder freelance primært med kommunikation. Jeg har erfaring med at facilitere workshops og netværksforløb fra mange forskellige projekter bla. hos hos Ladies First.

 

Louise Cathrine Nørmark

38 år, mor til to piger på 15 og 12 år og en dreng på 1,5 år.

Jeg er uddannet socialrådgiver i 2005 og har arbejdet i Aarhus Kommune og som selvstændig mentor. Jeg er medforfatter til fagbogen "Social analyse og handling", som blev udgivet i 2010. Til juli 2018 færdiggør jeg min uddannelse til kandidat i pædagogisk sociologi.

 

Barselshuset er et værested, et netværks- og aktivitetshus for primært kommende og nybagte forældre. En grundlæggende værdi for huset er, at der er forskellige nuancer af forældreskab, og at der skal være plads til alle typer forældre i huset. Barselshuset vil danne grundlag for at forældre på barsel kan mødes parallelt med de digitale mødesteder, som ofte benyttes af barslende. Huset tilbyder spædbørnsvenlige faciliteter, netværksdannende arrangementer, legeområde, debatsaloner, workshops og oplæg omkring emner, der relaterer sig til at være forældre og til det at være på barsel. Desuden faciliteres der arrangementer til virksomheder, hvor viden omkring barselsperioden, tilbagevenden til arbejdsmarkedet, medarbejderfastholdelse, work-life balance formidles og debatteres. Huset vil løbende være i dialog med brugerne for at kunne tilbyde relevant indhold og være på bølgelængde med brugerne.

 

Barselshuset er placeret i lokaler hos FO-Aarhus på Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C.

 

Samarbejder

FO-Aarhus har stillet lokaler gratis til rådighed (med midler fra sin debatpulje) og hjælper os med tilmeldinger og andet administrativt, så vi kan fokusere på at skabe relevant indhold og gode rammer i barselshuset.

Vi er en del af Parental Leave Forum, et selvudnævnt barsels-ekspertpanel med bred faglighed omkring barselsområdet.

Center for Social Nytænkning og Steffen Rasmussen hjælper os med fondsansøgninger og evaluering.