Klub Østjylland i Stiften Loungen i FO-byen (eller andre steder i Aarhus): Klub Østjylland vil i 2016 have faste foredrag hver måned i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B i FO-Byen. Her vil vi invitere indenfor til aftener/eftermiddage med en masse spændende emner.
Aarhus Stiftstidende: Fordelsklub
Om Klub Østjylland i Stiften Loungen i FO-byen:
Klub Østjylland vil i 2016 have faste foredrag hver måned i Stiften Loungen, Frederiksgade 78B i FO-Byen. Her vil vi invitere indenfor til aftener/eftermiddage med en masse spændende emner. Tilmelding sker via Stifttidendes Klub Østjylland: http://kluboj.lokalklub.dk/
24. nov. kl. 19.00 i Stiften Loungen: Lars Svendsen fortæller historier fra Strøget
Lars Svendsen har været Strøgforeningens formand og medlem i 35 år og denne aften viser han endnu ikke offentliggjorte fotos og fortæller om strøglivet i Aarhus med udgangspunkt i bogen ”Strøget i smilets by”. Om gamle kendte og nye forretninger, om købere og sælgere, om forlystelseslivet, seksdages-løb, den katolske kirke, banegården, sporvogne og meget mere.
12. nov. kl. 14.30 på Aarhus Teater: Ellen Hillingsø
En af Danmarks markante kvindelige personligheder besøger Aarhus. Med sig i bagagen har hun et underholdende foredrag: Stram op og nap en morfar, hvor Ellen vil gøre op med danskernes offerrolle. Foredraget tager udgangspunkt i hendes eget liv, og hun vil med selvironi og humør udfordre vores tankegange og selvhøjtidelighed.
Stram op og nap en morfar
Glæd dig til et foredrag, hvor dine tanker og overbevisninger bliver udfordret. Ellen Hillingsø vil nemlig sende den danske offerrolle på livslang pension. Vi er nemlig gode nok som vi er. Med en finurlig selvironi vil hun sætte spørgsmål ved vores selvhøjtidelighed, fordi alle vores små utilstrækkeligheder og fejl bliver alligevel opdaget i den sidste ende. Derfor opfordrer hun til gennemsigtighed. For eksempel så orker Ellen ikke at løbe maraton – hun har ondt i knæet og indrømmer blankt, at hun hellere vil spise kage. Når hun mediterer, kalder hun det hvad det er, nemlig at nappe sig en morfar. Men det er godt nok - fordi vi er gode som vi er
I dette inspirerende og stærkt underholdende foredrag inviterer Ellen Hillingsø sine deltagere inden for i sin forunderlige verden.
Der findes mange markante kvinder i Danmark, men der findes kun én Ellen Hillingsø. Grundet hendes alsidige og svært definérbare profil, er hun ikke nem at sammenligne med andre. En ting er dog sikkert, nemlig at hun er et berigende og intelligent menneske, der med stor overbevisning animerer andre mennesker til udvikling. Ellens underholdende inspirationsforedrag tager udgangspunkt i hendes eget liv. Foredragene hører til slagsen, der giver deltagerne stor energi og indsigt, og efterlader dem opløftede og afklarede.
Generalens datter fik sit store folkelige gennembrud i rollen som den yderst frembrusende og kompromisløse Charlott i Bornedals tv-serie, “Charlott og Charlotte”. Senere har vi mødt Ellen Hillingsø i et hav af karaktertunge roller både i film-, teater- og tv-sammenhænge. Vi ser hende ofte i roller, hvor hun bliver tillagt stor autoritet. F.eks. som skoleleder i TV2-serien, Rita, og tidligere som chef for Efterretningstjenesten på DR´s Livvagterne og i spændingsserien, Broen.
Ellen er stærkt engageret ambassadør for Red Barnet, og støtter aktivt projekter i bl.a. AIDS-Fondet. Hun er mor til en dreng og en pige og gift med Christoffer Castenskiold.
I samarbejde med Aarhus Teater. Billetter købes her
2. nov. kl. 19.00 i FO-byen (foredragssalen Vester Alle 8): John Braad: En synsk succes
Tumler du med spørgsmål om din fremtid, hvordan det vil gå dig eller dine nærmeste i en given situation? Så glæd dig til at møde John Braad, som arbejder med klarsyn. Han vil i løbet af foredraget fortælle spændende historier om nogle af de mennesker, han har hjulpet, men der bliver også tid til, at publikum kan stille personlige spørgsmål, dog kun i begrænset omfang. John Braad har siden sin ungdom arbejdet med klarsyn og synskhed. Han vil ikke kalde sig selv for clairvoyant, da han ikke beskæftiger sig med tidligere liv og andre flyvske ting. "Det er det jordnære, som berører menneskets dagligdag, jeg udtaler mig om", fortæller John Braad. Han har i over 20 år arbejdet for ugebladet Hjemmet, hvor han har brevkassen 'John ser alt'. Her kan læserne får svar på alt mellem himmel og jord, som fx barnløshed, arbejdsløshed og kærlighed. Til dette foredrag vil publikum naturligvis blive inddraget, men John understreger dog, at der kun vil blive tale om korte demonstrationer, modsat når folk møder ham hjemme. John arbejder altid ærligt og ansvarsfuldt, og ser han fx at en sygdom forbliver kronisk, opmuntrer han personen til at se, at det er muligt at leve godt alligevel. John har begge ben på jorden og holder foredrag på en jordnær og humoristisk måde.
Tilmelding på http://fordelsklub.lokalklub.dk/john-braad-nov16
26. okt.:Journalist Nick Horup: Et liv med Morten og Peter.
Nick Horup har lavet de populære tv-programmer om Morten og Peter, som har Downs Syndrom, og han har fulgt dem over en årrække. Via programmerne er der sat fokus på handicappedes vilkår i Danmark. Nick fortæller om tilblivelse af programmerne og viser klip samt fortæller sjove historier fra et kvart århundrede med det populære makkerpar, som han i dag er nære venner med. Hvad er normalt og kan man overhovedet definere det?
6. okt.: kl. 19.-21.00: Frank Erichsen: Det enkle liv
TV-programmet Bonderøven har på fornemmeste vis formået at samle danskerne om flimmerkassen sæson efter sæson. I små 30 min. bliver man inviteret inden for på Kastanjegården, hvor selvforsyning er i fokus. Med livsglæde og entusiasme deler Frank ud af sine tips og tricks til, hvordan man kan ”gøre det selv” - og det går rent ind. Det er netop denne iver og erfaring, som man kan opleve i dette foredrag. Frank Erichsen vil tage udgangspunkt i sine to bøger ”Det enkle liv” plus de mange optagelser til DR-programmet Bonderøven.
Sted: Koldkærgård Konferencenter, Agro Food Park 10, Aarhus N.
Invitation til dialogmøder. Giv dit bidrag til Aarhus Kommunes demenshandleplan.
Går du nøgen i svømmehallen? Nok ikke. Men det kan ske for mennesker med en demenssygdom! Ligesom de kan glemme badetøjet, kan de glemme deres pinkode, når de står
ved kassen i supermarkedet. Så hvad gør du, som har husket badetøjet og kan huske alle koder? Hvordan kan du hjælpe? Vi har brug for dit input til tre dialogmøder. Med dine meninger, erfaringer
og viden bidrager du til, at vi gør Aarhus venligere over for mennesker med demens.
I 2017 vedtager byrådet en demenshandleplan for Aarhus Kommune. Demenshandleplanen skal give retning for, hvordan vi sammen skaber et demensvenligt samfund. Et demensvenligt samfund afhænger af os alle sammen. Af dig, der gør en afgørende indsats for mennesker med demens hver dag i dit arbejde i kommunen eller foreningslivet. Men også af dig og mig, som møder mennesker med demens hos købmanden og i bussen. Derfor inviterer vi til en dialog, hvor vi i fællesskab sætter ord på, hvordan vi i Aarhus kan skabe et trygt og værdigt liv for mennesker med demens og netværket omkring dem. Alt sammen med henblik på at udforme Aarhus Kommunes demenshandleplan. Vi har allerede snakket med dem, det handler om. Nemlig mennesker, der lever med demens, og deres familier. Det er deres fortællinger, der udgør temaerne for hvert af de tre dialogmøder:
21. september 2016, kl 16-18: Demensvenligt samfund
Hvad er et demensvenligt samfund? Og hvordan vil man opleve at leve i det? DemensHjørnet, Kannikegade 18, 8000 Aarhus C. Tilmeldingsfrist 14. september
27. september 2016, kl 16-18: Det gode liv – Med og på trods af demens.
Findes det gode liv med demens? Og afhænger det af forskellige ressourcer og behov?
Stiften Lounge, Frederiksgade 78B, 8000 Aarhus C. Tilmeldingsfrist 19. september.
Dette møde i serien støttes af FO-Aarhus' debatpulje.
25. oktober 2016, kl 16-18: Støtte og forståelse i forandringer.
Hvem skal støtte, når demensen flytter ind? Og er forudsætningerne til det? Salen i Frivillighuset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, 8000 Aarhus C. Tilmeldingsfrist 17. oktober
Indholdet af dialogmøderne vil præge Aarhus Kommunes kommende demenshandleplan.
Tilmeld dig via: www.aarhus.dk/dialog. Der er et begrænset antal pladser.
Kontakt: Tina Cecilie Petersen på 41 85 70 36. Mette Taarsted Soelberg på 29 20 44 39
(man-fre 9-15)
5. maj: Se pokalfinalen på storskærm i Ceres Arena
Hele byen inviteres til gratis at overvære braget mellem AGF og FCK på 30 kvadratmeter storskærm
Billetterne til årets pokalfinale 5. maj blev revet væk på ganske få timer. Faktisk var interessen så stor, at der på et tidspunkt var mere end 10.000 i kø for at få lov at købe billetterne.
Derfor var der naturligvis også langt fra billetter til alle, som ønskede det, men det vil Århus Stiftstidende, Aarhuus Stiftstidendes Fond og en række partnere nu rette op på.
Avisen og Aarhuus Stiftstidendes Fond inviterer sammen med Aarhus Kommune, ProShop Europe, Viasat, Ceres, AGF og FO-Aarhus til storskærmsfodbold i Arena 5. maj.
Her vil 5000 AGF-fans gratis få mulighed for at opleve kampen på en 30 kvadratmeter fuld HD storskærm, som ProShop Europe står bag.
”Som byens avis ser vi det som vores opgave at være med til at sikre århusianerne en fantastisk fodboldfest. Desværre var der ikke billetter nok til at alle kunne se kampen i Parken. Men på den her måde får rigtig mange alligevel mulighed for at se kampen i selskab med flere tusinde AGF-fans og dermed opleve lidt af den samme stemning, som vil være i Parken”, siger Århus Stiftstidendes chefredaktør, Jan Schouby.
Dørene til Arena åbnes klokken 15, og klokken 16 vil album-aktuelle Chris Herman varme op til finalen med en række af sine nye sange blandt andet sin nye AGF-sang, inden sportens rådmand i Aarhus, Rabih Azad-Ahmad, vil byde velkommen.
Der vil på storskærmen før kampen blive vist centrale uddrag fra tidl. fodboldsamtaler:
”Det er en historisk dag for Aarhus. Jeg glæder mig til en rigtig festlig fodboldfest sammen med hele byen. Jeg er stolt over, at byen står sammen om at fejre og støtte byens hold, og jeg ser frem til et brag af en pokalfinale,” siger sportens rådmand Rabih Azad-Ahmad.
Viasat vil et par gange i løbet af eftermiddagen sende live fra arrangementet, og alle 5000 gæster vil blive budt en øl eller en Faxe Kondi sponseret af Ceres.
Arrangementet vil som nævnt være gratis. Og billetterne kan printes ud fra Stiftens arrangementklub, Klub Østjyllands, hjemmeside. Fra mandag klokken 10 vil billetterne være tilgængelige på kluboj.dk, og de udleveres efter først til mølle princippet.
Århus Stiftstidendes abonnenter vil desuden kunne afhente billetter på Banegårdspladsen mod udlevering af abonnementsnummer. Derudover vil der være 200 billetter, som FO-Aarhus på forhånd har reserveret til en gruppe syriske flygtninge.
For yderligere oplysninger kontakt Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby på 23314198.
20. jan. kl. 19.00: Lola Jensen: Gør op med hverdagens trummerum
(Stiften Loungen)
Du har muligvis set Lola tørne frem på skærmen, når Go´Morgen Danmark har flimret på dit tv. Lola er et multitalent inden for rådgivning, og hun forsøger med dette foredrag at gøre op med hverdagens trummerum og trivialitet. ”Tænk, hvis du kunne være den bedste del af dig selv hver dag” – Med dette foredrag vil du helt sikkert blive inspireret til at møde hverdagens udfordringer på nye og mere givtige måder. Øget overskud og glæde er hovedtemaet, når familien Danmarks hverdag bliver sat på en humoristisk spids.
Lola Jensen er socialpædagog, familievejleder, foredragsholder, forfatter til flere bøger samt familievejleder på TV2 Go´morgen mm. Hun gør med dette foredrag op med den stressende trædemølle, hverdagen en gang i mellem kan virke som. Den behøver dog ikke være træls, trist og grå – med den rette indstilling kan tingene vendes på hovedet, og med en øget positivitet vil du opleve, hvordan trivslen og livsglæden vokser!
Hvordan du gør (næsten) hver dag til en fornøjelse, kommer Lola med håndfaste bud på – for få kan som Lola Jensen ramme de ømme punkter og samtidig give realistiske bud på, hvordan tingene kan ændres til det bedre.
Lola gør op med tanker som:
- Øget stress i hverdagen – hvor kommer den fra, hvordan kan den håndteres/mindskes?
- Tænk, hvis du kunne være den bedste del af dig selv hver dag
- Tænk, hvis du kunne møde det bedste i dine omgivelser hver dag og det samme skete den anden vej
- Tænk, hvis man oftere blev forstået end misforstået
- Tænk, hvis hverdagens mål og ønsker stemte overens med handlingerne
- Tænk, hvis det kunne lykkes med større sammenhæng mellem job, familie og børn
- Overblik, øget overskud og større familie- og arbejdsglæde
- Morgenstund, afgang til job, skole, daginstitutioner, tiden efter fyraften fra måltid til sengetid…
- Parforholdets positive (u)muligheder trods alt…
- Fritid - vælge til eller fra?
- Skab en brokkefri zone
Med sin mangeårige erfaring og møder med mange spændende mennesker, har Lola den perfekte baggrund for det, hun laver – og der skal nok være masser af anledning til latter, når hun sætter de alvorlige emner på en humoristisk spids!
12. jan. kl. 19.30: "Ingen udenfor - fortællinger og debat omkring hjemløshed blandt unge i Aarhus". (Stiften Loungen)
Med arrangementet ønsker vi at sætte fokus på det faktum, at antallet af unge hjemløse har været stigende på landslan og at Aarhus nu har den højeste andel af unge mellem 18 og 29 blandt de hjemløse borgere. Gennem oplæg fra unge hjemløse, folk der arbejder med de unge til hverdag og en efterfølgende paneldebat ønsker vi at belyse og diskutere, hvad der ligger bag statistikkerne. Hvorfor er der et stort antal unge hjemløse i Århus og hvad kan vi gøre for at nedbringe antallet?
Planen er efterfølgende at lave en sammenfatning af de opfordringer og bud på løsninger, der kommer på bordet undervej i arrangementet, og overdrage denne til lokalpolitikere i Aarhus, der har med området at gøre.
Arrangeret i samarbejde med ”Fortællelyst”.