VM i sejlads

07. aug 2018

FO-Aarhus støtter udvikling og gennemførelse af formidlingsskabende og folkeoplysende aktiviteter under VM 2018. Blandt andet støtter FO-Aarhus korsang og formidling af den danske sangskat, formidling af det historiske Aarhus, af sejlsporten samt den danske litteraturskat.

Internationalt sejlsportsevent til Aarhus i juli/august 2018

En fokuseret og langsigtet indsats gennem 15 år har givet gevinst for Aarhus og Danmark. I 2018 afvikles det største internationale sejlsportsmesterskab i Danmark nogensinde, målt på antal forventede deltagende nationer. Hempel Sailing World Championship 2018 er det officielle VM for samtlige Olympiske bådklasser og afvikles hvert 4. år af det internationale sejlsportsforbund World Sailing. Eventen er en af verdens største internationale sejlsportsevent og er større end de sejlsportsmæssige konkurrencer ved OL. Aarhus Events arrangerer eventen i samarbejde med Sailing Aarhus, Dansk Sejlunion og Sport Event Denmark.

 

I 2018 er Aarhus hjemstavn for en af de største enkeltstående sportsbegivenheder i Danmark nogensinde – VM i sejlsport. Byen slår dørene op og byder velkommen til op mod 1500 sejlere fra over 100 nationer, sejlsportsfans fra alle verdenshjørner og til et brag af en maritim folkefest. Sejlerne vil i de to uger ikke kun kæmpe om VM medaljerne, men også om OL-kvalifikation til OL i Tokyo 2020. Mens sejlerne dyster på bølgerne, folder Aarhus Ø sig ud i aktiviteter, der skaber forbindelse mellem sporten på vand, og festen på land. Der vil også være god mad og underholdning for alle aldre. Således er målsætningen at udbrede sejlsportens frihed, passion og fællesskab til et bredere publikum.

 

 

Fakta om VM

- 1500 sejlere fra 100 nationer

- 1100 sejlbåde

- 14 dages sejlads i verdensklasse

- 400.000 besøgende til den samlede event

- Gratis entre for publikum

 

FO-Aarhus støtter formidling af sangskatten - i alt ca. 20 timer og litteraturskatten i alt 2 timer:

3. aug. på Scenen: De lystige sømænd. Klassiske danske sømands viser og sange (Otto Brandenburg)

4. aug. kl. 10.30 på Scenen: Skrallebang - Leg, læring, sang, musik, bevægelse, fantasi,

Eventyrlig koncert for børn. SKRALLEBANG - fancy, engaging and adventurous concert for children and their parents. SKRALLEBANG til børn spiller finurlige, involverende og eventyrlige koncerter for børn og deres voksne. Koncerter med sang, bevægelse, fortælling, rap, udklædning, GRIN og skøre påfund. SKRALLEBANG består af Nana Kirkegaard og Søren Jensen. I anledning af VM i sejlads har vi Jais Poulsen med på percussion. Tag jeres svømmefødder og dykkerbriller på – tag dine voksne i hånden og kom til koncert i smukke omgivelser. Mon ikke vi møder en haj, tager på sejltur til fremmede kyster og svømmer ind i en havfrue.

4. aug. kl. 12.00 og 8. aug. kl. 13.00 på Scenen: Brd. Baumgartner. Original dansk musik krydret med Rugsted/Kreutzfeld klassikere flerstemmigt

Musik-glade tvillinger på havnen. Baumgartner Duo - musical twins performing at the harbor.

Nu var det på tide. Sådan siger tvillingerne Baumgartner om deres nyligt udgivne debutplade i eget navn. Efter at have været en del af bandet Popfilter, der var med i DR's talentforløb 'Karrierekanonen' i 2002, er brødrene nu gået helt solo i eget navn. Siden de tveæggede tvillinger kunne nå tangenterne på klaveret i barndomshjemmet i Skive, har de spillet musik sammen. I dag bruger de også masser af tid sammen, når de ofte begge to er backing-kor eller -musikere for Rugsted/Kreutzfeldt eller Rock Nalle.

4.-5. aug.: Astrid Guldhammer fortæller ombord på AURORA - formidling af litteraturskat.  

6. og 7. aug. kl. 10.00 på Scenen: Vibevingesus.  Original ny dansk musik krydret gamle klassikere

Fortællinger om dyr og farlige mennesker. A concert for children (aged 3-9) full of stories about animals and their fun, dangerous and exciting encounters with humans. Vibe Vingesus koncerter er fulde af fortællinger om dyr og deres sjove, farlige og spændende møder med mennesker. Vi tager også på rejser til stjerner og planeter. Koncert for de 3-9 årige. Vibe Ulbrandt (Vibe Vingesus) er musiker og komponist, og underviser på Kulturskolen Syddjurs i sang, klaver og på talentlinjen Shanghai Akademiet.

6. aug. kl. 13.30 på Scenen:  Djursland Spillemænd 50% dansk (Jeppe Aakjær sange)

Keltisk inspireret folk-rock. Danisk folk-rock band. Djursland Spillemænd startede i 1974 og kan således slutte sig til den eksklusive del af den danske rockscene, der har kunnet fejre 40års jubilæum i branchen. Det musikalske koncept er nu som dengang keltisk inspireret folk-rock med egne rock-numre og unikke fortolkninger fra den danske sangskat. Bandet kalder selv musikken for ”Celtic-Americana” og denne coktail gør, at Djursland Spillemænd stadig er et suverænt liveband med masser af spilleglæde og energi. Djursland Spillemænd blev for alvor landskendte, da bandet medvirkede på den første Christiania plade med slagsangen “Christianitter, Jydske knejte” og siden da har bandet ikke kigget sig tilbage, men spillet overalt i landet på musikhuse, festivaler,  TV, radio, osv.

Jens Falch: Lead-vocal, el og acc. Guitar, mandolin

Dave Glowasky: Violin

Carsten Sørensen: Bas, vocal

6. aug. kl. 15.30 og 8. aug. kl. 15.00 på Scenen: Funky grooves fra Sommerakademiet

Dinghy and the Floaters - 15 young musicians from Aarhus playing funky grooves.

15 unge Aarhus-musikere er gået sammen og har dannet Dinghy and the Floaters specielt til denne lejlighed.  Stilen er funky, groovy og lækker musik. Den perfekte cocktail til sommer-flirt, party og vind i sejlene. Kom og hør dem når de ryster på Aarhus Ø! 

6. aug. på scenen: Jacob Venndt. Danske revyklassikere og fra 1920 og frem (Admiralens vis

7. aug. kl. 11.30 på Scenen:  Syng med Astrid - formidling mellem forskellige korsange

Syng med på de klassiske sømandssange. Sea shanty sing-along. Kom og syng med, når vi går ombord i den danske sangskat. Sammen synger vi en god blanding af gamle sømandsviser og nye klassikere - sange om hav, vind og længsel. Og der bliver selvfølgelig også plads til en engelsk shanty eller to. Frivillighedskoret synger for under ledelse af Astrid Guldhammer, og hver sang får et par ord med på vejen, inden vores musikere fra Aarhus Musikskole slår takt og tone an til den store sømandsfællessang på havnen.

7. aug. kl. 13.00 på Scenen: Stomp for alle ved Jais Poulsen. Trommeri og klassiske danske børne sange. Alle der har lyst til at spille trommer og på ragelse er hermed inviteret.

Join our stomp workshop - play drums and junk percussion pieces. Kom til denne maritime ”stompworkshop” og få oplevelsen af at være med i et kæmpe trommeband. Alle der har lyst til at spille trommer og på ragelse er hermed inviteret! Der spilles på spande, murbaljer og alt godt fra havet. Det bliver sjovt og der er garanti for støj på den gode måde! 

9. aug. kl. 10.00 på Scenen: Sangskattekisten - musikalsk sprogstimuleringsprojekt med danske børnesange.Kom og syng med på de største børnehit. Sing along children's songs.

Kom og syng med på de største børnehits igennem tiden sammen med mor, far og bedsteforældre. Vi synger Bjørnen sover, Mester Jakob, Bro bro brille og mange flere store hits.

Sangskattekisten er et musikalsk sprogstimuleringsprojekt udviklet af Aarhus Musikskole i samarbejde med Børn & Unge, Aarhus Kommune.

VOKAL: Camilla Dayyani

PIANO: Hans Esbjerg

KONTRABAS: Jens Jefsen

10. aug. kl. 10.30 på Scenen: Slupkoret

Festlige sømandsviser. Sing along with the shanty choir "Slupkoret". Det festlige sømandskor Slupkoret ankommer i den helt rigtige sømandsmundering, når de gæster VM i Sejlsport. Koret får alle til at synge med på de kendte og sjove sømandsviser, som den danske sangskat er begunstiget med. 

11. aug. kl. 10.30 på Scenen: Capstiankoret

Oplev shanties og gamle sømandssange. Shanty choir Capstan. Shantykoret Capstan er Danmarks største shantykor og optræder med shanties og sømandssange. Koret startede i 1998 og optræder i dag med helt op til 60 kor-medlemmer. Koret hører under Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg og har det erklærede formål, at udbrede kendskabet til og bevare sejlskibstidens arbejdsange for eftertiden.