Festugen og FO-Aarhus

10. aug 2017

Lidt information om de aktiviteter Aarhus Festuge samarbejder med FO-Aarhus om i 2017

Expat Reception

 

 

Aarhus Festival, Danske Commodities, Aarhus University and International Community invite expats and their families to Expat Reception 2017 in the pop-up Festival restaurant, Lækkerbisken, on Saturday 26 August from 15.00 to 17.00.

 

At the reception, you can relax with your family and make friends with other expats. Over the years, the reception for expats has become a much looked forward to tradition, and last year 700 people participated in the event.

 

You will be welcomed by Ken Cordes, board member at Erhverv Aarhus (Business Network Aarhus), and the Mayor of Aarhus, Jacob Bundsgaard.

 

Taking place in the heart of Aarhus, the reception is just a stone’s throw from a number of other entertaining and engaging festival activities for the whole family, making the reception the perfect excuse for a day of fun.

 

We look forward to seeing you.

 

Lækkerbisken, FO-Aarhus, Vester Allé 8, 8000 Aarhus C.

 

Saturday 26 August from 15.00 to 17.00. Free of charge. Registration is necessary.

 

 

 

Gallerivandring

Lør. 26. aug. kl. 11-13.30. Tag på en guidet rundtur til nogle af byens gallerier og kom tættere på kunsten med gode historier og indgående baggrundsviden. Turen starter ved Festugens egen streetartudstilling i Byparken og bevæger sig derefter ud i byrummet med fire hemmelige stop undervejs.

 

Den præcise rute er således en overraskelse fra gang til gang, men puljen består af Galleri V58, Galleri Profilen, Charlotte Fogh Gallery, Galleri Image, Galleri Grundstof, Galerie MøllerWitt og Galleri Jacob Bjørn. Forskellige facetter af billedkunst, inklusiv foto- og videokunst, forklares og fortolkes i en hyggelig stemning, der både henvender sig til kunstkendere og nybegynderen, der bare er nysgerrig.

Sted: Turen starter i Byparken ved Musikhusparken/Rådhusparken

Pris: Gratis men tilmelding nødvendig på am@aarhusfestuge.dk

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med de deltagende gallerier.

 

 

At tænke sig

Politiken Live stiller med Gorm Vølver og Ole Rasmussen i FO-byen Vester Allé 8, 8000 Aarhus C søndag den 27/8 2017 kl. 15.00-15.30. Kom forbi FO-byen under Aarhus Festuge, når ATS ser på årets gang i injurier og sang. Der er ingen grænser for, hvilke politiske emner der vil blive vendt og drejet, når mændene bag Politikens satirespalte At Tænke Sig, Gorm Vølver og Ole Rasmussen, opfører deres politiske satire-liveshow.

 

 

27. aug. kl. 16.30-17.30: Jazz-koncert med Sejthen/Danielsen duo

Saxofon og kontrabas i skøn og smuk forening. To af jazzhistoriens største

instrumenter spiller sammen og udfordrer hinanden i landet i og omkring jazzen.

Duoen tager udgangspunkt i den rige amerikanske sangskat, hvor de fortolker de

udødelige jazzstandards, mens de giver publikum en intens oplevelse af levende

musik. Duoen er primært tiltænkt receptioner, under maden til firmafester og bryllupper, og har mange års erfaring på den danske og udenlandske jazzscene og kan derfor

bruges i adskillige sammenhænge, hvor man ønsker en behagelig

baggrundsstemning.

 

Thomas Sejthen, kontrabas. Jacob Danielsen, saxofon.

Sted: FO-byen, baggården til Vester Alle 8.

 

 

27. aug. kl. 10.00 og 13.00: Aarhus Jazz Orchestra med Ann-Mette Elten

Jens Klüver vender hjem til Aarhus Jazzorchestra med Ann-Mette Elten. Kom med "Hjem til Aarhus" i selskab med Ann-Mette Elten, Jens Klüver og Aarhus Jazz Orchestra.

Koncerten byder på hits fra På Slaget 12 og klassikere fra orkesterets bagkatalog - altsammen krydret med Aarhus-historier og højt humør!

Søn. 27. aug. kl. 10.00 og igen kl. 13.00. Dørene åbner en time før koncerterne, hvor der serveres kaffe og kage (inkl. i prisen). Velkomst ved Rikke Øxner og Jette Skive. Selve koncerterne varer en time.

Sted: Aarhus Rådhus.

 

 

Politikernes livretter

27.-31.aug.: Hver af dagene kl. 16.45 er der to byrådspolitikere på scenen, som har valgt valgt en ret ud fra nedenstående liste og forklarer hvorfor. De valgte retter kommer til at udgøre hhv. aftensmad samme dag og frokosten dagen efter i Festugens restaurant.

Til at styre slagets gang er der en moderator, så der kommer en samtale i gang i en halv times tid. Alt i alt skal der præsenteres 5 x aftensmad og 5 x frokost.

 

Måltidet er det samme som serveres til festugens kunstnere, frivillige etc.

Festugerestaurant-livretter:

• Kalv i frikasse med sensommergrønt og persille.

• Boller i karry med ris pilaw og mango chutney.

• Kylling Danoise med agurksalat, persille, ribsgele og skysovs.

• Bankekød med kartoffelmos og syltede asier

• Frikadeller med stuvet kål, groft brød og surt.

• Hamburgerryg med grønt, smørsauce og persille.

• Stegt flæsk med persillesovs og rødbeder.

• Flæskesteg med det hele hvid og brune kartofler samt rødkål og surt.

• Benløse fugle med stegte kartofler og tyttebær.

• Kalveskank Esterhazy med tomat, citron og persille.

• Ungarsk gullasch med mos og rødbeder.

• Hvid Lobescoves med purløg, smør og rødbeder

• Forloren and med svesker, rødkål og små stegt kartofler

• Biksemad hertil sauce béarnaise, Hp sauce og rugbrød.

• Forloren skildpadde med smilende æg og små frikadeller.

• Lam i frikasse med grønsager og perleløg.

 

Sted: FO-gården i Vester Alle 8

 

Søndag 27. august 2017

Jette Skive (DF): Kalv i frikasse med sensommergrønt og persille

Maria Fabricius (S): Kylling Danoise med agurksalat, persille, ribsgele og skysovs (hvis den er friland eller øko) – ellers Kalveskank Esterhazy med tomat, citron og persille

 

Politiker-livretter

 

 

Mandag 28. august 2017

Theresa Blegvad (V): Boller i karry med ris pilaw og mango chutney

Sander Jensen (Å): Flæskesteg med hele hvid og brune kartofler samt rødkål og surt

 

Tirsdag 29. august 2017

Knud N. Mathiesen (DF): Stegt flæsk med persillesovs og rødbeder

Mette Bjerre (SF): Meuniere-stegt rødspættefilet med persillesauce, citron og små kartofler

 

Onsdag 30. august 2017

Ever Mejnerts (R): Benløse fugle med stegte kartofler og tyttebær

Anders Winnerskjold (fhv formand for DSU): Hamburgerryg med grønt, smørsauce og persille

 

Torsdag 31. august 2017

Lene Horsbøl (V): Biksemad hertil sauce béarnaise, Hp sauce og rugbrød

Marc Perera Christensen (K): Frikadeller med stuvet kål, groft brød og surt

 

 

Aarhus-fortællinger - derfor elsker jeg Aarhus

 

Mandag den 28. august kl. 19.00-19.45.
Kim Kristensen: Hvordan jeg lærte at elske og værdsætte det klassiske musikliv i Århus.
Det er let at betragte den vrimmel af klassisk musik, der byder sig til for os århusianere, som noget der bare er der og altid har været der. Dette enestående hjørne af det århusianske kulturliv har selvfølgelig sin egen historie og det er bl.a. den, jeg vil fortælle om. Jeg vil også give tips til oplevelser, der måske ikke nyder så stor bevågenhed.

Mandag den 28. august kl. 20-21.00: ”Mere liv – mindre skrivebord”.  Mød idemændene bag ” En Århus-Krønike”.

”Mere liv – mindre skrivebord” sådan lød i 60’erne og lyder stadig kampråbet fra Aarhus’ svar på successerien Mad Men. Reklamefolkene Hans Prehn og Søren Salling-Petersen mener, at både  Aarhus Festuge og kulturhovedstad Aarhus 2017 er skrivebordsgeneralernes værk. Mere og mere bliver bestemt og tilrettelagt oppefra, mens kulturen i 60’ernes, 70’ernes og 80’ernes Aarhus blev skabt nedefra.  Sidste år tog de initiativ til mammutværket ”En Århus-krønike”, hvor en række kendte personligheder og skribenter fortæller om, hvordan Aarhus, er blevet den markante kulturby, som vi oplever i dag.

Kom og oplev de to Mad Men og et par af de andre forfattere til Århus-Krøniken i samtale med Peter Nørskov, tidl. kulturredaktør og redaktionschef på Århus Stiftstidende.

FO-Byen, Frederiksgade 78B (i gården).

 

Tirsdag den 29. august kl. 19.00-19.45.
Anne Valbjørn Odgaard: En rundtur i Kulturlandskabet i Aarhus 1900-1950: kulturpersonligheder, kulturvisioner og kulturliv.
Vi skal med på en en tur rundt i kulturens landskab i Aarhus 1900-1950 se på, hvilke nye tiltag der sker i byen, og hvordan byens selvbevidsthed ændres i disse år. Aarhus var i begyndelsen af 1900-tallet frontløber inden for teater og stumfilm, Landsudstillingen 1909 slog byen fast som Jyllands hovedstad, i 20’erne indlægges ”overtossen” og kunstneren Ovartaci ude i Risskov og skaber verdenskunst, og i 30’erne kom det store aarhusianske turismefremstød, hvor smilets by blev lanceret. Vi skal kigge nærmere på, om der findes en Aarhus-litteratur og -kunst, og i det helt taget hvor samt hvordan kulturen i Aarhus trives i 1900-tallets første halvår.


Onsdag den 30. august kl. 19.00-19.45.
Niels Fredborg: Cykelby Aarhus
Han deltog i fire olympiske lege og vandt metal i de tre. Han har et hav af danmarksmesterskaber bag sig i flere af cykelsportens discipliner, både som amatør og som professionel. To rekorder står endnu, nemlig de danske rekorder på 200 og 500 meter med flyvende start. Alt sammen startede det, da han som 15 årig for første gang satte sig på cyklen på Aarhus Cykelbane i 1962. Vi skal med på en tur rundt i det fantastiske miljø der opstod omkring Aarhus Cykelbane i ´60erne.

 
Onsdag den 30. august kl. 20-21.00: Fra gøgler til magtens centrum. Mød Alternativets politiske leder Uffe Elbæk.

Alternativet med Uffe Elbæk i spidsen kan blive tungen på vægtskålen, når en kommende regering skal vælges og en statsminister udpeges. Samtidig bejler partiet til en rådmandspost i Aarhus ved det kommende kommunalvalg. Profet, projektmaget, gøgler, fantast, drømmer, varmluft-leverandør og partileder. Uffe Elbæk er en mand, som det falder nogle svært at holde af, mens han for andre står som en tiltrængt fornyer af dansk politik. Altid på ”Vejen til noget andet”, som var titlen på den biografi om Elbæk, der udkom i december sidste år. Onsdag 30. august kl. 20-21 kan du komme hele vejen rundt om og stille spørgsmål til Uffe Elbæk i FO-Byen, hvor han kan opleves i en samtale med Peter Nørskov, tidl. Kulturredaktør og redaktionschef på Århus Stiftstidende.

FO-Byen, Frederiksgade 78B (i gården).

 

Torsdag den 31. august kl. 19.00-19.45.
Henrik Woer: Et lille stykke Aarhus i Odder Kommune
En af Aarhus Kommunes perler ligger faktisk i Odder Kommune. I Saxild finder vi nemlig det gamle badehotel Saxild Strand. Stedet drives i dag for Aarhus Kommune af FO-Aarhus og udbyder især ferie-, sundheds- og rekreationsophold for seniorer. Henrik Woer fortæller om badehotellets historie og om stedets aktuelle arbejdsområder.

Sted: FO-gården i Vester Alle 8

 

 

Torsdag den 31. august kl. 20-21.00: Aarhus – en storby i støbeskeen. Teknikrådmanden i debat med byudviklere.

Aarhus er under hastig forvandling. I byen skyder højhuse i vejret, og udenfor bygrænsen er nye byer og boligområder på vej. Ifølge kommuneplanen skal Aarhus vokse til en storby med 450.000 indbyggere og 250.000 arbejdspladser. Nøgleordet i strategien er ”fortætning”.

Vi skal bo stadig tættere sammen, og det har fået både borgere og eksperter til at advare mod udviklingen. Hvilke krav skal vi stille til byudviklingen og højhusbyggeriet i de kommende år, hvad tegner der sig af alternativer, og hvordan sikrer vi det gode liv mellem husene? Disse og mange flere spørgsmål – også dem du stiller - kan du får svar på torsdag 31. august i FO-Byen i Frederiksgade. Her vil teknikrådmand Kristian Würtz (S), ejendomsinvestor Tor Dam Sinding, dir. i Sinding Gruppen og Kim Bisgaard, talsmand for projektet Årslev Fælled, give deres bud på fremtidens Aarhus.

FO-Byen, Frederiksgade 78B (i gården).

 

 

 

Dinner og Docs

Man. 28. aug. kl. 17-22.00: 'The War Show' af Andreas Dalsgaard

Følelsen af at samtaler altid bliver lidt hyggeligere og dybere over et godt måltid dyrkes til fulde i dette koncept, der kommer i dybden med tre spændende dokumentarfilm. Efter filmen kan publikum møde instruktøren i øjenhøjde til en uformel debat over en middag, som får snakken til at flyde frit. Inspireret af fortidens franske saloner, som skabte møder mellem kunstnere, tænkere og godtfolk, ønsker Dinner & Docs at skabe et alternativ til biografens ophøjede rum og dyrke nærværet rundt om middagsbordet.

 

Sted: Galleri V58, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12a, 8000 Aarhus C.

Pris: 250 kr. for film og menu (yderligere 150 kr. for vinmenu) via aarhusfestuge.billetten.dk og hos FO-Aarhus, Frederiksgade 78C.

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Elk Film og Øens Spisested.

Støttet af: FO-Aarhus. Tak til: Galleri V58.

 

Tirs. 29. aug. kl. 17-22.00: 'Democrats' af Camilla Nielsson

Følelsen af at samtaler altid bliver lidt hyggeligere og dybere over et godt måltid dyrkes til fulde i dette koncept, der kommer i dybden med tre spændende dokumentarfilm. Efter filmen kan publikum møde instruktøren i øjenhøjde til en uformel debat over en middag, som får snakken til at flyde frit. Inspireret af fortidens franske saloner, som skabte møder mellem kunstnere, tænkere og godtfolk, ønsker Dinner & Docs at skabe et alternativ til biografens ophøjede rum og dyrke nærværet rundt om middagsbordet.

Sted: Galleri V58, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12a, 8000 Aarhus C.

Pris: 250 kr. for film og menu (yderligere 150 kr. for vinmenu) via arhusfestuge.billetten.dk og hos FO-Aarhus, Frederiksgade 78C. Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Elk Film og Øens Spisested.

Støttet af: FO-Aarhus. Tak til: Galleri V58.

 

Ons. 30. aug. kl. 17-22.00: 'Les Sauteurs' af Estephan Wagner

Følelsen af at samtaler altid bliver lidt hyggeligere og dybere over et godt måltid dyrkes til fulde i dette koncept, der kommer i dybden med tre spændende dokumentarfilm. Efter filmen kan publikum møde instruktøren i øjenhøjde til en uformel debat over en middag, som får snakken til at flyde frit. Inspireret af fortidens franske saloner, som skabte møder mellem kunstnere, tænkere og godtfolk, ønsker Dinner & Docs at skabe et alternativ til biografens ophøjede rum og dyrke nærværet rundt om middagsbordet.

Sted: Galleri V58, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 12a, 8000 Aarhus C.

Pris: 250 kr. for film og menu (yderligere 150 kr. for vinmenu) via aarhusfestuge.billetten.dk og hos FO-Aarhus, Frederiksgade 78C.

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Elk Film og Øens Spisested

Støttet af: FO-Aarhus.  Tak til: Galleri V58.

 

 

Aarhus Litteraturcenter: Bobler og Bøger

Torsdag d. 31. august 2017 kl. 19.30 til 21.30: Kvindeskikkelser i litteraturen.

Det stærke køn er historisk forbundet til mænd og maskulinitet, men en række udgivelser de senere år, har udfordret denne stereotype opfattelse af kønnene. Vi har inviteret de to forfattere, Kristina Stoltz og Kamilla Hega Holst, til en snak i Vogn1 Godsbanen, for at tale om deres anmelderroste romaner, "Som om" og "Rud", der på hver sin vis gør op med de vante forestillinger om et såkaldt "svagt køn." Aftenens moderator en forfatteren Louise Juhl Dalsgaard.

Pris: 35 inklusive et glas bobler (sekt eller sodavand)

Et samarbejde mellem Spiselauget Godsbanen og Aarhus Litteraturcenter.

 

 

 

1.-2. sept.: Fodbold for Folket

I samarbejde med fodboldmediet Mediano sætter Aarhus Festuge fokus på fodboldens mange facetter med en række debatter og interviewseancer. Sporten har stor betydning for byen, også selvom det er mange år siden, trofæskabet hos AGF sidst fik tilføjelser. Men det er også en sport, der er udfordret på flere kanter. Fodbold for Folket tager temperaturen på fodbolden i dag og tager snakken om fodbolden i morgen.

 

Oplev blandt andet...

- Morten Olsen fortælle om fodboldens udvikling, landsholdets betydning og klubfodboldens indflydelse.

- En status på Superligaen. Nye og tidligere klubdirektører og beslutningstagere diskuterer Superligaens historie.

- Hvorfor er dansk fodbold i publikumskrise? Fans, klubber og medier kommer med bud.

- Politikere, kommentatorer, klubfolk m.fl. mødes til en debat om rammerne og mulighederne for hele byens hold.

 

 

 

Fredag den 1. september 2017

 

15.30 Superligaens Presse Box – Hvor tæt skal medierne på?

 

TV-kanalen Discovery Channel har fulgt Randers FC på allertætteste hold. Skænderier i omklædningsrummet, forhandlinger og en røffel fra træneren. Direktør for Randers FC, Michael Gravgaard, fortæller om projektet og diskuterer valget af åbenhed med AGFs kommunikationschef Søren Højlund Carlsen.

 

Måske også lige et kig på næste kamp i Superligaen mellem netop de to hold d. 9. september.

 

17.00 Morten Olsen – et liv i landsholdsfodbold

 

I denne samtale med Peter Brüchmann sætter Morten Olsen for første gang siden sit stop i DBU ord på landsholdsfodboldens udvikling og hans egen rolle i den. Olsen kommer eksklusivt til Aarhus Festuge og har indvilget i at give et indblik i, hvordan han ser fodbolden udvikle sig og hvordan han oplevede de 16 år som dansk landstræner.

 

20.00 Optakt til VM-kvalifikationskampen Danmark-Polen

 

Fodboldmediet Mediano laver live-analyse fra scenen med kompetente fodboldtrænere op til aftenenes store kamp i Parken, i pausen og efter kampen. Deltagere: Allan Kuhn, tidligere mestertræner i Malmö FF og Lars Søndergaard, tidligere træner i Red Bull Salzburg, Austria Wien, Sønderjyske og AaB.

 

Publikum i salen og brugere ude ved skærmene vil via Facebook Live blive dem, der stiller spørgsmålene til eksperterne på scenen.

 

20.45-22.35 Danmark-Polen på storskærm

 

Følg med i den uhyre vigtigt og vanskelige VM-kvalifikationskamp mod Polen med alle de store stjernespillere. Mediano analyserer i pausen og før og efter kampen sammen med Lars Søndergaard og Allan Kuhn. 

 

 

 

Lørdag den 2. september 2017

 

12.00-13.00 Danske Fodbold Fans  - Fans’enes festuge

 

Kom til opvarmningskamp til dagens store fan-tema.  Danske Fodbolds Fans viser vejen, når Festuge, Fodbold for Folket og Fodboldens fans går op i en højere enhed og mødes med kram og dialog – mere end slagsange, romerlys og skældsord. Uformelt netværksmøde – helst i klubtrøjer

 

13.30-14.30 To bud på at løse Superligaens tilskuerkrise

 

AGF og Sønderjyske er nogle af de få klubber, der har flyttet sine tilskuertal i en mere positiv retning de seneste år. På denne seance fortæller fan-repræsentanter, hvilke forholdsvis simple virkemidler, der har haft en positiv effekt. Anders Elbæk Kristensen, AGF og Lars Moshage Møller fra Sønderjyske kommer med oplæg og svarer på spørgsmål.

 

15.00-15.45 Skyd på sherifferne – 1. halvleg - Fandebat om tilskuer-forhold

 

Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen svarer på spørgsmål fra de danske fodboldfans om tilskuerforhold, tv-tider, m.m.

 

Superligaen har tilskuerkrise. Vi har 7 tv-kampe på 7 forskellige tidspunkter. Mange fans er i oprør. Her kan du høre fakta, problemstillinger, overvejelser – og dialog.

 

Deltagere: Claus Thomsen, Christian Rothmann og Lasse Bauer

 

16.00-16.45 Skyd på sherifferne – 2. halvleg - Fandebat om tilskuer-forhold

 

Repræsentanter fra Superliga-klubberne giver deres EGET bud på, hvad der er godt i fodboldens aktuelle danske fankultur – og hvad der kan gøres bedre. De har lovet at komme med en konkret ønskeliste til fodboldens ledere.

 

Oplæg: Rasmus Trenskow, formand for Danske Fodbold Fanklubber og Christian Golding, SLO-repræsentant.

 

17.00-18.00 EM sølv – og hvad nu? Mød Nils Nielsen – landstræner under EM i kvindefodbold

 

Danmarks landshold vandt sølv ved EM i kvindefodbold. Hele landet så med og fik nye heltinder. Men hvad sker der med kvindefodbolden nu? Landstræner Nils Nielsen har forladt DBU. Han fortæller om landsholdet og kvindefodboldens udvikling. Blandt andet.

 

Mediano er et fodboldmedie, der fokuserer på podcasts med et højt fagligt indhold og tekster skrevet af vidende iagttagere. Tid, ord og perspektiv er grundstenene. Mediano er ejet af Peter Brüchmann og Jacob Staehelin, der begge har en årrække som sportsjournalister og –redaktører bag sig.

 

Sted: FO-byen, baggården til Vester Alle 8. Gratis.

 

 

 

Festuge-grillerier i FO-byen

Igen i år var der i FO-byens lokaler og baggård servering af Mefistos grillmad til de mange frivillige, medvirkende, gæster og alle andre. I år er det også muligt at spise sin mad i den nye hængende have i gården.

 

 

Streetart-festival

 

Aarhus Festuge inviterer sammen med det lokale Galleri Grisk for første gang til Aarhus Streetart Festival, hvor nogle af miljøets mest spændende, internationale og anerkendte navne skaber nye værker live i Festugen.

 

Streetart er en svær genre at definere, og den kan både findes på faldefærdige bygninger i fattige kvarterer og til auktioner i millionklassen hos kunstelskere. Mens nogle forbinder streetart udelukkende med graffiti og hærværk, ser andre den som den mest frie og uafhængige kunstform. Aarhus Streetart Festival tager det hele op til debat og giver et stort og mangfoldigt publikum muligheden for at komme tættere på kunsten. Helt tæt på!

 

I løbet af Festugen vil streetartkunstnere fra rundt om i verden komme til byen, hvor de hver vil skabe to nye værker på meterhøje vægge, der stilles op i Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset Aarhus. Publikum kan følge værkerne hele vejen fra proces til færdigt resultat og med egne øjne opleve det store arbejde og talent, der ligger bag de flotte vægmalerier.

 

Har man ikke tålmodighed til at vente på, at værkerne bliver færdige, huser festivalen også en udstilling med kanvasmalerier, hvor kunstnernes tidligere værker kan opleves.

 

Med udstillingen dykker Festugen ned i miljøets diskussioner med både sig selv og samfundet. Diskussioner mellem byens borgere, politikere og interessenter fra kunstverdenen vil forsøge at afdække fremtiden for miljøet, og publikum kan med guidede ture komme ind under huden på streetart som fænomen og lære kunstnerne bedre at kende.

 

Aarhus Streetart Festival bygger bro mellem den anerkendte kunstverden og undergrundsmiljøet, mellem fortalere og modstandere, mellem traditionelle udstillinger og urban udsmykning.

 

Det lokale urban art-galleri Galleri Grisk har med sit store kendskab til miljøet været med til at stable festivalen på benene og inviteret en gruppe af de mest spændende og nyskabende kunstnere til Aarhus. Formålet er at give streetart en officiel platform og vise en kunstform frem for et stort festugepublikum.

 

Dato/tid: 25. aug.-2. sept. kl. 11.00-20.00 og 3. sept. kl. 11.00-16.00.

 

Sted: Byparken ved Musikhusparken/Rådhusparken og i Rådhuset.

 

Pris: Gratis

 

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Galleri Grisk og We Make Space Arkitekter. Tak til: FO Aarhus

 

 

En til, tak - Jacob Skomagers værtshus

Mellem Tuborg og terninger, sjusser og snøvlen findes skæbner, hvis historier sjældent kommer uden for de mørkebrune træpaneler og nikotingule lampeskær. Værtshusets stamgæster sidder der på deres sædvanlige plads, men i Festugen er det ikke stamgæster, det er skuespillere. Baren er ikke en bar, det er en scene. Historierne er ikke skjulte, de spilles, fortælles og leves foran et publikum, som er en aktiv del af kulissen. ’Én til, tak’ er skabt af teaterkompagniet Supertanker og bygger på ægte historier fra værtshusmiljøet på Nørrebro, hvor instruktør og medvirkende Jonas Preben Jørgensen er vokset op med den familieejede Café Viking som midtpunkt, suppleret med historier fra Aarhus. På værtshuset mødes alle samfundets lag, og her er både grin og gråd, lykke og længsel, vrøvl og visdom. Forestillingen viser den mangfoldighed og giver en stemme til nogle af dem, vi måske oftest bare observerer på tryg afstand. Bag lystløgnene og røverhistorierne gemmer sig en række stærke fortællinger, som præsenteres i øjenhøjde med publikum og i den eneste ramme, der kan rumme de lige så stærke kontraster. Væk er de skrå brædder, men de skæve eksistenser er der til fulde!

 

 

NÆSTEN HEMMELIG KLUB ÅBEN FOR ALLE !

- howe gelb, kira, skov, gustaf ljunggren, peter dombernowsky, anders Pedersen m.fl.

Når Festugens restaurant i FO bygningen rammer lukketid ved 21 tiden mandag 28. og tirsdag 29. aug. åbner den igen en time senere som den næsten hemmelige INTRO klub, der sætter musik og gode historier om samme på programmet.

Mandag introducerer Howe Gelb ”The story of the Standards” og sætter toner og ord på en fremtid for den døende kunstform.
Han er i godt selskab med sangeren Kira Skov og multiinstrumentalisten Gustaf Ljunggren, som i hvert fald har sin sax men sikkert også et instrument eller to mere med.
Og de passerer nogle sange fra det helt store katalog, som har haft betydning for hvad de synger i dag.
Man kan ikke vide præcist hvad der sker på sådan en aften – kun at musikken spiller gør det på et højt niveau og med en god del nysgerrighed. Som publikum risikerer man at have det sjovt og blive klogere.

Tirsdag er Gelb i selskab med mindst to kammerater fra sit måske hedengangne orkester Giant Sand: Peter Dombernowsky og Anders Pedersen. På denne aften vil man kunne opdage hvor og hvordan musikken gemmer på skjulte sider. Der vil blive foretaget et par uforudsigelige og oplysende eksperimenter og man kan derfor ikke på forhånd vide hvordan aftenen forløber og hvem der medvirker. Men følg med på de der sociale medier, hvor vi opdaterer nyheder.

Dørene åbner kl 22.00 og musikken spiller fra ca 22.30. Baren er åben, og der bliver mulighed for at købe let natmad fra mefistos køkken.

Adressen er FO BYEN VESTER ALLE 8, 8000 Aarhus C

Det koster kr. 125,00 at komme ind, og mon ikke du kommer ud igen med noget uforglemmeligt, som ikke er alle og enhver forundt.

Køb din billet her: https://www.fo.dk/search.aspx?q=Hemmelig+Klub 

Aarthouse står for arrangmentet i tæt samarbejde med Voxhall, FO/Aarhus, Mefisto,og nogle egenartede musikere.