Music City Aarhus - debatter

30. aug 2022

Dette efterår byder Aarhus Bibliotekerne i samarbejde med Music City Aarhus 2022 på tre debatarrangementer, der hver belyser et aktuelt emne inden for musiklivet.

Fælles for de tre debatter er et overordnet tema om identitet og repræsentation. I medierne, på Twitter og Facebook bølger heftige diskussioner om køn, etnicitet og seksualitet – også omkring musikbranchen – og tonen kan let blive fjendtlig. Men når vi mødes ansigt til ansigt, kan vi øve os i at rumme uenigheden. Bbiblioteket skaber nu rammerne for en række samtaler, hvor tonen er respektfuld, samtidig med at uenighederne belyses.

 

22. sep. kl. 19-20.30: Musikjournalistik i en wokekultur – debat om sprog, køn og sexisme

Debat med rockjournalist Espen Strunk og musiker Signe Tobiassen (Nelson Can).

Har musikjournalistikken et problem med sexistisk sprog i artikler og anmeldelser? Hvordan kommer det til udtryk, og hvad skal vi gøre ved det? Skal vi glæde os over opgøret med nedladende stereotyper – og/eller frygte, at wokebevægelse og cancel culture truer ytringsfriheden og den kunstneriske frihed?

Denne aften dykker vi ned i disse spørgsmål sammen med rockjournalist Espen Strunk og musiker Signe Tobiassen.

Debatten bliver en frirumsdebat – et format, hvor to debattører får lov at stå skarpt i deres uenighed, samtidig med at vi åbner for tvivl, nuancer og publikums synspunkter. Formålet er ikke at ’vinde’ eller ’tabe’ debatten, men at alle går klogere hjem.

Debattørerne:

Signe Tobiassen: Blev kendt som bassist og sangskriver i rockbandet Nelson Can. I dag bl.a. COO i More Music Group og medejer af pladeselskabet Like A Can Of Beans Records.

Espen Strunk: Musikskribent, forfatter og foredragsholder. Skriver bl.a. for GAFFA og er aktuel med bogen ”Den sidste rockjournalist”.

Sted: Dokk1, Lille Sal. Gratis.

https://musiccityaarhus2022.dk/musikjournalistik-i-en-wokekultur/

 

25. okt. kl. 19-20.30: Mask’ på? – debat om hiphop og bandekriminalitet

Hvad sker der i hiphoppen, og hvordan skal vi forholde os til det?  Drab, kidnapninger, narkohandel og ulovlige våben. De seneste år er hiphopmiljøer i Sverige blevet mere og mere viklet ind i (bande)kriminalitet, og kritikere frygter, at de samme tendenser er undervejs herhjemme.

I aftenens debat zoomer vi helt ind på den udvikling. Hvad sker der i hiphoppen i disse år – i Danmark og i udlandet – og hvordan skal vi som samfund, musikbranche, fans og lyttere forholde os til det? Hvordan påvirker den hårde musik de unge, de lever på kanten? Hvilken musik kan vi acceptere at høre i radioen eller se hyldet til prisuddelinger? Og hvor går grænsen mellem samfundshensyn og den kunstneriske frihed?

Debatten modereres af musikjournalist og hiphop-entusiast Kristian Karl fra Soundvenue.

Debattører:

Abud Mustafa: Tidligere medlem af den kriminelle københavnske bande Brothas. Er nu ude af miljøet og arbejder bl.a. som skuespiller og debattør. Står desuden bag initiativet ’Nok er nok - Stop fremmedfjendsk retorik’.

Mike Spooner: Filmskaber og instruktør af både spillefilm, reklamefilm, tv og en stribe musikvideoer for store danske kunstnere som Burhan G, Marwan og L.O.C. Har også instrueret voldsomme og omdiskuterede videoer som ”Sort på sort” med Chatle og ”Mask på” med Shooter Gang.

Sted: Dokk1, Lille Sal. Gratis.

https://musiccityaarhus2022.dk/mask-paa/

 

7. dec. kl. 19-20.00: #METALTOO – er metalmusikken mest for hvide mænd?

Er metalmusikken mest for hvide mænd? Kom med til en debat om diversitet og repræsentation inden for metalgenren. Det overordnede emne for denne debat er diversitet og repræsentation, dvs. hvordan metalscenen har det med minoriteter – og omvendt. Mere info kommer senere.

Sted: Dokk1, Lille Sal. Gratis.

#METALTOO – er metalmusikken mest for hvide mænd? - Music City Aarhus 2022

Arrangementerne støttes af FO-Aarhus' debatpulje