Greenlight: Børne-topmøde

17. Mar 2022

29. april kl. 9-13.00: Børnetopmøde 2022 - bæredygtig dannelse i FNs verdensmål

I Kulturhus Bunkeren, Olof Palmes Alle 11, Aarhus N.

Målgruppe: skoleelever i alderen 8-16 år.

 

Tre workshops med fokus på læring og konkrete handlinger

- Fra Hånd til Handling - Upcycling og kreativt arbejde med genbrugsmaterialer (Torv 1)

Værter: Det finurlige Flyselskab, Kirkens Korshær og med støtte fra Reuse.

 

- Red Maden og smag på naturen - Plantebaseret køkken med fokus på madspild, ernæring og socialøkonomisk foretagsomhed (Køkkenet)

Vært: Skraldecafeen.

 

- Fortæl din Klimahistorie - arbejd med Storytelling i form af visuelle og digitale medier – fortæl en historie, og få hjælp til at skabe opmærksomhed om din fortælling vha. digitale medier (Frøberts Auditorium)

Værter: CSR-Aarhus og Bakken Bears.

 

Efter endt worshop slutter det med fællesspisning fra kl. 12-13.00, hvor alle deltagerne spiser den mad, der er produceret af workshop 2 (Caféen)

Samarbejdspartnere: CSR-Aarhus, Greenlight Aarhus, Bakken Bears, FO-Aarhus, Kulturhus Bunkeren, Det Finurlige Flyselskab, Aarhus Kommune, Kirkens Korshær og Skraldecafeen.

 

Formål: Projektet ønsker at vende perspektivet og italesætte og konkretisere bæredygtighed og cirkulære handlinger ud fra skoleelevers synsvinkel. Projektet tager udgangspunkt i sprog, sanser og håndværk, hvor deltagerne får mulighed for at samarbejde med interessenter fra erhvervsskoler og erhverv samt kultur- og foreningsliv, der beskæftiger sig med FN’s verdensmål. Rationalet er, at det er nemmere at finde sig selv i den grønne omstilling, hvis man får lov til at arbejde med sin refleksion og samtidig bliver klædt på og præsenteret for konkrete redskaber, viden og inspiration, man kan arbejde videre med på skolen, i familien og sin videre færd i livet.

Projektet: Ord skaber indflydelse og forståelse for verden, mens handlinger giver håb. Derfor vil projektet give børn og unge mulighed for at sætte ord og billeder på deres tanker og styrke deres egne fortællinger i et udførende lys, hvor de arbejder konkret med at skabe fortællinger og sprede disse for at styrke forbindelsen mellem tankevirksomhed og det konkrete. Udover fokus på ordet og billedets magt får eleverne mulighed for at arbejde med deres hænder og sanser i form af plantebaseret madlavning af madspildsmad, upcycling af genbrugsmøbler samt kreation af kunstgenstande fra genbrugsmaterialer. Projektet henvender sig til skoleelever fra syv verdensmålscertificerede folkeskoler.

Interesserede kan tilmelde sig hos Thomas Kirk Skov: thomas@greenlightaarhus.dk seneste den 26. marts.

 

Om Greenlight:

Et nyt digitalt univers til Omstillere

I midten af januar åbnede den nye digitale platform, som både giver jer mulighed for at oprette en specifik Omstiller profil og melde jeres aktiviteter ind under Greenlight-ugen, 29. marts – 3. april. Platformen finder I på vores hjemmeside https://greenlightaarhus.com/omstillere/.

Omstiller-profilen er et vindue ind til dine bæredygtige handlinger. Her fortæller du, hvordan du orienterer dig mod FN’s Verdensmål, og hvilke konkrete handlinger det kommer til udtryk gennem i dit liv og/eller virke.

Alle fem Omstiller-grupper – erhverv, uddannelsesinstitution, kultur- og foreningsliv, kommune og borger - kan oprette en profil. Du kan altså både oprette en for din arbejdsplads og fortælle om jeres konkrete bæredygtighed. Og du kan oprette en profil som borger og privatperson, hvor du belyser, hvordan der også er bæredygtige handlinger, man kan gøre i sit eget liv.

Aktiviteter under Greenlight-ugen

Når du har oprettet din Omstiller-profil, kan du melde aktiviteter ind i programmet. Da programmet er open source, kan alle byde ind med programpunkter. Du arrangerer altså selv aktiviteten og matcher den med FN’s Verdensmål. På den måde inspirerer vi hinanden ud fra hver vores konkrete svar på et mere bæredygtigt liv og virke.

Fra starten af marts skruer Greenlight Aarhus op for markedsføring mod programmet. Så det er altså nu, du skal prioritere at oprette dine/jeres aktiviteter: https://greenlightaarhus.com/bliv-omstiller/#komigang

Støttes af FO-Aarhus' debatpulje