Center for Væredygtighed

08. apr 2019

Center for Væredygtighed afholder foredrag i Stiften Loungen 23. april kl. 16.30-19.30 på dansk og den 24. april kl. 16.30-19.30 på engelsk

Tror du på, at vi kan have en bæredygtig omstilling i den ydre verden – uden en bæredygtig omstilling i den indre verden?

Som mange andre er du sikker træt af at høre, at verden er ved gå under. Der er unægtelige beviser for, at klimaforandringer påvirker os nu og i fremtiden, men i stedet for at lade frygt og uvidenhed tale, kunne vi godt tænke os - sammen med dig - at udforske hvordan vi kan opnå den såkaldte ”bæredygtighed”.

Vi er ofte fanget i en kortsigtet omstilling, hvor vi bevidst tager nogle nye (mere bæredygtige) valg, men ofte er vi også for travle og distraherede til at holde fast i de nye mønstre. Vi får sjældent mulighed for at reflektere og handle sammen og rent faktisk skabe den forandring, som der på den store skala er brug for. I denne workshop får I mulighed for at gøre netop dette: samles med andre mennesker, der bor i samme by, og sammen reflektere over de dybere spørgsmål, der er roden til forandring.

Opnåelse af globale mål forbliver desværre en fjern drøm, så derfor vil vi gerne bidrage til målene ved at invitere så mange som muligt til en interaktiv session med tankevækkende aktiviteter, der har til formål at løfte dit syn på verden, værdierne og intentionerne bag FN´s Verdensmål.

 

Så hvad handler det om?

I denne workshop vil du blive udfordret i at spille VæredygtighedsSpillet, et værktøj, der åbner hjerne og hjerte (udviklet af Center for Væredygtighed). Det skal vække personlig refleksion og transformation i din indre bæredygtighed. Spørgsmålene er specifikt rettet mod at udforske fire af FN’s Verdensmål: Bæredygtig energi, Bæredygtige byer og lokalsamfund, Ansvarligt forbrug og produktion og Klimaindsats.

Vi er overbeviste om, at de dybe spørgsmål sammen med et par faciliterende aktiviteter kommer til at bringe din selvrefleksion i kog og åbne diskussionerne på et personligt plan såvel som i gruppen – hvilket er grundlaget for langsigtet bæredygtig omstilling.

Denne workshop er ideel for alle, der er nysgerrige på bæredygtighed og på hvordan man styrker forbindelsen mellem hjerne og hjerte for, i sidste ende, at find et formål, der kan guide en mere bæredygtig ”dig”. Vi organiserer to versioner, en på dansk og næste dag en på engelsk.

 

https://billetto.dk/e/fn-s-verdensmal-vaeredygtighedsspillet-workshop-billetter-349736

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje