Ungdomsoprøret 50 år efter

05. apr 2018

Frontløberne: 50 års jubilæum for ungdomsoprøret. I anledning af 50 året fra Ungdomsoprøret afholder Frontløberne en foredragsrække på tre arrangementer, hvor vi samler debatten op og sætter den i nutidigt ungdomsperspektiv.

Foredragsrækken er en tretrinsraket, hvor vi først giver ordet til den ældre generation, der har oplevet ungdomsoprøret på egen krop og siden har kaldt på ungdommens involvering i et nyt. Til andet arrangement, stiller vi skarpt på nutidens ungdom og hvordan oprøret er indadvendt. Vi giver stafetten til tre unge med hver deres perspektiv på ungdommen; den humanitære stemme i Ungdommens Røde Kors, den liberale stemme i kraft af Liberal Alliances Ungdom og den socialdemokratiske i skikkelse af Kasper Sand Kjær fra Dansk Socialdemokratisk Ungdom og formand for Dansk Ungdoms Fællesråd. Som det sidste arrangement i rækken, sættes fokus på de unges aktivistiske handlingsrum sammen med sanger og debattør Nikoline Vicic Rasmussen, der har sat grænserne for kunstnerisk kritik til heftig debat, og Olav Hesseldahl der har skabt Ungdommens Folkemøde, hvor mere end 15.000 unge samles til demokratiske samtaler hver sommer.

Formatet bliver korte oplæg af 20-30 minutters varighed, efterfulgt af en times åben debat.

Frontløbernes leder, Torben Vinter, vil være ordstyrer på alle arrangementer.

 

11. april kl. 16.30: Hvad kan vi lære af '68? Med Uffe Elbæk (tidl. frontløberleder og MF, Alternativet) og Merete Ipsen (museumsleder, Kvindemuseet).

Det er 50 året for ungdomsoprøret - og hvad så nu? Skal vi se tilbage på ungdomsoprøret som en svunden tid, hvor ungdommen på tværs af vesten formåede at skubbe til nogle af de grundlæggende samfundsstrukturer, som følge af en bølge af frihedstrang og opgør med de gamle strukturer? Eller har generationsopgøret stadig relevans i dag?

Over tre eftermiddage hos Frontløberne vil vi stille skarpt på spørgsmålene med en række gæster, der fra hver sit udgangspunkt kan sparke liv i vores forståelse af ungdomsoprøret og give os perspektiver på og fra ungdommen i dag!

Første gang giver vi to fra den ældre generation, der selv har oplevet ungdomsoprøret på egen krop, mikrofonen. Vi vil høre deres perspektiver på 68'ernes betydning og give deres bud på, hvad ungdommen i dag kan bruge den til. ”

OBS - begrænset antal pladser: KUN ADGANG MED GRATIS BILLET, SOM BESTILLES HER:

https://billetfix.dk/en/ungdomsoprret-50-ar-uffe-elbk-og-merete-ibsen/

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154C, 1. tv.

 

 

23. maj kl. 16.30: Søren Nielsen, fmd. for Liberal Alliances Ungdom, Troels Boldt Rømer, fmd. for Ungdommens Røde Kors og Kasper Sand Kjær fra Dansk Ungdoms Fællesråd: Er ungdommens oprør i dag indivituelt eller liberalt.

 

19. sept. kl. 16.30: Olave Hesseldah fra Ungdomsbureauet og Ungdommens Folkemøde og musiker Nikoline: En aktivists guide til ungdomsoprør nu.

 

Sted: Frontløberne, Jægergårdsgade 154C, 1. tv., 8000 Aarhus C

 

https://www.facebook.com/events/1457882697673796/

 

 

Arrangementerne støttes af FO-Aarhus.