Juleportopenge

14. dec 2018

Julen er som ethvert barn bekendt gavernes tid og FO-Aarhus holder traditionen i hævd med uddeling af gaver for det porto-beløb, vi sparer ved at sende julehilsner ud via mails. At sende julehilsner via mails betragtes forhåbentligt ikke længere som en kold måde at overbringe varme julehilsner på. Det giver i hvert fald en god besparelse på FO-Aarhus’ portoudgifter, og denne besparelse giver vi ubeskåret videre til gode formål i samarbejde med Århus Stiftstidende.

Pengene uddeles tirsdag den 18. dec. kl. 12-13.00 i Café Nicolai, Vester Alle 8, Aarhus C.

Skolelederen for FO-Aarhus, Torben Dreier, fortæller forinden kort om bestyrelsens begrundelser for udvælgelsen af årets modtagere.

 

Til at overrække beløbene får vi bl.a. hjælp af 2 rådmænd og en redaktør:

Jette Skive, Sundhed og Omsorg

Thomas Medom, Børn og Unge

Jan Schouby, chefredaktør for Århus Stiftstidende

 

De udvalgte modtagere er:

En gruppe frivillige med Rikke Dam Brøndum Sejthen i spidsen

- uddeles af rådmand Jette Skive

De frivillige afholdt et jule-velgørenhedsarrangement for ca. 100 hjemløse søndag den 16. dec. i FO-Aarhus’ festlokale Café Nicolai. FO-Aarhus dækker husleje og rengøring til festen til en værdi af 12.250 kr. og de får fra anden side sponsoreret mad, juletræ, gaver m.m.

https://www.facebook.com/events/203371376501145/
https://www.facebook.com/homelessaarhus/

 

 

 Kirkens Korshær v/Charlotte Pedersen

- uddeles af Jan Schouby fra Århus Stiftstidende

7.500 kr. til kampagnen for unge hjemløse.

Aarhus er den by i Danmark med flest unge hjemløse. Omkring 400 unge mellem 18-30 år er registreret som hjemløse og tallet er stigende. Hos Kirkens Korshær arbejder de for at give de udsatte unge en tryggere hverdag og et liv uden hjemløshed via kampagnen: ”Hvad hvis det var din søn eller datter?” Kampagnen skal styrke Kirkens Korshærs initiativer, der hjælper de unge hjemløse i Aarhus væk fra gadelivet og tættere på et ’normalt’ liv med uddannelse og arbejde.

Når en ung hjemløs kommer ind fra gaden hjælper Kirkens Korshær dem med at få opfyldt de mest basale behov: en seng at sove i, et måltid mad, hjælp til behandling, mulighed for at finde et sted at bo og omsorg og nogen, der lytter.

Men der skal mere til, hvis de udsatte unge skal væk fra livet på gaden. Med midler fra kampagnen vil Kirkens Korshær starte aktiviteter for de unge, der kan give dem et fast og meningsfuldt holdepunkt i tilværelsen. I foråret 2019 ønsker de bl.a. at etablere et cykelværksted, så de unge får en hverdag med faste mødetider, struktur og meningsfuldt indhold. De kan få olie på fingrene og tilegne sig værdifulde færdigheder og blive en del af et arbejdsfællesskab, der på længere sigt kan udmønte sig i et rigtigt job.

Læs mere på https://www.hvadhvisdetvardin.dk/

 

 

Børnenes Kontor v/daglig leder Hanne Lange

- uddeles af rådmand Thomas Medom

7.500 kr.

Børnenes Kontor er en humanitær organisation med en historie der går langt tilbage. Foreningen blev startet i 1944 og har stort set samme formål i dag, som dengang.

Vores hovedformål er at yde hjælp til børn og unge og enlige med børn, der er økonomisk trængte og at tilbyde ferieophold for skolebørn der af økonomiske og familiemæssige forhold, ellers ikke har mulighed for at komme på sommerferie.

Herudover hjælper vi hvert år 400-500 familier med julehjælp i form af mad og gaver, vi støtter krisecenteret i Aarhus i form af økonomisk støtte til voldsramte kvinder med børn og vi støtter familier der, grundet sygdom, er havnet i en vanskelig situation.

Vi oplever, på trods af at den enkelte støtte er forholdsvis begrænset, en enorm taknemmelighed hos modtageren, og ofte, at det lige er støtten vi donerer, der giver håb for fremtiden.

Alle de personer der støttes kontrolleres grundigt, så vi er sikre på, at vores støtte kun havner der, hvor der er et reelt behov.

Alle udgifter til drift af vores forening og løn til den daglige leder kommer ind via drift af vores 8 pølsevogne i Aarhus. Alle sponsorater går derfor ubeskåret til vores hjælpearbejde.

Læs mere på http://www.bornenes-kontor.dk/