Festival på Museum Ovartaci

25. maj 2018

25.-26. august: I anledningen af Museum Ovartacis sidste særudstilling i Risskov OVERGANG forsøger museet at udvide sin praksis for skabelsen af dialog om psykisk sårbarhed gennem kunst. Museet ønsker at udfordre sig selv ved at invitere eksperimenterende kunstarter indenfor, eksempelvis som i dette tilfælde performancekunsten.

Performancefestival på Museum Ovartaci

Alt dette er et skridt mod museets kommende virke når det flytter lokaler til Skejby i 2019. Her ønsker museet at fokusere sin praksis endnu mere, blandt andet ved at koble flere debatter, artist talks mm. til den gængse praksis af formidling. Kort sagt, museet ønsker at blive en mere aktiv tovholder for debat om psyken og denne performancefestival er et af de første skridt mod dette.

 

Festivallen vil foregå over en weekend, en lørdag og en søndag. Om lørdagen er der med to performances af kunstnerne Casper-Malte Augusta (KBH, værket omhandler, meget kort, kunstneren Ovartacis kvindetøj) og Maria Lepistö (Sverige, værket omhandler mandlig seksualitet vs. kvindelig seksualitet og tab af kontrol) fokus på køn i psykiatrien. Begge kunstnere vil efter udførelse af deres værker indgå i en artist talk styret af museet hvor alle gæster vil kunne indgå i den samlede debat om køn og seksualitet som et tema i psykiatrien (et emne hvorom kunstneren Ovartacis værker også har skabt samtale de sidste år). Om søndagen vil Barkosina Hanusova (Tjekkiet, performance om medicinforbrug og afhængighed) I samme dur fremføre sit værk og derefter indgå i samtale med publikum.

Museet vil som supplement til performerne selv tilbyde gratis rundvisninger og mini-foredrag tilknyttet emnerne begge dage.

Kvindemuseet kommer den 25.08 (dagen med kønstema) forbi med deres nye pop-up museum og vil ligeledes deltage i debatten.

Arrangementet er støttet af FO-Aarhus' debatpulje