Abrahams Børn

07. mar 2018

Fundamentalism-skulpturen – Abrahams Børn - er en monumental kunstinstallation i form af en skulptur, der iscenesætter de monoteistiske religioners dogmer med 3,5 m høje bogstaver af kobber og stål.


Fundamentalism-skulpturen er opstillet i Mølleparken i perioden 1.3. – 27.6. 2018.

På skulpturens 28 monitorer vises 600 af de mørkeste og lyseste citater fra Toraen, Biblen og Koranen.

På Dokk1, Kvindemuseet, Godsbanen, VIA Campus Aarhus C og Aarhus N, FO-Byen, Odder- og Viby Gymnasium er opstillet skriftsøjler, som er kobberskulpturer, hvor der også vises citater fra Toraen, Biblen og Koranen.

Abrahams Boern

På hjemmesiden www.fundamentalism.dk/aarhus kan interesserede prøve en citatquiz samt få øvrige informationer om Abrahams Børn – herunder om planlagte events.

Abrahams Børn: Dialog- og debatmøder:

Tirsdag den 13. marts kl. 1930 på Dokk1 inviteres interesserede til dialog- og debatmøde med deltagelse af:
Jens Galschiøt, domprovst Poul Henning Bartholin, imam Abdul Wahid Pedersen og rabbiner Jair Melchior!
Faciliator er lektor Jan Vengsgaard,
Hvis du høre, hvordan de 3 hovedreligioner kan gå i debat og dialog med hinanden, så kom til debat- og dialogmødet på Dokk1, tirsdag den 13. marts kl. 1930.

 

Onsdag, den 13. juni kl. 1830 performer skuespilleren Hans Rønne på

Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C – sit énmands teaterstykke!

Hans Rønne bygger bro mellem bro mellem religionerne - ligesom skulpturen Abrahams Børn i Mølleparken gør det! Se også www.fundamentalism.dk/Aarhus

Forestillingen er et dristigt forsøg på at bygge bro mellem religionerne og skildre det fælles udspring, som ikke tildeles meget plads i dagens ploariserede religionsdebat. For hvor meget ved vi egentlig om islam eller jødedommen? 

I denne performancelekture skræller Hans Rønne lag af de tre religioner og revitaliserer de årtusinder gamle tekster. Skønt der er store og afgørende forskelle, er det også en fortælling om tre religioner, som har smittet og beriget hinanden -kulturelt, åndeligt og intellektuelt.

Og så er der lige kvindesagen ..........................

Billetter kan for 75 kr. købes på https://abrahams.nemtilmeld.dk/ eller ved indgangen på Kvindemusseet.

 

Ons. 20. juni kl. 19.00-21.00: Tage Skou Hansen - Kjeld Holm – Abrahams Børn. Eksistentialisme – Etik.

Midlertidige fællesskaber contra livslange fællesskaber. Med udgangspunkt i Tage Skou Hansens forfatterskab vil Kjeld Holm tale om Eksistentialisme/Etik og midlertidige fællesskaber contra

livslange fællesskaber. Debatskulpturen Abrahams Børn står frem til 27. juni i Mølleparken hvor den ved forskellige arrangementer har virket som igangsætter til forskellige debatter og vidensformidling. Formålet fra Jens Galschiøts side har været at give oplæg til en fredelig dialog. Tage Skou Hansen kunne dybt analysere terrorens psykologiske forudsætninger.

Sted: Vester Alle 8, lokale VA8-105.

www.fundamentalism.dk/aarhus

Ole Krabbe Olesen: oko@oko.dk - 22 21 88 55

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.

 Der er fri adgang!