Aarhus Teater

21. sep 2018

FO-Aarhus og Aarhus Teater samarbejder om en række arrangementer i 2018 i Forsamlingshuset Café Hack. Det første er den 9. okt.

AT-forsamlingshus

 

Tirsdag d. 6. nov. kl.18.15: Kunst og psykose. Forsamlingshuset på Café Hack.

Denne aften samles vi i Forsamlingshuset for at samtale om forbindelser mellem kreativitet og psykisk sygdom. Forestillingen 4:48 PSYCHOSIS, der spiller på Aarhus Teaters Studio scene, er et inderligt og personligt portræt af en kvinde, der lider af depression. Stykket er skrevet af den britiske dramatiker Sarah Kane, der som 28-årig tog sit eget liv. Sproget er uhørt brutalitet og hudløst ærligt. Her beskrives psykisk sygdom ikke som ren vanvid. Den psykotisk tilstand, som opleves i stykket er muliggjort gennem kunstneriske friheder og et smukt poetisk sprog, der sætter ord på tilstanden.

Til at belyse denne aftens tema har vi inviteret forestillingens instruktør Sargun Oshana, psykiater Anne K. Phillipsen og TV-tilrettelægger og instruktør Peter Hagelund, der blandt har stået bag DR-dokumentaren ”Jeg savner min sygdom”. Samtalen vil blive modereret af journalist Julie Vistisen, som vil stille skarpt på spørgsmål som: Hvordan undgår vi at udråbe originalitet og kreativitet som en sygdom? Hvordan kan man med kunsten som indgangsvinkel virke for åbenhed om psykisk sygdom? Hvordan er det at leve med en psykisk sygdom og de konflikter, det kan forårsage i deres kreative proces? Hvad er egentlig en psykose?

Aftenen starter med et let måltid mad (inkluderet i billetprisen) som serveres kl.18.15 inden vi går i gang med samtalen, som også vil inkludere tilhørerne i salen. 

Pris 95 kr. inkl. et let måltid mad.

Tilmelding: 

https://www.aarhusteater.dk/forestillinger/forestillinger/ekstra-events/forsamlingshuset-6-nov/

 

Tirs. 9. okt. kl. 18.15: ”Forsamlingshuset på Cafe Hack” - debat om hvordan forandringer kunne ske – er det i hele taget muligt at tænke sig til eller om de bare opstår.

”Det er da så himmelråbende patetisk, historieløst, så forkælet og banalt, at stå der og prædike revolution. Der er jo ingen her, der kan forestille sig en anden verden!” Fra Revolution af Christian Lollike.

Krise på krise truer vores verden, men får det os til ændre på den måde vi lever på? Med afsæt i Christian Lollikes forestilling ”Revolution” inviterer vi til en aften i Forsamlingshuset. Lad os mødes. Lad os samles. Lad os samtale. Er vi overhovedet i stand til at skabe mærkbare ændringer og har vi behov for en revolution?

Vi har inviteret tre deltagere, som enten tror på revolutionen eller har undersøgt dets væsen, til at sætte gang i en samtale om, hvordan og om forandringer overhovedet er mulig.

 Deltagerne er: 

• Jørn Bjerre, Phd. og lektor ved Pædagogisk Sociologi, Aarhus Universitet, som også vil moderere aftenens samtale.

• Mikkel Bolt Rasmussen, Kunsthistoriker og politisk teoretiker og medforfatter til forestillingen Revolution

• Bertel Nygaard, Lektor ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet

Aftenen byder som ved de foregående på et let måltid mad, inden aftens gæster tager scenen og ordet. Vel mødt til en aften i Forsamlingshuset på Cafe Hack. Udover at vende deltagernes synspunkter vil vi som noget nyt også invitere gæsterne i Forsamlingshuset til selv at tage stilling og vende problemstillinger med hinanden.

Spilletidspunkter: kl.18.15 serveres maden

Priser: kr. 95,- inkl. gebyr og et lille måltid mad

Varighed: ca. 2 timer

KØB BILLET: https://www.aarhusteater.dk/forestillinger/forestillinger/ekstra-events/forsamlingshuset-9-okt/