Aarhus som Frivillighovedstad

12. jan 2018

Aarhus skal være Europæisk Frivillighovedstad i 2018. Titlen er vundet af Aarhus Kommune, men indholdet skal være for, med og af de mange frivillige i hele Aarhus.

17. jan. kl. 10.30-15.00: Samtalesaloner for seniorer.

Samtaler, suppe og musik i FO-byen. Fælleskabet, medborgerskabet og frivilligheden fejres og sættes under lup i dette arrangement. Dagen indledes med samtalesaloner kl.10.30 i Stiften Lounge, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C og sammen debatteres der de glæder som det frivillige arbejde kan give, samt hvad Frivillighovedstad 2018 kan gøre for Aarhus. Arrangementet er gratis. Alle er velkomne. Øl, vand og vin kan købes. Kl. 12.00 serveres der suppe fra Café Kaffegal, hvorefter der er musikalske indslag.

Samtalesaloner er med indlæg af Tove Jørvang, Ældre Sagen, Henrik Woer, Saxild Strand, Jette Skive, Rådmand. Musikken leveres af Sangpatruljen og Anders Errboe All Stars

Arrangeret i samarbejde mellem Ældre Sagen og FO-Aarhus.

 

  • Tilmelding efter først-til-mølle-princippet: FO-Aarhus, på 87 46 45 00 eller via www.fo-aarhus.dk eller Ældre Sagen på kontoret i Vester Allé 8 eller på 86 13 09 26

 

16. jan.: Social fingermad og indlæg

Familier, Børn og Unge rykker sammen om frivillighed på Ungdomscentret (Sociale Forhold og Beskæftigelse). Man kan være med til at kickstarte Europæisk Frivil­lighovedsstad 2018 sammen med Ungdomscentret i hyggelige omgivelser, hvor SomaliFood vil sørge for social fingermad. Der er mulighed for at byde ind med et indslag på 5 min, hvor man kan fortælle om, hvad ens forening/fællesskab vil have fokus på i 2018 eller om et konkret initiativ.


Kick-off-møderne i 2017 foregik:
• 6. juni i Festsalen på Sølystskolen, Egå Havvej 5, Egå
• 8. juni i Kantinen på Beder Skole, Skoleparken 6, Beder
• 12. juni på Elværket, Thorsvej 4, Åbyhøj
• 13. juni i Den Blå Sal i Klostergadecentret, Klostergade 37, Aarhus C
• 20. juni i Frivillighuset Trøjborg, Kirkegårdsvej 53, 8000 Aarhus C
Alle kick-off-møder fandt sted kl. 16.30-18.30, og alle var velkomne.

FRIVILLIGHOVEDSTADEN STÅR KONKRET PÅ TO BEN:
• et ben, der handler om nye veje til velfærd. Hvordan kan borgere og myndigheder i fællesskab udtænke bedre velfærdsløsninger for alle byens borgere? Det er et vigtigt spørgsmål, som vi skal udfordre os selv med i Aarhus.
• det andet ben handler om fejring af alle de fantastiske aktiviteter, som frivillige i hele Aarhus hver dag leverer til byens borgere. Vi vil synliggøre og anerkende den mangfoldighed af interessenter, aktiviteter og begivenheder, som borgerne giver til borgerne.


Læs mere på frivillighovedstad.dk

Frivillighovedstaden støttes af FO-Aarhus' debatpulje.