Aarhus City Halvmarathon

12. jan 2018

Den 24. juni er der atter dømt løbefest i Aarhus Midtby, når BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon igen i år skydes i gang. BESTSELLER Aarhus City Halvmarathon er et løb i verdensklasse med ca.12.000 deltagere.

 

Du skal lede længe efter en halvmarathon rute, der passerer så mange seværdigheder. Undervejs passerer du flere af de kendte attraktioner i Aarhus såsom Den Gamle By, ARoS Kunstmuseum og Tivoli Friheden. Godt en uge før Aarhus’ største halvmarathon skydes i gang, kan tilmeldingen lukkes med 12.000 løbere på deltagerlisten.

Blandt de tilmeldte er alt fra nybegynderen, den erfarne motionist og eliteløberen. 20% af deltagerne begiver sig ud på deres første officielle halvmarathon og 449 deltagere har deltaget alle 6 år.

 

12.000 individuelle historier

”Det fantastiske ved halvmarathondistancen er, at den er opnåelig for de fleste – samtidigt med at den kræver noget forberedelse. Det bevirker, at alle har deres egen ’halvmarathonhistorie’ forud for løbet. Nogle har trænet sig op sammen med en god ven, nogle vinder et væddemål indgået i en brandert og andre har trænet sig op efter et sygdomsforløb eller andet. En ting er helt sikkert – det er den fedeste oplevelse at se dem løbe over målstregen med hænderne i vejret og få medaljen om halsen”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, der er eventansvarlig hos Aarhus Motion.

 

Aarhus er en by, hvor pulsen altid banker og det vil man kunne mærke over alt i byen denne dag. Omkring 60.000 tilskuere hepper med og masser af underholdning hjælper løberne gennem de 21,097 km.

 

Arrangementet støttes af FO-Aarhus' debatpulje.