Penge til reformations-temadag

13. jan 2017

Reformationen og dens aktualitet i vor tid. Tema-Grundlovsdag på Saxild Strand 5. juni 2017

FO-Aarhus har fået bevilget penge fra Reformationspuljen til en temadag på rekreationshotellet og kursuscenteret Saxild Strand nær Odder mandag d. 5. juni 2017.

En temadag med fokus på reformationens aktualitet og konsekvenser i vor tid. Der er tale om et heldagsarrangement med fire foredrag, hver er af ca. en times varighed, med indlagte pauser mellem foredragene. Efter de fire foredrag afholdes debat, og samlet vil temadagen vare 7 timer. På Saxild Strand kan deltagerne købe mad og forfriskninger, og der er plads til ca. 60 tilhørere.

Foredragsholderne er markante personligheder som er udvalgt så der præsenteres forskellige syn på og fremstillinger af det samlende tema: En forfatter/filosof, en politiker, samt desuden repræsentanter for henholdsvis en protestantisk og en katolsk vinkel på emnet.

Pt. foreligger tilsagn om deltagelse fra Peter Tudvad (forfatter, Kierkegaardforsker og filosof) samt Torben Riis (lektor fra Zahles Gymnasium, redaktør på netmagasinet Katolsk Forum samt formand for den katolske menighed i Vor Frue Kirke i Næstved). Der træffes snarest aftale med yderligere to foredragsholdere: En velkendt politiker samt en markant teolog, (universitetsansat eller præst) som repræsentant for en protestantisk vinkel.