Transport-dansk

22. dec 2016

Transportdansk er vejen til et job i transportbranchen. Transportdansk løfter tosprogede borgere fra især Syrien, Irak, Iran, Rumænien og Polen fra kontanthjælp hen imod et job i transportbranchen ved at kombinere en traditionel chaufføruddannelse med brancherelateret undervisning i dansk.

Den danske transportbranche mangler i dag godt og vel 2.500 chauffører til busser og lastbiler. Tallet er alarmerende, og for at imødekomme udfordringen har DEKRA AMU Center Midtjylland og FO-Aarhus indledt et samarbejde, der skal få flere tosprogede borgere ud på arbejdsmarkedet i et fast arbejde som bus- eller lastbilchauffør. 

På Transportdansk får kursisterne et kørekort til bus eller lastbil. Den del står DEKRA AMU Center Midtjylland for, mens FO-Aarhus tager sig af danskundervisningen af de 16 kursister på holdet. 

- Før de tosprogede kursister kom til os har de oplevet mange afslag på grund af manglende faglige eller sproglige kvalifikationer. Med Transportdansk har borgerne skiftevis en dag med danskundervisning og en dag med en helt traditionel chaufføruddannelse. Kombinationen klæder de tosprogede borgere på til et godt job i transportbranchen, forklarer salgschef i DEKRA AMU Center Midtjylland, Tina Dyrgaard og Torben Dreier, der er er skoleleder i FO-Aarhus. 

Læs hele artiklen på FVU-hjemmesiden