Studenterhus Aarhus

02. feb 2016

FO-Aarhus støtter flere af Studenterhus Aarhus' debatarrangementer med midler fra sin debatpulje. Sted: Studenterhus Aarhus (hvis ikke andet er anført)

22. nov.:  Mød Borgmester Jakob Bundsgaard og Marc Perera Christensen

Er Aarhus en international by? En international studieby? Bliver vi det nogensinde, og skal vi overhovedet være det? Tyvstart på valgåret 2017 og invitation tildebataften med borgmester Jakob Bundsgaard fra Socialdemokraterne og Marc Perera Christensen fra De Konservative i Studenterhuset.  Aftenen vil lægge op til en debat om internationalisering. Deltagerne har mulighed for at stille borgmester Jakob Bundsgaard og Marc Perera Christensen spørgsmål og debatere Aarhus som f.eks. international studieby.

 

14. nov.: Clement Kjersgaard: Verden i kaos?

 

I både Europa og USA kæmper de gamle partier med at finde svar på en historisk vælgerprotest - fra Trump til Brexit. Men ifølge Clement Kjersgaard er det kun en fase i en større kamp, der har været længe undervejs - og som kun lige er begyndt. I dette foredrag stiller Clement Kjersgaard skarpt på de vælgerprotester, der ligger bag historiske bevægelser som Brexit og Trump. Ifølge Clement Kjersgaard er vælgerprotesterne kun en fase i en større kamp, der længe har været undervejs. Foredraget rejser spørgsmålet; er verden i kaos? Formålet med arrangementet er således at skabe grobund for en debat, der behandler dette spørgsmål.

 

 

 

11. nov.: Foredrag om kærlighed og seksualitet

 

Dette foredrag er det tredje i foredragsrækken, som omhandler temaerne: Kærlighed, intimitet, ånd og seksualitet - tre foredrag med tre forskellige vinkler på disse temaer. Det tredje foredrag er med Anette Ejsing, som er forfatter og ph.d. i teologi. Anette vil fortælle om, hvordan ensomhed kan forstås og leves som et privilegium. Ud fra teologiske refleksioner fortæller Anette om, hvordan vi mennesker kan finde glæde og integritet ved rette den erotiske kraft mod Gud.

Dette foredrag er det tredje i foredragsrække om kærlighed og seksualitet, som udforsker spørgsmålene: Hvad skal der til for at få og udvikle kærlighed i relationer? Hvordan spiller seksualiteten ind, og på hvilken måde kan sex være en vej ind til en dybere kontakt og kærlighed til sig selv og den anden? Vi ønsker med foredragsrækken, at sætte fokus på, hvordan unge kan forstå sig selv og hinanden i disse perspektiver.

 

 

9. nov.: Samtalesalon: Beginnings

 

”At give op omsider og pludselig mærke det hele begynde, det er det bedste for mig”. Sådan lyder slutningen på Søren Ulrik Thomsens digtsamling ”Det værste og det bedste”. For nogen er nye begyndelser det værste. For nogen det bedste. Vil du være med til at tale med andre mennesker om begyndelser. Om nye muligheder og afgrunde af uvished.

 

Samtalesalon er et mødested, hvor rammerne er sat, så du har mulighed for at tale uforpligtende med andre mennesker på en måde, der er andet end small-talk og overflade.

 

 

3. nov.: Branding på de sociale medier 2.0

Sidste år var det en kæmpe succes! Nu har du igen muligheden for at deltage i det

eftertragtede event om branding på de sociale medier. Du tænker måske: Hvordan brander man sig selv, sin idé eller virksomhed på de sociale medier? Hvordan udnytter man bedst, de muligheder som Facebook rummer? Hvornår er man for meget? Disse debatskabende spørgsmål, og meget mere, kan du høre om, når stifteren af bSocial, Kasper Bengtson, holder foredrag i Studenterhuset. Formålet med dette foredrag er at sætte fokus på, hvordan de sociale medier giver mulighed for branding af personer, koncepter, idéer og virksomheder. Foredraget behandler alt fra, hvor grænserne går for ‘selfiepromovering’, til hvornår Facebook-branding går for vidt. Foredraget er opbygget efter bedste Q-A-stil og giver på den måde mulighed for at generere debat om, hvordan man bør bruge de sociale medier.

 

 

2. nov.: Studenterpræster - er det sådan nogle som prædiker?

Er du lige som jeg, måske en af dem der aldrig rigtig har stiftet bekendtskab med de århusianske studenterpræster? Og tænker du: ”Præster!? Det er da sådan nogle, der afholder gudstjenester, som ifører sig kjole og den der lampeskærmslignende ting rundt om halsen”. Så tro om! Hos de aarhusianske studenterpræster er prædikerne nemlig byttet ud med samtaler i øjenhøjde.

Af Simon Riis, Frivillig i Studenterhus Aarhus

Der har siden 1970 været studenterpræster tilknyttet studielivet i Aarhus. En af dem, der i dag besidder titlen, er Jens Munk. Jens udgør den ene halvdel af det aarhusianske studenterpræst-team og huserer til dagligt i De Studerendes hus’ lokaler. Her afholder han, alene, intet mindre 1000 samtaler om året med studerende, der på den ene eller den anden måde har det svært i livet.

Med mine mange fordomme i rygsækken tog jeg ned og besøgte Jens på hans kontor, for at se om de holdte stik. Et kontor som dog mindede mig mere om en hyggelig dagligstue end en højhellig præstestue. Her satte Jens og jeg os ned i hans velproportionerede lænestole og jeg stak ham fire spørgsmål om det at være studenterpræst i en pulserende studieby som Aarhus. Oveni i præstehatten fik jeg fire gode grunde til, at pakke alle mine fordomme om studenterpræsterne sammen.

Hvilke udfordringer kommer de studerende med? Det er faktisk alt mellem himmel og jord. Men hvis man skal sige noget, som fylder rigtig meget, så er det emner som tab og sorg. Jeg har også mange samtaler, om det jeg kalder “perfektionstrang”: Om at vi vil være bedre, end vi er. Vi vil se bedre ud, vi vil være mere sociale, og vi vil være dygtigere fagligt. Mange af os er hele tiden i gang med at være 20 % bedre, end vi er. Derudover har jeg en del samtaler om stress og en del samtaler med par, der ikke kan få det til at fungere.

 

25. okt.: Projektledelse i praksis

Drømmer du om en fremtidig som projektleder, så se med her: Den 25/10 inviterer Erhvervsgruppen hos Studenterhus Aarhus til foredrag om projektledelse i praksis. Her kan du få et dybere kendskab til livet som projektleder og høre om forskellige veje der til. Foredraget er ved Bo Leervad Christensen, som er cand.merc. i markedsøkonomi, og vil foregå på Erhvervsakademi Aarhus og foredragsholderne vil løbende blive afsløret.

Sted: Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30

 

24. okt.: Foredrag: Danmarks Magtelite – hvem bestemmer egentlig?

Magteliten – overlappet mellem de centrale institutionelle ordner i Danmark. Ved Cristoph Houman Ellersgaard, PhD in Sociology. Department of Sociology, University of Copenhagen.

Hvem udgør magteliten i Danmark? Sociologerne Anton Grau Larsen og Christoph Houman Ellersgaard undersøger dette spørgsmål ved - gennem social netværksanalyse - at finde kernen i et vidtforgrenet magtnetværk. Her mødes topdirektører, embedsmænd, politikere og fagforeningsfolk og opbygger gensidig forståelse for hinandens positioner. En gensidig forståelse, der er med til at sætte kursen for det danske samfund. Forfatteren har skrevet en række videnskabelige artikler om topdirektører og elitenetværk.

Eventet er et foredrag efterfulgt af spørgsmål fra gæsterne. Foredraget er for alle studerende, hvad enten man er samfundsfaglig, naturvidenskabelig eller humanist. Kom og hør foredraget, og stil dine spørgsmål, hvis du er interesseret i hvem, der rent faktisk leder landet, og hvad det betyder for demokratiet.

 

21. okt.: Foredrag om kærlighed og seksualitet

Dette er 2. foredrag af en foredragsrække på tre, som omhandler temaerne: Kærlighed, intimitet, ånd og seksualitet -Tre foredrag med tre forskellige vinkler på disse temaer. Hvad skal der til at få og udvikle kærlighed i relationer?  Hvordan spiller seksualiteten ind, og på hvilken måde kan sex være en vej ind til en dybere kontakt og kærlighed til sig selv og den anden? Dette er det 2. foredrag af tre, som er den 21. okt. med Kasper Larsen, som er sexolog og parteapeut.  Kasper vil fortælle om, hvordan vi kan skabe en dyb forening i et parforhold ved at udvikle den åndelige, følelsesmæssige og lidenskabelige dimension. Denne dybe forening forudsætter, at vores grænser og integritet er sunde.

 

12. okt.: Vov at vide - Frontforskning fra Det Frie Forskningsråd

Kunne du tænke dig at møde Danmarks bedste forskere? Det Frie Forskningsråd samler et hold af Danmarks førende forskere i Stakladen. Aftenen byder på både vin, speedforedrag, samtaler og giver et unikt indblik i menneskene bag de tanker, som har ført til banebrydende forskning.

Vover du at vide, så guider DR’s Sanne Gram Fadel dig gennem en aften i forskningens tegn :)

Program for aftenen

19.00: Velkomst, Peter Munk Christiansen, professor i statskundskab, Aarhus Universitet og bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd

19.05: Sådan påvirker de politiske partier vores holdninger, Rune Slothuus, professor i statskundskab, Aarhus Universitet

19.20: Bedre og billigere batterier, Dorthe Bomholdt Ravnsbæk, adjunkt i kemi og nanoteknologi, Syddansk Universitet

19.35: Gasser, Arktis og den globale opvarmning, Riikka Rinnan, lektor i biologi, Københavns Universitet

19.50: Forskersnak, Sanne Gram Fadel, DR, interviewer Rune Slothuus, Dorthe Bomholdt Ravnsbæk og Riikka Rinnan

20.05: Pause med vin.

20.30: Opfindelsen af den internationale embedsmand, Karen Gram-Skjoldager, lektor i historie, Aarhus Universitet

20.45: Hvad er årsagerne til tidlig pubertetsudvikling? Cecilia Høst Ramlau-Hansen, professor i epidemiologi, Aarhus Universitet

21.00: Forskersnak, Sanne Gram Fadel, DR, interviewer Karen Gram-Skjoldager og Cecilia Høst Ramlau-Hansen

21.15: Tak for i aften. Sanne Gram Fadel, DR

 

10. okt.: Foredrag: Amerikanske Billeder - Jacob Holdt "uncut"

Nu kan du opleve – eller måske gense - den rejsende legende og hans bevægende billedshow. Denne aften optræder Jacob Holdt i en uncut/uredigeret-udgave, når vi slipper ham og de over 3000 billeder løs på lærredet i en ny opdateret digital udgave. Det er snart 40 år siden, at Jacob Holdt udgav Amerikanske billeder. Bogen indeholdt et uddrag af de 15.000 billeder, han tog gennem fem års rejse i USA’s fattigste og rigeste kvarterer og ved besøg hos USA’s middelklasse.

Foredraget byder på Jacob Holdts rystende beretninger om venner blandt hvide massemordere i Ku Klux Klan samt de mange sorte venner, han fotograferede i 70’erne, der i dag er enten fængslede eller myrdede. Jacob Holdt starter, når billederne toner frem, og han stiller skarpt på emnet racisme, dengang såvel som nu.  Slut tidspunktet er ukendt -  vi slutter, når det sidste billede er vist, og det sidste ord er sagt.

 

7. okt.: Foredrag om kærlighed og seksualitet

 

Dette er 1. foredrag af en foredragsrække på tre, som omhandler temaerne: Kærlighed, intimitet, ånd og seksualitet -Tre foredrag med tre forskellige vinkler på disse temaer.

 

Hvad skal der til at få og udvikle kærlighed i relationer? Hvordan spiller seksualiteten ind, og på hvilken måde kan sex være en vej ind til en dybere kontakt og kærlighed til sig selv og den anden?

 

7. okt. har vi inviteret Mogens Kjær (tidligere generalsekretær for danmission) til at komme og give sit bud på, hvordan vi kan skabe en dybere forbindelse i et parforhold via tantra som en universel seksuelt praksis, der kan blive en vej ind til en dybere og mere kropslig integreret kærlighed. Mogens vil bl.a. fortælle om, hvordan vi gennem tantra vækker vores energier og dybeste følelser i krop, sjæl og hjerte. 

 

  

 

22. juni kl. 17-19.00: Frihandel og udvikling

Afrika Kontakt stiller skarpt på frihandel og konsekvenserne ved handelsaftaler som TTIP og CETA. Sammen med handelseksperter og aktivister inviterer vi til debat om, hvad frihandel egentlig handler om, og hvad aftalerne indebærer. Programmet byder på en række spændende oplæg, der giver et indblik i EU's globale handelspolitik, det asymmetriske magtforhold mellem virksomheder og stater samt koblingen mellem klimakrisen og det globale handelsregime. Sidst men ikke mindst sætter vi fokus på, hvordan græsrodsbevægelser i det globale Syd og Nord forenes i kampen for alternativer der fremmer udviklingen af lige og bæredygtige samfund.

Program:

1. Velkomst: Frihandel - frihed for hvem?

2. EU's globale handelspolitiske rolle v. Mads Barbesgaard, Politisk formand i Afrika Kontakt

3. Trumfer handel klimaet? v. Nanna Clifforth, NOAH – Friends of the Earth, Danmark

4. TTIP: En handelspolitik for erhvervslivet? v. Kenneth Haar, Corporate Europe Observatory

5. Hvordan skabes der rum for alternativer? v. aktivister i Afrika Kontakt

6. Spørgsmål & debat

 

18. maj kl. 20.00: Horror - hvorfor drages vi?

De fleste elsker gys og gru, men hvorfor egentlig? Hvorfor drages vi af horrorfilm og monsterhistorier? Hvordan virker horrorgenren, og hvad gør den ved os? Mathias Clasen, horrorforsker og adjunkt ved Afdeling for Engelsk, AU, vil fortælle om skrækgenrens psykologiske og biologiske grundlag og om horror på tværs af medier. Uhyggelig underholdning pirrer vores indre hulemand, M/K, og kan være dybt traumatiserende, men kan også gøre os klogere på tilværelsens mørke sider. Måske kan zombiefilm endda gøre os bedre i stand til at overleve, når apokalypsen indtræffer … kom og hør hvordan den 18. maj 2016 kl. 20 i Studenterhus Aarhus’ café.

 

 

 

12. maj kl. 17.-19.00: ArtWalk på Aarhus Universitet

 

- hvor vi (gen)opdager den store danske og internationale kunst. Vi vil gå på opdagelse i alt lige fra Per Kirkebys enorme loftmaleri, til den nærmest katedralske Aula og Erik A. Frandsens sjove spejlsal. Vi vil gøre kunsten til et element i et hyggeligt og socialt arrangement, som undervejs byder på en lækker sandwich, en kold øl/vand (eller flere) og spændende samtaler.

 

Så tag din kunstelskende så vel som kunstskeptiske studiekammerat under armen og lad os sammen åbne øjnene op for den fremragende kunst, vi dagligt omgås i en hyggelig walk, hvor vi har udvalgt de mest seværdige værker og steder.

 

Pris: 50 kroner (dette er betaling for sandwich og øl/vand)

 

Mødested: Studenterhus Aarhus’ café, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

 

 

 

26. april: Her tale taler man (Samtalesalon)

I en verden fyldt med sociale medier kan det være svært at forestille sig, at der rent faktisk findes mennesker, som frivilligt vælger at mødes i offline rum for at tale med hinanden uden brug af elektronisk udstyr. Men de findes, og denne minoritetsgruppe opfattes af mange som rebeller. De samles ofte på hemmelige opholdssteder eller ved samtalesaloner for at udleve disse aparte tendenser.

Af Rachel Pedersen, frivillig i Studenterhus Aarhus

 

Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - og nårh ja, så var der dengang med Arto. Vi kender alle til disse platforme, hvor man kan mødes og være social. Men der er opstået en ny platform, og den skiller sig markant ud fra de andre. Den kaldes "Samtalesalon" og her mødes folk med hinanden. Altså rigtigt. I virkeligheden. Offline. "Det er rystende," mener flere forskere.

 

Mange var i chok, da IKEA udgav en reklame, hvor de præsenterede en "bog bog". Altså en rigtig bog. Med rigtige papirsider, som man kan bladre i ved at løfte siderne fra højre mod venstre. Den såkaldte bog bog involverer hverken en computer, en iPad eller nogen form for smartphone. Det er svært at forestille sig, at sådan en bog bog rent faktisk eksisterer og ikke bare er en gadget fra en science fiction-film. Det er lidt det samme princip, man finder ved en "samtalesalon". Her mødes man nemlig i virkeligheden og taler med hinanden. Altså face to face. Det kan forvirre. Med "face", mens der nemlig ikke Facebook. Vi snakker "face" - uden "book". Den kan være tricky, når vi lige har talt om en bog bog, men prøv at hænge på. Ved en samtalesalon mødes folk nemlig i et fysisk rum (dette omfatter ikke chatrum). Med et fysisk rum menes der et offline rum. Meningen er, at man skal mødes og taler med nye mennesker, uden at dette involverer hverken en skærm, et headset eller højtalere. Man tale taler sammen. At tale tale er et fænomen, der uddøde i 1990'erne, men lige som kassebukserne, H2O-klipklapperne og Martin fra X-factor er det på vej tilbage. Rigtig mange mennesker finder nemlig noget tilfredsstillende i at tale tale med hinanden.

 

Få nye venner uden brug af "tilføj ven"-knap

Ved en samtalesalon tale taler man dog ikke om hvad som helst. Man får nemlig udleveret et ord (det er ikke lige som Wordfeud, hvor du skal stave), og dette ord - eller emne om man vil - skal så være det centrale, når man tale taler med hinanden. Emnet er som udgangspunkt meget bredt og samtidig et, som alle kan tale med på. Du behøver altså ikke at vide, hvad "palindrom" betyder, eller hvordan Simon Emil Ammitzbølls garderobe ser ud. Samtalesalon er ikke lige som Trivial Pursuit (et offline-spil fra det 20. århundrede). Faktisk er en samtalesalon hverken et spil, en quiz eller nogen form for konkurrence. Samtalesalon er som at tage på café med en fremmed (NEJ: Ikke en netcafé!), og det handler ene og alene om at møde nye mennesker og tale tale med dem på en anderledes måde, end du er vant til:

"Det var så vildt," udtaler en tidligere samtalesalondeltager begejstret. "Jeg udviklede nye venskaber - helt uden at trykke "tilføj ven". Det var også en totalt fed oplevelse, at jeg ikke bare kunne mute de andre eller logge af."

 

 

13. april kl. 17:00 - 19:30 i UTC+02: Menneskehandel, trafficking, prostitution i Thailand, Nigeria og Danmark

Så er Kula parat til at præsentere endnu et spændende antropologisk foredrag! Denne aften tager antropolog og filminstruktør Sine Plambech turen fra København til Aarhus for at fortælle om hendes arbejde.  Sine har blandt andet arbejdet med menneskehandel, trafficking, sexarbejde, prostitution i Thailand, Nigeria og Danmark og sexturisme.  Endvidere står hun sammen med Janus Metz bag dokumentarfilmene "Fra Thailand til Thy" og "Fra Thy til Thailand", for hvilket hun også vandt Dansk Etnografisk Forenings Formidlingspris 2015. Denne pris gives én gang årligt "for fremragende formidling, hvor etnografisk viden har været sat på spil og har berørt, provokeret og engageret modtageren."  Igen vil foredraget blive holdt i Studentercafeens hyggelige lokaler i Studenterhuset, hvor det vil være muligt at købe en god øl, sodavand eller kaffe.

Og det bedste af det hele, foredraget er helt og aldeles gratis.

 

7. april kl. 8.45-14.00: Diskuter ”Some”-strategier

Er du en haj på de sociale medier, og vil du gerne være med til at diskutere fremtiden på de sociale medier for en international virksomhed? Vil du have en plads og derved muligheden for at komme helt tæt på virksomheden Pressalit, når vi på torsdag tager på virksomhedsbesøg som studiepanel og giver Pressalit vores gode råd til virksomhedens færden på de sociale medier?

Så skal du tilmelde dig til jk@studenterhusaarhus.dk

- Skriv navn og studie i mailen. Det er gratis at deltage, du får frokost, og vi sørger også fra transporten fra Studenterhus Aarhus til Pressalit og tilbage igen.

 

6. april klokken 18:30 i UTC: Opbyg håb - og sæt fokus på et sundere studieliv

Adskillige undersøgelser viser, at omkring hver 2. studerende tumler med psykiske problemer i en eller anden grad. Det kan fx være stress, søvnproblemer, social afskærmning eller depression.

Vi vil derfor gerne sætte fokus på at skabe et mentalt sundere studieliv for dig og dine venner.

Derfor afholder vi arrangementet "Opbyg Håb". Kom og hør om, hvordan andre studerende har håndteret deres psykiske problemer og indgå i dialog om, hvordan vi alle kan hjælpe hinanden bedre igennem studiet. Kun sådan nedbryder vi tabuerne om psykiske problemer!

Arrangementet er GRATIS, men tilmelding via www.opbyghaab.eventbrite.com  er nødvendig, da der er et begrænset antal pladser.

Program for aftenen:

18.30: DJ Nutstart åbner aftenen med lære rytmer

18.45: Formand for Socialudvalget Hüseyin Arac byder velkommen

19.00: Ambassadører fra EN AF OS deler deres erfaringer med at forene studieliv og psykiske problemer

20.00: Brickbacker præsenterer deres koncept og faciliterer workshops med LEGO-klodser

20.45: Wangel runder aftenen af med akustisk solokoncert

www.en-af-os.dk og www.brickbacker.com bner aftenen med lækre rytmer
18.45: Formand for Socialudvalget Hüseyin Arac byder velkommen
19.00: Ambassadører fra EN AF OS deler deres erfaringer med at forene studieliv og psykiske problemer
20.00: Brickbacker præsenterer deres koncept og faciliterer workshops med LEGO® klodser
20.45: Wangel runder aftenen af med akustisk solokoncert

Vi glæder os meget til at se dig og dine venner!

Læs mere om EN AF OS på www.en-af-os.dk og Brickbacker på www.brickbacker.com

 

16. marts kl. 16.00: Samtalesalon/Conversation Café

 

Samtalesalonernes eneste formål er den gode frie og afslappede samtale om væsentlige emner, med folk du måske ikke ellers ville have talt med. Samtalerne guides via forskellige spørgsmål og appetitvækkere igangsat af værterne.Med andre ord, værterne tager imod, sørger for at guide alle, og de sørger for, at du aldrig er overladt til tilfældigheder og er garanter for den løbende samtale; du bliver taget ved hånden og ført gennem hele eftermiddagen.

 

7. marts kl. 13.00: Student Advisory Board ved Dashsoft

Vil du gerne prøve dine kompetencer af i praksis? Vil du gerne have en tættere kontakt til erhvervslivet? Kan du lide at tænke kreativt? Så har du mulighed for at deltage i et student advisory board for virksomheden Dashsoft.  Dashsoft har udviklet en applikation, og de vil gerne have forslag fra studerende til, hvordan de kan udforme en salgs- og markedsføringsstrategi for applikationen. Applikationen er målrettet SFO'er og ungdomsklubber, og den er et redskab til at observere og planlægge børns aktivitet, når de er i SFO. Det hele foregår i et zombie univers.

Til arrangementet vil du sammen med andre studerende give sparring til den konkrete problemstilling, som Dashsoft står med, og du får derved mulighed for at prøve dine kompetencer af i praksis.

 

5. marts kl. 9.30: Hvorfor?! Lidelse set ud fra forskellige livsanskuelser

 

Nogle gange kan livet gøre så ondt, at man knap nok er i stand til at trække vejret. Og langt de fleste mennesker har nok på et eller andet tidspunkt i deres liv i frustration og smerte oplevet at tænke eller råbe ordet ”Hvorfor?!" På årets vinterseminar vil vi med afsæt i forskellige livsanskuelser (buddhisme, kristendom, nyåndelighed og psykologi) belyse menneskets forhold til den lidelse og smerte, som livet tilsyneladende uundgåeligt byder på. Temaet for dagen giver anledning til en række spørgsmål: Hvad er lidelse? Hvor kommer lidelsen fra? Hvorfor lider vi? Er lidelsen selvskabt eller en del af menneskelivet? Skal lidelsen accepteres? Findes der en vej ud af lidelsens mørke, hvor det er muligt at frigøre sig fra lidelsen?

 

 

23. febr. kl. 07.45: Morgencrunch - Work/life-balance

 

Med dette arrangement ønsker vi at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at balancere forholdet mellem arbejde og fritid. Her tænker vi både i forhold til familie, håndtering af stress, sammenhold blandt medarbejdere og sygdom. Vi har inviteret virksomheder fra Aarhus-området. De inviterede virksomheder har fået tilsendt spørgsmål vedrørende emnet, og disse spørgsmål skal danne baggrund for en debat.

 

 

 

23. februar kl. 10-14.00 hos Krifa i Aarhus: Student Advisory Boards

 

I Studenterhus Aarhus holder vi løbende brobygningsarrangementer, hvor virksomheder og studerende mødes. Vi arrangerer blandt andet Student Advisory Boards, hvor studerende besøger en virksomhed og hjælper med en problemstilling gennem en tre-fire timers brainstorm.

 

I samarbejde med Krifa, der har en mission om at skabe god arbejdslyst for medarbejdere, kunder og samfundet. De har mange drømme, ambitioner og tanker, der udspringer af denne mission, men mangler en klar vision, der tækker frem til 2030. De er optaget af, hvordan de som organisation kan gøre en forskel, være relevante og tænke nyt. De studerende har viden fra forskellige studieretninger, repræsenterer den kommende generation på arbejdsmarkedet og er ikke præget af for stort branchekendskab og historik. Derfor har de behov for deres input, sparring og gode råd. Krifa vil gerne have forskellige indfaldsvinkler og ønsker sparring fra studerende, der har en interesse og holdning til samfundet, arbejdslivet, fremtidige behov, udvikling og trends samt nye måder at tænke og at agere på som organisation. På workshoppen har de nogle visionsscenarier, som de gerne vil drøfte med de studerende som Advisory Board og forud vil der være lidt forberedelse til læsning og refleksion. Krifas direktører vil deltage under workshoppen.

 

 

 

 

3. februar kl. 16-19 (inklusiv aftensmad): Samtalesalon/conversations-café. Tema: Aftryk.

Sted: Mogens Zielerstuen, Studenterhus Aarhus

Samtalesalonernes eneste formål er den gode frie og afslappede samtale om væsentlige emner, med folk du måske ikke ellers ville have talt med.

Samtalerne guides via forskellige spørgsmål og appetitvækkere igangsat af værterne.

Med andre ord, værterne tager imod, sørger for at guide alle, og de sørger for, at du aldrig er overladt til tilfældigheder og er garanter for den løbende samtale; du bliver taget ved hånden og ført gennem hele eftermiddagen.

Alle I, der synes det lyder spændende og vil være med til at opleve og tænke videre på det er meget velkomne - alene eller sammen med nogen, som I tænker kunne have interesse i at opleve og være med.

Vi sørger for mad, du skal bare melde din ankomst på facebook. Gratis

 

18. jan.: Pub Quiz 

Lige meget om solen skinner, eller sneen falder - så er der god stemning og øl på spil hver anden mandag kl. 20 i Studenterbaren til Pub Quiz - Danmarks måske sværeste.

Kategorierne spænder vidt. Lige fra aktuelle nyheder til Finland, filmcitater, 80´er musik, Shakespeare, planeter, krige og meget, meget mere. Studenterbarens Pub Quiz er måske den sværeste quiz i Aarhus, hvis ikke i hele Danmark - så kom og bliv udfordret! Nogle gange er kategorierne lette og andre gange provokerende svære. Quizzen består af 9 kategorier, hvoraf de faste kategorier er med musik og billeder. Der er selvfølgelig åbent i baren under quizzen, så tørsten kan slukkes.

Der må max være 8 personer på et hold, men ellers er alle velkomne, og registrering er ikke nødvendigt. Så tag dine studiekammerater med - og dyst mod mange andre hold. Det bliver et par gode timer i godt selskab!

 

Læs mere på Studenterhus Aarhus' egen hjemmeside.