Ny idrætspris

15. jan 2016

Ny idrætspris til det gode sportslige fællesskab. Nu er det muligt at hylde personer eller foreninger, som har ydet noget særligt for at skabe et fælles-skab omkring sporten i Aarhus. FO-Aarhus har indstiftet ”Fællesskabsprisen”, som uddeles første gang ved DM Festen i Musikhuset Aarhus 30. januar. Indstilling af kandidater til prisen kan ske fra nu.

Fællesskabsprisen lyder på 10.000 kr. Baggrunden for Fællesskabsprisen er at hylde de foreninger og enkeltpersoner, som gør noget særligt for at opbygge sunde fællesskaber i de aarhusianske sportsmiljøer. Det kan være sociale initiativer, nye måder at inddrage andre i sporten og foreningslivet eller at skabe platformen for et nyt fælles mødested inden for sportens rammer.  

”I FO-Aarhus vil vi gerne hylde dem, der gør noget for at skabe fællesskaber eller hjælpe nytilkomne ind i allerede eksisterende fællesskaber omkring sporten. Sport er fantastisk middel til at bringe mennesker sammen både inde på banen og udenfor. Et godt fællesskab giver tryghed og skaber trivsel. Det skal vi værne om. Derfor håber jeg at modtage mange indstillinger til prisen. Jeg er sikker på, at vi kan finde mange kandidater til fællesskabsprisen rundt om i Aarhus,” siger Torben Dreier, leder af FO-Aarhus.

Fællesskabsprisen er en tilbagevendende pris og uddeles første gang ved DM Festen i Musikhuset Aarhus, som transmitteres direkte på TV 2 Østjylland lørdag 30. januar klokken 19:40. Det bliver leder af FO-Aarhus Torben Dreier, som overrækker prisen til årets vinder.

”Jeg er utrolig glad for tanken om en fællesskabspris, og jeg vil gerne rose FO-Aarhus for initiativet. Det er helt afgørende for sammenhængskraften i vores samfund, at vi får skabt nogle sunde fællesskaber. Ikke mindst for vores unge. Derfor er jeg også begejstret for ideen om at hylde de, som skaber rammerne for fællesskaber i sportsligt regi. Jeg vil gerne opfordre alle til at indstille kandidater til Fællesskabsprisen og gerne tænke bredt, så vi får så mange af hverdagens helte frem,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Det er muligt at indstille kandidater til Fællesskabsprisen frem til og med 22. januar. Man kan indstille en forening eller en enkeltperson ved at skrive til Torben Dreier, td@fo-aarhus.dk.

Vinderen af Fællesskabsprisen 2015 vil blive fundet blandt de nominerede, og vinderen bliver offentliggjort ved DM Festen.

Yderligere kontakt

Torben Dreier, FO-Aarhus, td@fo-aarhus.dk, tlf. 87 46 45 31