Kultursaloner

10. maj 2016

Kultursalonger i maj og juni, støttet af FO-Aarhus' debatpulje

13. april:

Forfatterne Tsitsi Dangarembga og Mette Moestrup mødes til en aften, der vil handle om KVINDER: kvinder i samfundet, kvinder i kunsten og mange andre kvinder.

 

17. maj klokken 16:30 - 18:30: Performing Arts Platform.

Sted: Frederiks allé 20B, 2., 8000 Aarhus.

Performing Arts Platform inviterer til Kultursalon med Secret Hotel. Der vil være fokus på scenekunstneriske formater som pro-am, autobiografisk materiale, human specific samt landskabsinddragelse. Med udgangspunkt i Secret Hotels vandringsforestillingen A WAY fortæller instruktøren Uta Plate (tidligere Schaubühne Berlin) og medskaber og dramaturg Christine Fentz (kunstnerisk leder af Secret Hotel) om deres arbejde med de scenekunstneriske formater som aktive medspillere.  A WAY er skabt i og med de grønne bakker i Mols Bjerge. Deltagergruppen er sammensat på tværs af generationer og kulturelle baggrunde, og består dermed bl.a. af ældre Molboer, unge fra Gellerup, flygtninge fra Eritrea. De fortæller deres egne historier… Men hvordan forbinder man de indre og ydre landskaber i en forestilling? Hvordan er landskaber forbundet til vores erindringer? Hvordan bliver et træ en aktiv medspiller i en forestilling? Hvordan får man en ung fyr fra Gellerup lokket helt ud på Mols, og hvordan får man en gammel knark fra Knebel til at åbne sig og fortælle sin livshistorie – og hvordan gør man det til kunst?

 Uta og Christine deler deres erfaringer med at forene deres to forskellige scenekunstneriske metoder, med rekruttering af deltagere fra Gellerup og Mols, og om arbejdet med at forene indre og ydre landskaber i et kunstnerisk udtryk.

Kultursalonen foregår hovedsageligt på engelsk.

Kl. 18 serveres vegansk suppe

Kultursalonen er støttet af Move'n Act.

Se mere på: https://www.facebook.com/events/258673544477613/

 

4. juni klokken 14:00 - 16:00: Kassandra Production går på jagt efter lykken med denne uhøjtidelige og topunderholdende Performance Salon. Det sker på restaurant Gastro & Vino i Aarhu.  SALON HAPPINESS UNLTD: AARHUS-ATHENS byder bl.a. på interaktiv performancekunst, feel-good lounge musik og sansepirrende smagsbomber, der sender lykkebarometeret helt i vejret! Alt sammen krydret med indslag fra en græsk tænker, en lykkefilosof, en gastronomisk nørd og en hjerneforsker - som hver giver deres bud på, hvad lykken er for en størrelse.

Køb din billet her: https://gastroogvino.safeticket.dk/events/23576-ARTivistisk_kultursalon_om_happiness/

Performance Salonen foregår på engelsk

SALON HAPPINESS UNLTD: AARHUS-ATHENS er et samarbejde mellem Kassandra Production, Gastro & Vino og Performing Arts Platform

Støttet af: Aarhus Kommune, Statens Kunsfond og Move'n Act.

Se mere på: https://www.facebook.com/events/1189269871096947/