Hus Forbi jubilæum

21. jul 2016

Arrangementer i forbindelse med jubilæumsudstilling på DOKK1.Forsorgsmuseet har sammen med Foreningen Hus Forbi, Arbejdermuseet og Den Gamle By skabt et formidlings- og udstillingsprojekt med lancering i maj 2016 i anledningen af Hus Forbis 20 års jubilæum.

Hus Forbi - jubilæum

Hus Forbis 20-årige historie danner rammen for en inkluderende og engagerende formidling af hjemløshed og livet på kanten med fokus på individfortællinger, debat, flerstemmighed og co-creation i en udstilling, som åbner 11. maj på Arbejdermuseet i København og flytter til Aarhus på DOKK1 d. 3. august.

Udstillingen er på DOKK1 fra d. 3. august til d. 30. september. I den forbindelse vil vi gerne give udstillingens publikum og DOKK1s brugere mulighed for at blive inddraget i problematikkerne og debatterne på en direkte måde. Derfor har vi indgået et samarbejde med Oplysning for Gadeliv, www.povertywalk.dk.  

 

22. aug.: Poverty Walk i anledningen af Hus Forbis jubilæumsudstilling ’Hus Forbi – Fordi!’, 10. august, 18. august og 22. august kl. 16.00 fra DOKK1s hovedindgang, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C. Gratis adgang, ingen tilmelding.

På en Poverty Walk tager en guide med baggrund i hjemløse- og misbrugsmiljøet i Aarhus dig med rundt i det moderne Aarhus. Du bliver ikke præsenteret for Domkirken eller byens rødder i Vikingetiden. Du får derimod vist en side af Aarhus, som du ikke kender. Hvor kan man finde ly for natten? Hvor er der hjælp at hente for udsatte? Hvor kan det næste fix indtages? En historie om at overleve på gaden i Aarhus.

Guiderne er tilknyttet Forening Oplysning om Gadeliv. Gennem deres job som Poverty Walkere får de mulighed for at komme til orde og bidrage med deres ønsker og løsningsmodeller i den løbende samfundsdebat.

Arrangører: Forening Oplysning Om Gadeliv, Hus Forbi og DOKK1 med støtte fra FO-Aarhus’ Debatpulje.

Se www.dokk1.dk og www.facebook.com/husforbipaadokken

 

8. sept.: Debatarrangement ”Stemmer fra Gaden – Gadekloge” i anledningen af Hus Forbis jubilæumsudstilling ’Hus Forbi – Fordi!’, 8. september kl. 19.00 på Rampen i DOKK1, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C. Gratis adgang, ingen tilmelding.

Bliv klogere på hjemløses og socialt udsattes fællesskaber i Aarhus, og vær med til en snak om, hvordan vi kan styrke netop disse fællesskaber. Indlederne har alle baggrund i hjemløse- og misbrugsmiljøet i Aarhus og fortæller om deres oplevelser og erfaringer med foreningslivet i Aarhus for og af socialt udsatte.

Du vil blandt andet blive præsenteret for SAND Aarhus – de hjemløses organisation, Skraldecaféen, FMS - Foreningen for Mølleparkens Subkultur og Forening Oplysning om Gadeliv. Du vil få en oplevelse og forståelse af, hvilken forskel det gør for socialt udsatte at blive indlemmet i et meningsfuldt fællesskab, hvor man har en vigtig rolle, kan bidrage til forandring og tage hånd om sin egen livssituation i et rum, hvor man bliver forstået.

Arrangører: Forening Oplysning Om Gadeliv, Hus Forbi og DOKK1 med støtte fra FO-Aarhus’ Debatpulje.

 

14. sept.: Debatarrangement ”Stemmer fra Gaden – fra bankrøver til forfatter” i anledningen af Hus Forbis jubilæumsudstilling ’Hus Forbi – Fordi!’, 14. september kl. 16.00 i Lille Sal i DOKK1, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C. Gratis adgang, ingen tilmelding. Foredraget er på engelsk.

Kom og hør David Rickerby’s fantastiske fortælling om hans liv fra bankrøver i England til hjemløs forfatter i Aarhus. Han har skrevet bogen ”Bloody Fields”, som handler om at flygte fra sit liv, at forsøge at skabe et nyt, og om hvordan fortiden bliver viklet ind i nutiden.

Det er ikke nemt at skabe sig en tilværelse i et nyt land uden netværk eller penge på kistebunden. David vil fortælle om hans usædvanlige liv, om hans forhold til litteraturen, og om hvordan man skriver en selvbiografisk roman, mens man lever på gaden i Aarhus.

Du vil opleve en levende og engageret fortæller, som med garanti vil give dig noget at tænke over, og et nyt syn på Aarhus.

Arrangører: Forening Oplysning Om Gadeliv, Hus Forbi og DOKK1 med støtte fra FO-Aarhus’ Debatpulje.

 

20. sept.: Debatarrangement ”Stemmer fra Gaden –at være hjemløs og kvinde” i anledningen af Hus Forbis jubilæumsudstilling ’Hus Forbi – Fordi!’, 20. september kl. 19.00 på Rampen i DOKK1, Hack Kampmanns Plads 1, 8000 Aarhus C. Gratis adgang, ingen tilmelding

Hvordan er livet på gaden, hvis du er kvinde? Det er barskt og hårdt for alle, men som kvinde er du i en mandsdomineret verden med dertilhørende kodekser og normer. Hør én af dem, som har haft det helt inde på livet, fortælle om sine oplevelser.

Arrangører: Forening Oplysning Om Gadeliv, Hus Forbi og DOKK1 med støtte fra FO-Aarhus’ Debatpulje.

Vi vil lave tre byvandringer i løbet af august, hvor alle interesserede kan komme med en guide rundt i byen og opleve den fra en helt ny vinkel. Guiderne er tidligere misbrugere og hjemløse, eller hjemløse og misbrugere som har løftet sig selv lidt væk fra afgrunden: 10. aug., 18. aug og 22. aug. kl. 16.00.

Vi håber, at arrangementerne vil vække spørgsmål, nysgerrighed og åbenhed hos deltagerne, som spiller sammen med Hus Forbis udstilling om foreningens 20-årige liv og betydning for flere 1000 sælgere i gennem årene.

 

Hjemmesidelinks:

https://dokk1.dk/begivenheder/hus-forbi-fordi

https://dokk1.dk/begivenheder/poverty-walks-1

https://dokk1.dk/begivenheder/poverty-walks-2

https://dokk1.dk/begivenheder/poverty-walks-3

https://dokk1.dk/begivenheder/stemmer-fra-gaden-gadekloge

https://dokk1.dk/begivenheder/stemmer-fra-gaden-fra-bankrover-til-forfatter 

https://dokk1.dk/begivenheder/stemmer-fra-gaden-vaere-hjemlos-og-kvinde